Šta je novo?

LG Nexus 5X

Dobar je ovaj pod C :)

Evo da i ja podelim utisak o novom nexusu, reč je o 5x. Uzeo sam ga u telenoru i ispao je znatno jeftiniji od recimo s6 ili g4, čak i od z3. Pre sam imao n4 i n5 i postao sam navučen na Nexus, pre svega zbog fluidnosti uređaja i razvijenosti developmenta i modinga, tj velikog broja custom romova i kernela. Kao jedinu zamerku na te uređaje mogu da navedem trajanje baterije, kao i lošu kameru na n4. Kamera na petici mi je bila skroz zadovoljavajuća.

Pre nabavke 5x čitao sam dosta recenzija telefona i bio razočaran generalno lošim ocenama koje je telefon dobio, tako da sam bio veoma skeptičan. Jeftini materijali, 2gb rama, 16gb roma, loš zvučnik, žut ekran, loše performanse zbog thermal throttlinga itd itd.

Drago mi je, što nakon dve nedelje korišćenja telefona, mogu da kažem da sam apsolutno oduševljen telefonom.
Telefon ne izgleda jeftino, u ruci leži savršeno. Ekran mu je odličan, veoma svetao i kalibrisan baš kako treba. Naravno, posle par dana sam ga rutovao i ubacio Pure Nexus rom I elementalX kernel. Neću lagati kad kažem da nisam nikad imao priliku da koristim Android telefon koji radi tako brzo i fluidno. Keva mi ima iPhone 6s i radio sam speed i multitasking test, 6s jeste brži ali razlika od pola sekunde do sekund je minorna s obzirom na cene telefona koje su kao nebo i zemlja. Nisam imao prilike da osetim thermal throttling, osim jednom nakon igranja Real racing 3 nakon pola sata dok je tel bio na punjaču. Tako da performansama sam apsolutno zadovoljan.
Kamera je priča za sebe. N5x definitivno pravi nabolje slike od svih telefona sa kojim sam ga uporedio (6s, s6 edge, lg g3, nisam imao prilike da uporedim sa g4), što mi je neverovatno s obzirom da nexusi nikad nisu imali neke posebno dobre kamere. Zvučnik ništa posebno, ali znatno poboljšanje nakon instaliranja surround moda koji slušalicu pretvara u zvučnik. Skener za otisak prsta je prebrz, radi bez greške. Što se tiče baterije, 4 i po sata SOT mi je prosek.
Jedina očajna stvar na telefonu je vibracija, koju nisam mogao da popravim ni nakon instalacije custom kernela, tako da je držim isključenu.
Da sumiram, svima bih ga preporučio. Kad pomislim tek kakav je n6p, vidi se da se nexusima dolaze bolja vremena

Šta je problem sa vibracijom? Ja sam na par mesta pročitao da je mnogo bolja nego na n5 i ljudi su u fazonu, konačno!
A opet, par ljudi je reklo da je očaj. :)

Gedora ver. 2

:D

Da li je nekome stigao update? Patch za januar?

Ima li nesto pametno ili samo security? Taman uradio twrp root itd.

Meni je stigao na N5 (2.5MB) i na N5X (11MB). Samo security patch.

Da li opet ima neki Stagefright exploit, kad izbacuju update od 11MB.
Nemas/te root na 5X?

Imam priliku da mi iz Kine drugar donese 6p. Da li ima neki catch?

Pa vidi da li je radio dobar. Da ne bude posle da ti služi kao wifi tablet.

Hmmm.. Tek sad vidim da se 6p ne prodaje u kini, ali može da se poruči sa huawei.com sajta, odnosno u USA. Bah..

LG Nexus 5x 16GB Carbon (Crn) - 370 €
LG Nexus 5x 16GB Quartz (Beo) - 355 €

Polako ulaze u zanimljivu cenovnu zonu :)

Ne. Samo preko alija i slicnih sajtova ili zvanicno na ruskom trzistu

Pa odakle ti to da je zamišljen da bude duplo jeftiniji. Pa chip je isti, ekran manje rezolucije (ali odličan, možda i bolje boje).
A to nexus iskustvo možda nije više toliko bitno u 2015/2016, ali svakako ne treba odmahnuti, jer i dalje se ništa ne meri sa njima.

Inače, pojavio se N5X, 32GB, beli kod jednog našeg LG distrubutera, doduše mala količina.

VP cena je oko 450€+PDV.

I dalje skupo, ali opet mnogo bolje nego Telenor/VIP, koji su dosta skuplji i to za 16GB model.

Poslednja izmena:
Tetsuo 5x u Play prodavnici je od skoro 350$. Ne znam kako se kreću drugi pomenuti modeli, ali mislim da sem G4, ova dva (S6 i M9) nisu ispod 550-600$.

Samo su to cene u USA, u Evropi su dosta više.

Naravno. Ali veća je razlika u cenama Nexusa, Motorole ovde nego Lg, Samsung ili Sony-a npr. Kod nas je 5x gotovo egal sa G4 kada je cena u pitanju.

Videh na oglasima, crni, 16gb iz Telenora za 380e. Opet bolje i to nego za 350-60 švercovane sa šatro garancijom.

Čudi me da ih nema više po oglasima od operatera. Ipak su već neko vreme u ponudi.

Poslednja izmena:
Naravno. Ali veća je razlika u cenama Nexusa, Motorole ovde nego Lg, Samsung ili Sony-a npr. Kod nas je 5x gotovo egal sa G4 kada je cena u pitanju.

Videh na oglasima, crni, 16gb iz Telenora za 380e. Opet bolje i to nego za 350-60 švercovane sa šatro garancijom.

Čudi me da ih nema više po oglasima od operatera. Ipak su već neko vreme u ponudi.
Slabo se prodaju, a i ne kupuje se bas nexus da ide odmah na prodaju.

Nazad
Vrh Dno