Šta je novo?

LG Nexus 5

Momci, ispao mi je telefon kada sam ga vadio iz dzepa.. Ima silikonsku masku, ali i pored nje se gornji desni cosak poklopca baterije malo otvorio, pa sam ga samo stisao i kao da nista nije bilo. Problem je sada sto su dugmici za pojacavanje i smanjivanje zvuka skroz klimavi, na veoma blag trzaj se cuje krckanje, a kamoli kad ga malo protresem.. Ujedno je i power button postao veoma osetljiv. Imam telefon 4 meseca, znaci jos uvek je pod garancijom, da li predlazete da ga odnesem u servis? Znaci telefon je pao sa male visine i nema nikakva ostecenja na sebi.
Kvalitet ***. I n4 i n5 su 'igracke' kad ih otvoris pa vidis zato su i jeftiniji od konkurencije. Mijenjao sam baterije pa znam. Ako ti smeta servis naravno.

Poslednja izmena:
To je mehanicko ostecenje, tako da ti garancija ne vredi... Ali svakako ga odnesi da ti sastave kuciste i da zamene ako je nesto polomljeno

SamsungS4 ima fabricku gresku na baterijama. Kod novih uredjaja, baterije se naduvaju posle 3-4 meseca koriscenja. A daleko su skuplji od nexusa

Ne razumem sta znaci igracka? Sta to treba da bude tamo sem stampane ploce na kojoj je sve integrisano?
Nisam nikada otvarao ove novije telefone pa me bas zanima.

Nije samo to.. Nego su g2,g3 maltene identicni unutra kao n5 a kostaju u startu 600e.

Sve je to isto kinesko smece,gleda se da se ustedi sto vise. Eventualni izuzetci m7,m8 i xperia z2,z3 itd

Poslednja izmena:
Samo sam nexuse otvarao. Nekako mi sve sklopljeno (onako na prvi pogled) na nivou huaweia, allviewa(kod kojih zadnji poklopac vise lici na futrolu gdje su tasteri sa gumicama integrisani na njemu :D) ... Vjerujem da ima razlika, kao htc one, xperie z, iphone, mozda cak i neki samsung itd.

Poslednja izmena:
Ne, treba da bude ozbiljan iznutra kao m7 pa da mu menjanje baterije košta 300 eura.

Kao sto rece Loznica, sve je to isto smece. Kod nas na trzistu Samsung zastupljen zbog reklama, inace ima daleko boljih proizvodjaca koji po dosta jeftinijim cenama daju isti kvalitet. Oduvek sam fan HTC telefona, gde Samsung ne moze da pridje.

Samo sam nexuse otvarao. Nekako mi sve sklopljeno (onako na prvi pogled) na nivou huaweia, allviewa(kod kojih zadnji poklopac vise lici na futrolu gdje su tasteri sa gumicama integrisani na njemu :D) ... Vjerujem da ima razlika, kao htc one, xperie z, iphone, mozda cak i neki samsung itd.

Da, umakani su u mleko bele prepelice, mehanizmi filip patek, zenith srafovi i armani flasteri, preko ploce mercedes maska..[emoji2]
Sve ti je to isto sklopljeno na svakom fonu, dzaba mastas.[emoji3]

Kao sto rece Loznica, sve je to isto smece. Kod nas na trzistu Samsung zastupljen zbog reklama, inace ima daleko boljih proizvodjaca koji po dosta jeftinijim cenama daju isti kvalitet. Oduvek sam fan HTC telefona, gde Samsung ne moze da pridje.
Nije da ne može da priđe, nego ne želi.
Svaka firma da ona što veći profit iz što manje troškove. Apple je to usavršio, a ni Samsung nije daleko. A Kada želi, fino ispadne.

Читао сам да је некима од вас још пре 2 недеље стигао "Xiaomi Mi Band" ко је наручио за време оног срећног сата куповине (о коме се исто овде причало)... мени ни после 35 дана није стигао... поставио сам им питање после 30 дана и одговор је био сачекајте још мало... па опет данас и опет сачекајте још који дан...
Оно што ме буни је што су ми послали потврду да је отпремљена пошиљка и да ће послати код за праћење... али ништа од тог кода... добио сам извињење и објашњење да је послато нормалном авио поштом и да нема кода за праћење, а да су мени грешком то написали у потврди....

Интересује ме колико има оних који ма је стигао, а колико оних којима није... и да ли је ико добио код за праћење?

Ja kad sam narucio neku stvar i kad su je poslali obicnom avio postom, bez koda za pracenje, cekao sam oko mesec ipo dana. Tako da sacekaj jos malo.

Читао сам да је некима од вас још пре 2 недеље стигао "Xiaomi Mi Band" ко је наручио за време оног срећног сата куповине (о коме се исто овде причало)... мени ни после 35 дана није стигао... поставио сам им питање после 30 дана и одговор је био сачекајте још мало... па опет данас и опет сачекајте још који дан...
Оно што ме буни је што су ми послали потврду да је отпремљена пошиљка и да ће послати код за праћење... али ништа од тог кода... добио сам извињење и објашњење да је послато нормалном авио поштом и да нема кода за праћење, а да су мени грешком то написали у потврди....

