Šta je novo?

LG Nexus 5

Kazu na phoneareni da ce se mozda vratiti sa narednim updejtovima tipa 6.1 :)
Ma sve je to ok. Jedino ne mogu da shvatim kakvi to devovi rade u googlu. Ovo je smešno. Ljudi će da polude ako se ne srede aplikacije za 6.0 kad krenu da dobijaju Update. Za 20 apk sam morao ručno da podesim permissions da ne bi bilo fc :-(.

Poslednja izmena:
Pa tu su devovi krivi.. Nisu prilagodili apk za 6.0 a imali su 2,3 meseca fore.

Pa google je verovatno tako pokusao da ih urazumi ali devovima je ocito to "skup" sport.. Bolje da sacekaju fin verziju i posle mesec dana sve ispeglaju nego da se cimaju "unapred"

Je l' koristi neko nova launcher? Kad prstom prevucem preko ekrana da otvorim notifikacije (kod stock mora od status bara da se krene), animacija je spora, nije trenutna kao sto je bila kod lolipopa. Je l' to do verzije launchera sto jos nije updateovan za 6.0 ili ima neka opcija?

Je l' koristi neko nova launcher? Kad prstom prevucem preko ekrana da otvorim notifikacije (kod stock mora od status bara da se krene), animacija je spora, nije trenutna kao sto je bila kod lolipopa. Je l' to do verzije launchera sto jos nije updateovan za 6.0 ili ima neka opcija?
Promenjene su animacije kod 6.0 pa verovatno zato. Inače i kod mene je tako. Mnogo je spora animacija. Valjda će da srede u narednoj verziji.

Tako je bilo i na dev preview. Verovatno ovaj treba da apdejtuje novu

Je l' ima neki odredjen sajt odakle se skidaju full apk? Obicno google izbaci 100 stranica, pa pola toga ne valja ili su stare verzije. A pogotovo sad kad nece da se root pa mi nece raditi lucky patcher.

kažu da je ovaj najbolji play.google.com
mada pretraga često nije dobra

^ Zanimljivo je to da je piraterija na ovom forumu zabranjena. Tako da ćeš to morati da potražiš na nekom drugom mestu.

Ja ne znam da li je ovo neki placebo, ali telefon deluje primetno brži nego inače. Pogotovo u hromu.

Radi bolesno.Mada ja mislim da je to do stock kernela. Ranije sam kuburio sa custom i to mi je realno bila najveca greska..

Poslednja izmena:
Ja sam isto primetio da radi još brže, ako je to uopšte moguće, možda je stvarno placebo :) Leti prosto, da čovek ne poveruje kako brzo reaguje i otvara za telefon sa hardverom starim dve godine. Stvarno bez preterivanja, svaka čast novim telefonima sa jačim hardverom, ali ovako lepo optimizovan softver nema niko kao Nexus. Inače, isto na Stock poslednjih 6,7 meseci, ne popravljam stvari koje nisu pokvarene :D

Imam neki cudan osecaj da se vratio memory leak na 6.0 :)

Znam da je neko pisao da se vratio na preview 3 a ovaj 6.0 je skoro identican sa tom verzijom. Za sada mi je system na 550mb sa 30h up timea

Ja imam memory leak na poslednjem lolipopu. Ide mi Google na živce malo.

Zašto se toliko opterećujete tim stvarima? Nikada nisam proveravao koliko mi je memorije ostalo, jer nikada nisam u praksi imao bilo kakvih problema koji bi me naveli da zalazim dublje u inspekciju RAM-a.

Problem je što ne može da se multitaskuje k'o svet, jer ne drži aplikacije u ramu.
Nadam se da nisu opet vratili taj bug.

Cekaj jos 1dan da prodje.. :) ako se popne na 600,700mb leak se vratio na velika vrata ;)

Bože o čemu ti razmišljaš, dva dana sam ga konstantno koristio i ništa, sve leti. Da ima leak kao na 5.0, 5.0.1 i 0.2 pojavio bi se već tri puta. Nisu to cepanice pa da mora da bude na 350-ili 400, da ne sme da pređe koji megabajt preko.

Bože o čemu ti razmišljaš, dva dana sam ga konstantno koristio i ništa, sve leti. Da ima leak kao na 5.0, 5.0.1 i 0.2 pojavio bi se već tri puta. Nisu to cepanice pa da mora da bude na 350-ili 400, da ne sme da pređe koji megabajt preko.
Ne razmisljam nego necu ko ret da restartujem mob na svaka 2,3 dana .. Tu rabotu cu prepustiti ljudima na tw. Makar sam mislio da ce tako biti.
No videcemo za jos par dana :)

Edit: napokon modifikovani stock kernel za root ! :)

Poslednja izmena:
Imam osecaj da se dosta duze kaci na wi fi nego ranije. Je l' jos nekome tako?

Zašto se toliko opterećujete tim stvarima? Nikada nisam proveravao koliko mi je memorije ostalo, jer nikada nisam u praksi imao bilo kakvih problema koji bi me naveli da zalazim dublje u inspekciju RAM-a.
I ja imam leak na poslednjem L-u. Konkretno ja se ne opterecujem i ne proveravam, al kad stisnem home dugme pa mi se ikonice pojavljuju par sekundi, ne mogu a da ne primetim. I onda proverim, kad ono na 1GB-a. Nadam se da ga nema na M-u. Jos nije stigao OTA.

I ja imam leak na poslednjem L-u. Konkretno ja se ne opterecujem i ne proveravam, al kad stisnem home dugme pa mi se ikonice pojavljuju par sekundi, ne mogu a da ne primetim. I onda proverim, kad ono na 1GB-a. Nadam se da ga nema na M-u. Jos nije stigao OTA.
Okaci screenshot onoga memory usge? Mislim da previse siroko koristite termin memory leak.
Sta bude na 1GB?

Kod mene ista prica :)
Isto mu treba, bar kod mene. Naucno testirano, jedan na l-u drugi na m-u

Poslednja izmena:
Za sada je sve ok, jer sam ga tad restartovao, al ako se pojavi ponovo, okacicu screenshot. Trenutno je na oko 450 MB za 30h uptime.

Poslednja izmena:
Napokon dpi na 420 sa stock kernelom [emoji15]

Chainfire svaka ti dala [emoji122]

Vrh Dno