Šta je novo?

LG Nexus 5

Dobra fora ovaj google on tap. Opalio sam ga na temi poslednji odgledani filmovi :)

uploadfromtaptalk1444259728091.png

uploadfromtaptalk1444259737786.png

Flesovao sam 6.0 i imam problem da mi ne radi home dugme i ne mogu da spustim dva puta notification bar da bih mogao da palim i gasim WiFi i ostalo ne znam kako se to tacno zove. Kada sam flesovao modifikovao sam flash-all.bat fajl da mi ne brise podatke da li to moze da bude problem?

Када видим како "лети" на новом систему, а пошто 5X не оправдава цену да бих размишљао о преласку на њега, мисим да ћу потражити нову оригиналну батерију и задржати овај тел. [emoji4]

Secam se da je neko odavde Uzimao novu bateriju, pa me zanima gde ju je uzeo i koliko para. Bukvalno mi je nemoguce da koristim ovako telefon, bukvalno najgora baterija ikada na mob telefonu.

Flesovao sam 6.0 i imam problem da mi ne radi home dugme i ne mogu da spustim dva puta notification bar da bih mogao da palim i gasim WiFi i ostalo ne znam kako se to tacno zove. Kada sam flesovao modifikovao sam flash-all.bat fajl da mi ne brise podatke da li to moze da bude problem?
Nesto nisi dobro flesovao, zato ti ne radi home dugme

Secam se da je neko odavde Uzimao novu bateriju, pa me zanima gde ju je uzeo i koliko para. Bukvalno mi je nemoguce da koristim ovako telefon, bukvalno najgora baterija ikada na mob telefonu.
Ja preko ovlascenog uvoznika u CG, tacnu cijenu ne znam jer sam mijenjao sve na telefonu....

Imas na sparelg sajtu da porucis, mislim da je malo veci shipping za Srb...

Najbolja stvar koju sam mogao da uradim za tel. Preporodio sam se bukvalno.

U ovlašćenom servisu za zamenom košta oko 3300 din.

Ostale varijante nisam gledao.

Mobis, http://www.mesc.rs/

Zamene istog dana, eventualno za sutra.

Ja sam se interesovao, pa su mi ovako rekli.

Moram hitno to da uradim.

Dok nađeš bateriju, shipping cimanje, otvaranje bez odgovarajućeg alata...Bolje da mi urade ovde gde imaju sve i odmah za malo višu cenu.

Poslednja izmena:
Hvala. Nemam bas poverenja u te servise :) da li sve vrate kako je bilo ili izgrebu plastiku ,ram telefona itd itd ? :)

Najbolje bi bilo kada bi mogli da mi prodaju bateriju a ja sam da je zamenim

Ja baš to ne mogu, ali razumem šta pričaš.

Pretpostavljam da je ovo ipak malo ozbiljnija priča od onih ultra jadnih divljaka kod nas.

Mislim da pravi alat garantuje da sve bude bez ogrebotina i ostalih gluposti.

One uglavnom nastanu kad neko ima nešto što nije baš odgovarajuće, ali "može da se ubudži". Pa onda malo siluju itd.

Kad imaš sve što treba i normalan si covek, uz malo rutine sve bude ok.

***, videćemo..

Meni ako vrate izgreban ili bilo u kom smislu oštećen telefon, sve će da vrate kako je bilo ili da daju novi. Takav ne uzimam :)

Poslednja izmena:
Bolje da sacekas da vidis kolika ce biti baterija za nexus 5x pa da pokusas nju da uguras :)

Trazio ja 1dan ceo.. Veruj mi ne postoji org tamo

Jel neko video da li ima resenje da se vrati dialer no lockscreen, izludim kada po navici upalim onaj search na M-u.

To i mene jedino i najvise nervira....Sto se ostalog tice, N5 radi kao sat.

Meni se za sada ne svidja baterija. Okacicu veceras screenshot kad dodje pred kraj. Screen mi je 34 min, a ostalo jos 60%. I na lockscreen-u nece da udje u kameru i dialer kad se otkljucava levo i desno. Moze samo na gore.

Poslednja izmena:
U dialer i ne moze da ti udje, to je ono sto telep kaze, obesmislli su telefon kao spravu, izbacivajuci precicu za poziv.. Ti si ocigledno prilikom flasha, nesto izjeb`o, mozda i nisi ti, nego jednostavno nije proslo kako treba, slicno se desilo i meni, odradio sve kao i uvek, ali se bootovao 30min, posle ponovio postupak, boot trajao <10 min, sve ok...

Ima razlike u detekciji svajpa. Sada sam poredio, na l-u moze gde god hoces sa desne strane da svajpujes i on ce prepoznati i upaliti kameru, na m-u mora da se iz ugla pogodi ikonica da bi se pokrenula kamera. Verovatno da se ne bi desavalo da slucajno pokrenete dajler (sada pretragu) i kameru. Ne mora na gore, bitno je da pogodis ugao, onda mozes prst da vuces na levo ili desno.

Sa Preview izgleda ostao bag kada se prekida poziv da se ekran ne ukljuci. Ne desava se svaki put, ali recimo danas od 4 poziva, 2 puta mi se desilo to. Drugo sto sam primetio jeste da kada se slusa muzika, uredjaj je budan, iliti awake, i trosi bateriju, iako je ekran ugasen. Ostalo ne znam kako je, da li je ispravljeno to kada se skida slusalica ili nekako drugacije da se izgubi ona strelica za prikazivanje ostalih jacina zvuka. Za sada mi se nije izgubilo, a inace mi se svidja animacija koju su sada stavili.

Ima razlike u detekciji svajpa. Sada sam poredio, na l-u moze gde god hoces sa desne strane da svajpujes i on ce prepoznati i upaliti kameru, na m-u mora da se iz ugla pogodi ikonica da bi se pokrenula kamera. Verovatno da se ne bi desavalo da slucajno pokrenete dajler (sada pretragu) i kameru. Ne mora na gore, bitno je da pogodis ugao, onda mozes prst da vuces na levo ili desno.

Da to sam i ja video jutros kad sam krenuo da ulazim u kameru i meni je to palo na pamet, jer je onako bas bilo lako da udjes u kameu ili dialer..

Mozda i jeste tako, mada ono, kada god sam slusao muziku ranije, uvek sam i cackao telefon tako da nisam primetio to. A sad ni za bateriju ne znam jer sam bio na mobilnom netu i opet mi trosi bateriju, u odnosu na to kada sam na wifi kad jedva trosi.

Pa naravno da troisi. Kvalitet mreze utice poprilicno. Bio sam na vikendici i podeseno mi je 3G only, malo drndao net, signal katastrofa, baterija bukvalno nestaje.

U utorak sam skoro ceo dan bio u centru grada, baterija mi je iscurela na ispod 30%, iako sam jedva cackao. Tako da ne znam kakav je kvalitet tamo, ali opet mi je cudno i mnogo trosi.

Vrh Dno