Интересује ме колико има оних који ма је стигао, а колико оних којима није... и да ли је ико добио код за праћење?
Ista situacija i kod mene, evo sta su mi odgovorili..
7d8b17ee3e6dd5282c99630e78c357a9.jpg

Ista situacija je sa mnom i ja sam se malo zabrinuo ali kontam da ce stici nekad trebas biti bas strpljiv :(

Imam root n5 i vec 2 mjeseca mi stalno javlja da imam update na lolipop. Problem je što nakon downloada i restarta telefon ode u TWRP i update se ne završi nego opet pokrene KK.
Nisam baš lud za lolipopom, ali mogao bi da pokušam konacno. Kao riješiti ovaj problemcic?

Ili stavi neki custom rom ili još bolje factory image preko fastboota

Ja naručio bio dva komada narukvice. Stiglo je u roku od oko mesec dana. Dobio sam bio tracking kod. Kupio na Pandi

Imam root n5 i vec 2 mjeseca mi stalno javlja da imam update na lolipop. Problem je što nakon downloada i restarta telefon ode u TWRP i update se ne završi nego opet pokrene KK.
Nisam baš lud za lolipopom, ali mogao bi da pokušam konacno. Kao riješiti ovaj problemcic?
Imao sam isti problem, najbolje ti je preko nexus root toolkita.. Vraca ga na stock i biras koju ces verziju androida, u tvom slucaju lollipop.

Je li menjao neko power taster na N5? Moj ima kratak spoj tu već nekoliko meseci, pa sam ga u Xposed Additions premostio, isključio potpuno i palio sam ga do pre par dana na Vol. Up digme, međutim, sad mu je opet neki andrak, pa neće ni tako da radi, ali iz nekog razloga sad se pali na istovremeno pritiskanje Vol. Down + Power dugmeta (kao za screenshot).

Elem, naručio sam neke power dugmiće, međutim, jedan serviser koji mi je hteo pogledati telefon (jer imam svoj rezervni deo) mi reče da to nisu odgovarajući dugmići, da navodno N5 power dugme ima neke tri noćice/pina nazad, a ovi imaju jednu ili dve, ne sećam se. Prodavac me ubeđuje, a i njemu verujem, da ja nisam prvi kupac (video sam i feedback na ovom proizvodu), te da se niko nije još žalio.

Ima li dakle neko iskustva sa menjanjem ovih dugmića? Osposobio bih telefon potpuno i poklonio ga bratu. Nisam na Lollipop prelazio jer nije bilo Xposeda za njega do pre par dana, pa mi ovo premošćavanje dugmića tamo ne bi radilo, a ako Power ostavim da radi, onda upadne u bootloop, jer detektuje da je stalno pritisnut.

Stigao danas mail od Dbranda, popusti, bas sam tako nesto cekao jer mi se stari skin zarozao i pocepao oko slova, i hteo da narucim drugi, medjutim, danas je taj popust, ali zato nema vise besplatne dostave, risky shipping koji je bio free, sada je 5usd, to im je malo bezveze fora, pa sam posao u potragu za drugim proizvodjacima, svidja mi se slickwraps, ima daleko veci izbor od dbranda, nadjoh i fire-flex iz UK, cene su tu negde, izbor je veci, zanima me jos da li je neko cuo ili imao iskustva sa tim ili nekim drugim proizvodjacima skinova?

Stigao danas mail od Dbranda, popusti, bas sam tako nesto cekao jer mi se stari skin zarozao i pocepao oko slova, i hteo da narucim drugi, medjutim, danas je taj popust, ali zato nema vise besplatne dostave, risky shipping koji je bio free, sada je 5usd, to im je malo bezveze fora, pa sam posao u potragu za drugim proizvodjacima, svidja mi se slickwraps, ima daleko veci izbor od dbranda, nadjoh i fire-flex iz UK, cene su tu negde, izbor je veci, zanima me jos da li je neko cuo ili imao iskustva sa tim ili nekim drugim proizvodjacima skinova?

Ja sam vrlo zadovoljan dbrandom, al ko sto rece sa postarinom se i ne isplati bas... ovi ostali deluju ok narocito sto imaju mnogo veci izbor, e sad da li im je kvalitet kao dbrand ako je neko uzimao neka javi...

Ja cu da narucim ovo, jeftino a ne izgleda lose, ljudi hvale, i nije preglomazno i debelo/tesko, posto ne volim futrole na telefonima:
http://www.aliexpress.com/item/Free...ogle-Nexus-5-Screen-Protector/1470534056.html

Nedavno sam zamenio moj Nexus 4 za Nexus 5 i mislio sam da oni koji pisu o memory leak-u u Lollipopu malo preteruju, jer to uopste ne predstavlja problem na N4. Medjutim, na N5 sam ga par puta bas osetio, poput redrawa launchera, dugog trajanja pokretanja aplikacija (kamere posebno)...

Dobrodosao na mobilni za googlovo beta testiranje softwera :)

Poslednja izmena:
@CuBe lijepo nabaciš KK i čekaš popravljenu verziju LP 5.1, 5.2, 5.7...

Mrzi me, navikao sam vec na LP na N4 a koliko vidim, uskoro ce 5.1 (nadam se). Nego, koji kernel preporucujete a da je slican kao Semaphore na N4?

Vrh Dno