Šta je novo?

LG Nexus 5X

Prilozi

• uploadfromtaptalk1461086037587.png
    uploadfromtaptalk1461086037587.png
    172 KB · Pregleda: 153
To je jedini telefon koji me je u potpunosti odusevio od prvog do poslednjeg koriscenja :) Drugar ga i sad ima i odusevim se kad vidim kako radi. Nedavno prodati OPT mi je drugi na listi i to ubedljivo. Sve ostalo nije im ni prici. Zahvaljujuci Nexusu 4 cekam da padne cena 6p, a danas ortaka ubedjujem da uzme 5x, ali kod Vladimira nema od 32GB.

Ja sam uzeo za majku skoro od kolege sa foruma, ali je lose ocuvan pa ne moze da se uziva u lepoti. :)
Ali zato na Chroma 6.0.1 radi sjajno. Veoma je fluidan i sjajno kesira. Zar nije bilo price kako je softver na OPT los i da OPO fluidniji?
I ja cekam pad 6P, jer posle N7 i N4 verujem da jedino Nexus moze da me zadovolji na duzi period.

Xperia Z2

Ne moze tebe ni 6P da zadovolji [emoji23]

Stane 4x više, smarači [emoji13]
Kako je ovo moguće toliko da imas kesirano? Meni uvek System zauzme 1.3 ili 1.4 gb i kad sam se vratio na stock ista mi je situacija...

4859fa85554dcefc566f74b3d6336ad2.jpg

4be5182c6a265530e9a2dca4a9fc558c.jpg

Poslednja izmena:
Isto pitanje ❓

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Flešovao sam rom od nexusa 5, vidite da je to najbolji telefon na svetu [emoji60]
I kernel od nexusa 4

Ja sam uzeo za majku skoro od kolege sa foruma, ali je lose ocuvan pa ne moze da se uziva u lepoti. :)
Ali zato na Chroma 6.0.1 radi sjajno. Veoma je fluidan i sjajno kesira. Zar nije bilo price kako je softver na OPT los i da OPO fluidniji?
I ja cekam pad 6P, jer posle N7 i N4 verujem da jedino Nexus moze da me zadovolji na duzi period.

Xperia Z2
OPT na M-u razbija sto se tice brzine i fluidnosti. A jos je bio beta. Prve verzije su bile njah svakako.

Iskreno jeste, samo malo mi dosadio :D Nema nijednu izrazenu manu iskreno.

Kako da uklonim onu belinu u meniju? Kako da postavim pozadinu kao sto je na pocetnom ekranu?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Flešovao sam rom od nexusa 5, vidite da je to najbolji telefon na svetu [emoji60]
I kernel od nexusa 4
Hahahah...
Nego, apropos keširanja, na 64-bitnim sistemima iste aplikacije zauzimaju više MB i u storage i u RAM. Samim tim i sistem je veći, opet i u storage i u RAM. Zato sistem na 5X i 6P u RAM zauzima oko 1GB dok na N5 i N4 oko 500MB. Pošto 5X ima 2G RAM kao N5 i N4, ovim starijim uvek ostane oko 500MB više za keširanje, plus su app manje pa ih stane još više.
U tome je tajna još uvek lepog rada ova dva matora telefona.
Svi novi telefoni su 64-bitni tako da je poželjno da gađamo one sa 3GB+ RAM.

via tt

792a596ca56ffc8b3e46689e74d82af5.jpg

194fcf0b9150d9ac09e58ba99552251f.jpg

Poslednja izmena:
Ipak ne bih gasio zRAM na Nexus 5X [emoji16]

jel si radio neka poređenja, makar na n4?

jel si radio neka poređenja, makar na n4?
Nisam. Cenim da je N4 neupotrebljiv kad se uključi enkripcija, nema on snage za to. Za Z-RAM mora drugi kernel, bilo je na Unleashed kernelu za lollipop ali nisam pokušavao. Mislim da bi previše opteretilo CPU stalna kompresija i dekompresija.

via tt

Ja koliko vidim, američki model podržava i 800 i 1800MHz za 4G.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Jel uzimao neko beli nexus 5x? Nisam imao prilike da ga vidim uzivo, zanima me jel se prljaju ledja i jel glupa ta kombinacija front crno, ledja bela (FK Parizan brending :) )?

Ja ću samo da dodam, da u SAD struja nije 220v kao kod nas, tako da je potreban i adapter za punjač.

To je definitivno najmanji problem u ovom slucaju. Adapter kosta 50 din. :)
Samo da sacekamo da neko potvrdi ovo oko frekvencija.

Xperia Z2

Kod nas se koristi band 3 (1800mhz), a kreće se sa uvodjenjem band 20 (800mhz) koji će se koristiti za ruralna područja. Mislim da nedostatak 800mhz band 20 nije deal breaker za nabavku telefona u ovom trenutku. Dok zazivi 800mhz kako dolikuje svi ćemo zameniti sadasnje telefone.

Nemam insajderske informacije niti ovo profesionalno pratim. Ovo pisem na osnovu svega oko 4g što sam ispratio na benchu tokom prethodnih meseci. Kome je 800mhz i ruralni 4g presudan, tj ko ima informaciju da će 800mhz biti pušten baš na njegovoj lokaciji, svakako ne treba da uzima telefon bez te frekvencije. Po meni, još uvek je rano o tome razmišljati kao nečemu presudnom.Ni 1800mhz nije rasprostranjem dovoljno tako da osim onima koji provode većinu svog vremena u gradskim jezgrima, 4g telefon nije praktično ni neophodan.

Poslednja izmena:
Trenutno nije neophodan i tu se slazem. Ali ako uzmem 6P zadrzacu ga sigurno duzi period a do tada ce se verovatno 4G omasoviti. Zbog toga me i brine to oko frekvencija.

Xperia Z2

Ako pod dužim periodom misliš na sigurno više od dve godine, onda ok.

Lično mislim da će 800mhz pokrivenost biti minimalna u periodu do 2 godine.

Takodje,treba razmišljati i o internet paketu koji koristiš.
Npr, za svakoga ko troši, ili ima manje od 3GB mesečnog protoka, 4g je skoro pa nepotreban.

Zašto, sa aktivnim korišćenjem interneta na 4G, 1GB protoka se potroši dok si rekao keks.

Ako nemaš potrebe za većom potrošnjom, onda ti ne treba ni 4G. 3G vrši dobar posao ako je dobra pokrivenost.

Dakle, moj zaključak je, 800mhz je presudno,jedino ukoliko na lokacijama na kojima se krećeš imaš očajan 3G, a imaš pouzdanu informaciju da će tvoj operater baš tu u naredne dve godine pustiti u rad 800mhz, i pritom imaš paket koji aktivno i sada koristiš
kod istog operatera sa minimum 3GB protoka.

U svim drugim opcijama, mnogo je bolje napraviti uštedu kod nabavke uredjaja.

Nisam ispratio koliko je to u pitanju kod nexusa, ali ja bih radije uštedeo i 50eur ako mogu nego da imam po svaku cenu neku frekvenciju od koje najjverovatnije neću imati koristi.

Ps
Ovo ti sve priča korisnik koji je pre više od godinu dana birao telefon po tome da ima 800mhz i od tada promenio bar 5 novih uredjaja. Sada to više ne gledam tako. Gledam šta mi danas treba. [emoji2]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno