Šta je novo?

LG Nexus 5

Ма не види му телефон као адб, драјвере није инсталирао.

A sto se patis, prebaci na fon i flesuj pomocu twrp-a, ja sam tako odradio

Instaliraj toolkit i preko njega namesti drajvere, imas i test da odradis da vidiš da li su instalirani kako treba (ima dva, jedan je kada je u fastbootu a drugi je kada je u obicnom). I odradi sve sto ti treba iz istog tog programa. To je najlakši način

Danas mi je baterija isto curila kao nenormalna, najveći potrošač ubedljivo bejahu Exchange Services sa 22%...

Exchange Services danas progutali 31% baterije. Odem u podešavanja, vidim da radi sinhronizaciju non-stop, kao da je podešeno na svaku sekundu da radi (inače je podešeno na sat vremena). Upao valjda u neku petlju, pa sam to trenutno isključio. Imao neko sličan problem?

Posle 24h koriscenja:

uploadfromtaptalk1444754677334.pnguploadfromtaptalk1444754695106.pnguploadfromtaptalk1444754705549.pnguploadfromtaptalk1444754715453.png

Jedino mi je neobicno sto mi Viber prikazuje ovoliki Wifi awake, ne mogu da se sjetim da li sam na lp-u imao takve stavke pod nekom aplikacijom.

Moram sa vama da podelim jedan cudan problem. :)

Naime napokon posle dugo vremena wa pocne normalno da mi radi na wi fi i ja ludak zbog raspalog instagrama instaliram greenify i od tada wa poruke kasne i po sat vremena.. Dzabe brisanje greenify i svega i dalje baguje..

Izgleda da cu morati ponovo da fleshnem system img,ja ne verujem koji trip. [emoji15]

A sta ti fali instagramu? Mislim koji je razlog da ga stavljas u greenify?

Smara me sto ne moze da se ubije njegov not servis sa disable services apk,a isti mi tokom noci ima 100+ budjenja moba. Makar po bbs-u. A i smara me taj njegov servis u ramu pa sam se nameracio da ga ubijem,ali je na kraju on ubio mene..

Treba spaliti sve apk koje imaju nekakve veze sa fb

Ljudi, kako na 6.0 da sklonim back i ostale software dugmice pa da mi se aplikacije vide preko celog ekrana...ovako mi skracuje ...?

Gmail. Vidim da na nekim forumima spominju da problem nestaje kada se isključi sync kontakata, pa ću probati tako kada napunim telefon...
Gmail za exchange??

Instaliraj Nine Exchange besplatnu verziju pa vidi desava li se to.

Ja sam Gmail pored Inboxa i Nine-a odavno izbacio iz upotrebe.

4 sata sot na 6 posto baterije ja zadovoljan a i puni ga negde ispod sat ipo do 100%

Poslednja izmena:
GMD autohide soft keys app,ali treba root.
Pu majku mu. Desava mi se da u aplikacijama koje razvijam za android, ako je aplikacija portrait, soft keys se sklone ali ostane crna pozadina i tako mi "skrati ekran".. I pokrije aplikaciju iza..pa se delovi ne vide. U landscape modu je sve normalno...to se nije desavalo na L i starijim. Plus mi gyroscope odjednom ne radi u igri koju razvijam, a radilo je na L....za sada M sucks!:)

Od kada sam updateovao na 6.0 efekti na Snapchatu mi ne rade.Da li jos neko ima isti problem?

To se i meni desava ponekad, ali bas bas retko. Odnosno, nestane mi ikonica i pojavi se istog trenutka kada otkljucam telefon.

Da li se nekome desava da ne moze da uradi paste u facebook messinger? Desava mi se i da kada mi je viber aktivan, i zakljucam i otkljucam telefon ne mogu da kucam dok ne "spustim" aplikaciju.

I kako da namestim smart lock da mi ne trazi pin kad sam negde? Automatski mi je izbacio home lokaciju i izabrao sam je, ali nece nikako da mi pokaze work, a kada se ulogujem na maps.google.com tamo imam definisane i home i work lokacije (koje je sam prepoznao, doduse)..

@Uros Novakovic
@Tetsuo

Koristio sam ranije neku aplikaciju koja mi je radila posao (ni ne sećam se imena, beše neka narandžasta koverta kao ikonica), ali je posle nekog od update-a izlazilo obaveštenje kad uđem u aplikaciju, da je sva pošta je preusmerena na Gmail i da sa tom aplikacijom mogu da pristupam i drugim nalozima (Yahoo, Hotmail, itd.) Inače imam Hotmail nalog i nisam nezadovoljan kako Gmail fercera.

Apropo problema, ukinuo sam sinhronizaciju kontakata i ovi servisi mi više ne "jedu" bateriju. Za sad, problem rešen, jedino što moram ručno sinhronizovati sa vremena na vreme, ali nemam baš svakodnevne izmene u kontakt listi.

Ta aplikacija je bila, takoreci, stock e-mail, koja je uklonjena jos pocetkom godine ako se ne varam, kao priprema za MM. Od tada je preusmeravala na Gmail, a sada ne postoji na MM.

Kao što reče čovek, ta app je ugašena i sada se koristi samo Gmail. Ja sam mislio baš na Outlook app ne celokupan servis. Ali pošto imaš exchange, onda ti je svejedno.

Svaki put kad prikljucim telefon na komp kaci se kao charging only iako sam u developer options podesio MTP za usb konekciju. Nije neki problem jer spustim prozor i prebacim na mtp dok je konektovan ali me malo nervira.

Takodje mi se i dalje desava, kao i na lolipopu, da nece da se konektuje automatski na wi-fi nego tek kad otkljucam telefon.

Stok 6.0, rutovan, 122h on time. Nisam primetio neki drugi problem osim ovoga navedenog.

Isto, bas sam jutros nasumicno usao u Developer opcije i video da je cekirano da konektuje kao MTP, medjutim oni mi je uvek konektovalo za punjenje. Nije strasno, ali iritira.

Da li neko mozda ima ideju koja bi bila dobra zamena za N5? Pri tome ne mislim samo na malo unapredjen hardver, nego i na slicnu cenu/dostupnost kod nas, kao i na to da je stock android ili priblizno i da moze da se ocekuje sledeca verzija androida, najmanje jedna. Jeste da obozavam moj N5 i da me do sada (tek ~10 meseci) nijednom nije iznervirao kao prethodni telefoni, ali planiram da menjam. Za sada jedino cekam 5X kod nasih operatera, ali ako ne bude nista od toga, zanimaju me druge opcije.

Motorola X Play onda ako ti velicina nije problem. Meni se opasno svidja jos od proslog modela....

Nazad
Vrh Dno