Šta je novo?

LG Nexus 5

Ne treba ništa da menjaš lmk na lolliju (sem ako u tom tvom kernelu to nije čačkano a sumnjam da jeste), po defaultu je namešten da trpa gomilu stvari u ram i ne ubija ništa dok ne padneš na samo 32 MB free. Svi oni shotovi koje sam kačio sa keširanim aplikacijama su sa default lmk podešavanjima. Problem je što to na 5.0 jednostavno nije radilo tako i uvek je pokušavao da održi 300+ free, ovde je to sređeno i otud mnogo bolji multitasking.

Poslednja izmena:
Ili mozda imaju vise memorije pa se ne primeti? I ta teorija je stvarno besmislena, nema to veze sa Nexus linijom.
Više sam karikirao kad sam to rekao da se gasi linija. :)

5.0, 5.0.1, 5.0.2, 5.1

4 update-a, a oni nisu sredili leak.

Ne znam zašto se Google kocka sa tim. Nexus 6 i nije toliko prodavan kao prethodna dva zbog cene, tek sad sa ovim drndanjem, a znalo se zašto se uzima Nexus.

Zamisli da je neko uzeo baš Nexus zbog njegove namene, a to je da programira i testira aplikacije. Mora da ima poslednji fw i čeka Google da sredi leak da ne bi mislio da njegova App možda prouzrokuje leak ili tako nešto.

U redu je da dosta ljudi neće skontati, ali ljudi su mahom uzimali Nexus baš zbog toga što je fluidan i radi i ima update redovan i medju prvima. Da bi onda video da drugi nemaju, pa pomisliš zašto si uzeo Nexus.

Edit: S4/S5/One imaju po 2GB memorije kao i N5.

Poslednja izmena:
Ja koristio drugov gpro2 sa 3GB rama i to ne moze da pridje neksusu ni na 50 metara, tako da dzaba sve pises

Mani se LG-a telep majke ti :D

Ja koristim Nexus 7 2013 i Note 3. Nexus je na Lolipopu, Note na KK-u. Uopste ne mogu da kazem da Nexus bolje radi...

Jao kada bi mogao nekako da blokiram ovu temu da mi ne iskace na tapatalk, majke mi.

Meni Z3C radi fluidnije od N5, oba na KK, tako da ne verujem u filozofiju "uzimaju N jer je fluidniji".

Meni za sad odlicno radi. Nisam primetio memory leak. System RAM se krece od 400MB do 470MB. Trenutno je na 431MB.

Proslo je to vrijeme izgleda kada je samo fluidnost presudjivala. Danas imamo dosta fluidnih uredjaja, gdje se u normalnom radu ne osjeti razlika.

Nexus se uzima prvenstveno zbog redovnog updatea i lakoce manipulacije, a zanemari se sve ostalo i kamera i baterija i zvuk i microsd i vibracija i dugme i sl.

Jednom recju Nexus uzima neko ko se lozi na software vise, taj sam. :)

Meni licno je najbitniji bio odnos cena-performanse. Mislim da velika vecina ljudi nije kupila nexus zbog bilo kakvog lozenja...

Tako je. Za najmanje pare se dobije kvalitetan uredjaj sa odličnim os-om. Realno, od decembra koristim n5 bez roota, custom rom-a, bilo cega. Radi odlicno, i na taj mem leak nisam ni obraćao paznju mnogo.

a zanemari se sve ostalo i kamera i baterija i zvuk i microsd i vibracija i dugme i sl.

Da dok se na duplo skupljim telefonima zanemari žuta fleka posred ekrana, fix za fix kamere, ultra shitty 4up kamera, samokriveći okvir, roza kamera, pregrevanje, samobrikujući nand (dopisati po želji).....

Inače odjavljujem se iz teme na duže duže vreme, nema ništa pametno za pročitati više. Taman će valjda svi dotle prodati ovu kantu i preći na neke bolje modele, gde je sve savršeno, izbor tih modela za do 300 eura je enorman.

Poslednja izmena:
Nema smisla raspravljati se, ali reci da ima fluidniji telefon od Nexusa je krajnje neozbiljno... Setite samo onog poredjenja sa Ip6 i pametnom dosta...
Da mogu opet bi se vratio na nexus :D

Kačio sam u temi ovde mada to je više poređenje brzine nego fluidnosti, ako mislimo na isto.

Nexus 5.1 vs touchwiz 5.0, šta reći. Doduše stavio sam elementalx kernel, ne znam da li on nekako utiče, mnogo brže mi je sad porastao system.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1426240204499.png
    uploadfromtaptalk1426240204499.png
    205.1 KB · Pregleda: 228
  • uploadfromtaptalk1426240212354.jpg
    uploadfromtaptalk1426240212354.jpg
    96.4 KB · Pregleda: 225
Evo screenshotovi

Prilozi

• uploadfromtaptalk1426254150651.png
    uploadfromtaptalk1426254150651.png
    224.5 KB · Pregleda: 191
  • uploadfromtaptalk1426254173759.png
    uploadfromtaptalk1426254173759.png
    206.8 KB · Pregleda: 191
Evo.. Uspeo sam sa onom igricom i gasenjem iz recents da podignem system ram na 1gb. Ovo je samo posle 7 paljenja za 2min :)

uploadfromtaptalk1426256410517.png

Kako će me ovo smaranje sa memory leak-om naterati da promenim fon. Suvise često dobijam force close da bih to trpeo za svoj novac

Ja se vracam na kk do boljih dana. Necu im ja biti zamorce za testiranje beta falicnih softvera.

Mene nervira sto mi je dizajn 5.xx toliko dobar da bi mi sad KK izgledao, u najbolju ruku, cudno.

Ozbiljno sad, da li vam je memory leak toliko pravio probleme da ne možete da koristite telefon? Pitam jer sam imao Stock Lollipop od kad je izašao zvanično i ama baš nijednom nisam primetio da mi je telefon usporio ili bilo šta slično... Nisam se opterećivao ciframa zauzeća memorije da budem iskren, ali sve mi je radilo kako treba pa nisam ni imao potrebe.

Evo odmah prvi problem da ti prijevim kada je system na 1gb. Uradim ss i hocu sliku da posaljem nekome na wa i stisnem da udje u wa kad ono crn ekran 3,4 sek dok ne pokrene i ucita program od 0.

Meni pravi problem jer imam previse često force close nekih aplikacija (najviše espn score center). I to mi predstavlja problem. Sa svim ostalim sam i više nego zadovoljan

Meni je na 5.0 smetalo što recents radi sporo i previše aplikacija se učitava iz početka

Mislio sam da ima veze sa losim radom sistema. Probleme sa tom aplikacijom nisam imao ranije na g2, nijednog trenutka. Ovde je to svakodnevna pojava. Da li je povezano sa mem. Leak ili ne, nije mi preterano ni bitno.

Sa memory leakom je svakako povezano to što iz tapatalka otvorim imdb link, hocu da se vratim u tapatalk i telefon se ne vrati u tu temu, nego van svih tema

Nazad
Vrh Dno