Šta je novo?

LG Nexus 5X

To ti je fensi naziv za plastiku, tako da je uobicajno "krto" :)

Imam ogrebotinu koja je nastalo i pored silikona,ne znam ni sam kako..Pored blica i senzora..Posto mi je cudno kako se izgrebao nosim se sa mislju da je mozda i napukao..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Moguci "krivac" je zrno soli, peska ili necega slicno koje ti je slucajno dospelo tu.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

Zato lepo nosite bez tih silikonskih gluposti i uzivajte u telefonu. Bolje nego da ga cuvate za sledeceg vlasnika a postoji i mogucnost da se i u silikonu osteti. Nije kupio on vas nego vi njega.

Xperia Z2

Znam ja to ali ja sam bolestan za i najmanju tackicu na telefonu..Sad sam ocistio alkoholom,nije pukotina nego je prljavstina usla u poru..Sad je bukvalno i nema ali otkud ona ko to zna..p.s..a zasto onda ti tvoj z2 nosis u futroli?

Ne nosim, samo kad su potencijalno rizicne situacije. I to najvise zbog grebanja kamere. Ovako ga nosim bez icega, cak sam i staklo skinuo. I nema nigde tackicu.

Xperia Z2

Dzaba nosim ja bez, grebu se ivice :) tj ovaj mat deo pozadi, na samim ivicama... Crni model, beli nema taj problem...

Zato sam ja stavio dbrand da ne gledam to :) Posle dve nedelje je počeo da se guli taj mat deo.

Baš to, planiram i ja da uzmem, šteta što nisam kad je bio popust...

bas me je oduvek zanimalo kako taj dbrand naleze na oble telefone?

ranije sam lepio folije i odlicno su izgledale samo na ravnim maskama. cim ima oble coskove, nastaje problem,ako se razvuce preko - brzo se odlepi.

Ako se dobro zalepi nema šanse da se odlepi samo.
Ali mora fenom da se lepi i dobro da se zagreje, nikako samo zalepiti bez grejanja.

A kad se skida tako zalepljena da li ostaju neki tragovi?

Ne, doduše nisam na nexusu skidao nego na OnePlus One ali ista je folija u pitanju, ne bi trebalo da se razlikuje.

Teško mi je da zamislim da ne ostane ništa. Grozim se onoga što ostaje posle svake nalepnice, mada to nisam probao, doduše...

Ne ostaje sigurno. Ne košta džabe 20$ sa dostavom :)

I to što kažeš, sa tom cenom da nije kvalitetna do sad bi propali.

Može li da se isključi sada enkripcija na 5x 6p ili ne?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Moze,naravno.
Mora da se flesuje kernel koji ima "disable forced encryption" u sebi.

Ne znam zašto bi neko to isključivao, nema uticaja na performanse.

dbrand skin kada se skine ne ostaje nista na telefonu ni na alu ni na plasticnom kucistu, nema lepka ni nikakvish tragova, jedino sto ostaje je ruzan miris koji ispari posle par dana. Kada se skin ukolni bukvalno je sve kao da nije ni stavljan. Imao, probao, skidao

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Znam da je noob pitanje al sta cu kad ne znam-planiram da pazarim 5x uskoro ali mi sad zapade za oko i samsung j5(2016 verzija). Shvatam da je 5x bolji zbog cistog nexusa ali ne razumem se puno u hardver pa me interesuje da li je i u tom polju znacajno bolji i koliko. Hvala :D

Samo cu ti reci, da su to dva svijeta. Bukvalno na strani nexusa 5x ti je sve softwer, ekran, kamera, fluidnost, senzor za otiska prsta, redovan update, eee jedino je baterija je na stranu j5

Sent from my D6503 using Tapatalk

Jel neko prelazio sa g2 na 5x ? Dal ima svrhe prelaziti, planiram da menjam pa ako ima koje presao da podeli utiske, mane/prednosti.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Naravno da ima, dosta je bolji od G2. Baterija ce ti verovatno biti slicna, posto pretpostavljam da ti je star preko 1g taj G2. Brzi je Nexus mnogo, kesira mnogo bolje, bolji zvuk u slusalici, mnogo bolja kamera, fingerprint sjajan, bolji ekran. Sve u svemu, bolji na svim poljima osim mozda po pitanju baterije.

Xperia Z2

Ma dobro, neka mi izgura 4, 4.5 SoT ja sam zadovoljan, vise mi i ne treba da buljim u fon. Koliko vidim 5x je trenutno najbolja kupovina za 255e na KP..
Jedna stvar me zanima, a to je kesiranje. Koliko moze aplikacija da drzi u memoriji ? Ne mora neki tacan broj nego okvirno..
Pre g2 sam imao nexus 4 i toliko sam hteo promenu sa stock androida, sada kapiram kakav sam glupan bio.. :D

Pa 10ak recimo, dok ne upališ kameru [emoji23]
Svakako više od G2 pa ne moraš da brineš

Prilozi

• uploadfromtaptalk1461018835424.png
    uploadfromtaptalk1461018835424.png
    200.5 KB · Pregleda: 176
  • uploadfromtaptalk1461018849284.png
    uploadfromtaptalk1461018849284.png
    177.3 KB · Pregleda: 166
Ma dobro, neka mi izgura 4, 4.5 SoT ja sam zadovoljan, vise mi i ne treba da buljim u fon. Koliko vidim 5x je trenutno najbolja kupovina za 255e na KP..
Jedna stvar me zanima, a to je kesiranje. Koliko moze aplikacija da drzi u memoriji ? Ne mora neki tacan broj nego okvirno..
Pre g2 sam imao nexus 4 i toliko sam hteo promenu sa stock androida, sada kapiram kakav sam glupan bio.. :D

Toliko ce ti izgurati ako ga ne gazis sa maksimalnim osvetljenjem + 3G, u tom slucaju mozes da imas problem. Kesirace ti svakako mnogo vise od G2 ali, po ovome sto vidim, manje od Nexusa 4 (koristim ga svakodnevno i bolje kesira od ovoga sa 5x).
E sad, sto se tice best buy-a pitanje je sta su ti prioriteti. Za taj novac moze i Z2/Z3 da se nadje a bolji je u nekim stvarima.

Xperia Z2

Vrh Dno