Šta je novo?

LG Nexus 5

Zasto bih gasio 2 jezgra ? :)
Ti ako putujes bolje da kupis powerbank od 3k din i resio si "problem" :)

Jel zna neko da li ima negde kod nas da se kupe one Quicksand maske kao sto ima na ibeju? Ili mozda Ringke Slim? Trazim sto tanju masku, imam najobicniju silikonsku i mnogo daje na tezini i povecava telefon. Kada je skinem, izgleda daleko lepse i stice se utisak da je ekran daleko veci nego sa maskom. Ne trazim neku preterano veliku zastitu, svaki telefon sam maksimalno cuvao, retko kada mi ispada. Cisto da ne grebem ivice. Narucio bih preko i-beja ili aliexpressa, ali ne mogu da cekam toliko dugo, plus nemam pejpel niti kreditnu karticu. Znaci sto tanja maska.

Jel zna neko da li ima negde kod nas da se kupe one Quicksand maske kao sto ima na ibeju? Ili mozda Ringke Slim? Trazim sto tanju masku, imam najobicniju silikonsku i mnogo daje na tezini i povecava telefon. Kada je skinem, izgleda daleko lepse i stice se utisak da je ekran daleko veci nego sa maskom. Ne trazim neku preterano veliku zastitu, svaki telefon sam maksimalno cuvao, retko kada mi ispada. Cisto da ne grebem ivice. Narucio bih preko i-beja ili aliexpressa, ali ne mogu da cekam toliko dugo, plus nemam pejpel niti kreditnu karticu. Znaci sto tanja maska.

Ovde kod nas nema, samo preko neta narucivanje. Kod nas samo mozes naci silikone. Ja sam morao da narucuejem preko neta, za n5 ovde nem nista da valja, bar ja nisam uspedo da nadjem.

Ja sam uzeo na AliExpress-u pre 6meseci super slim 0.3mm ili kako već to nazivaju. Super me služi, ne primećujem je na telefonu, ne daje na težini. Jednom mi je ispao telefon u gradu, mislio sam da se sav razbio, ali ništa mu nije bilo. Imao sam ih pre na iPhone iste, i prezadovoljan sam. Koštaju nešto manje od 1 dolara.

To je i mene privuklo kod tih Quicksand maski, a imaju i slicne silikonske providne koje su prelepe, a tanke, pa jos i cena. A kod nas kad napumpaju cenu... Samo mi je taj problem najveci, sto ne znam kada ce uopste stici, a ni kako da platim. I jedno malo glupo pitanje, jel bila neka carina?

Meni maake nikada nisu carinici, a naručio sam jedno 30ak što za mene, što za drugare. Cene od pola dolara pa do 10dolara.
To uglavnom ne podleže carini pa stiže brzo tj za oko 15-20 dana.

Meni stigao istog dana..ja resio da flesnem..i nisam primetio neki problem

Pa to i pitam,da li je sad sve ok,ili priblizno tome.Posto vidim da vise niko ne kuka o curenju rama/baterije,pa sad da li je sto i dalje imaju probleme i nece da vecito ponavljaju ili zato sto vise nemaju probleme...

Pazi meni sistem uzima oko 220 Ram-a...cini mi se manje neko kitkat...baterija mi isto traje..a mnogo mi je graficki lepsi 5.0 i ima neke sjajne fukncije...tako da se ja ne kajem. Prvi put da nisam rutovao odmah telefon

Ja sam koristio l, pa vratio na slimket, i sada koristim euphoria L, i meni je on super.

Kada se već spomenule maske, odnosno futrole, da li neko koristi "Spigen Slim Armor"?

Pa to i pitam,da li je sad sve ok,ili priblizno tome.Posto vidim da vise niko ne kuka o curenju rama/baterije,pa sad da li je sto i dalje imaju probleme i nece da vecito ponavljaju ili zato sto vise nemaju probleme...

Ima problema, nego nece ljudi da ponavljaju. Ponavljaju tamo gdje treba, na Googleovom forumu, ali izgleda slaba vajda. :)

Bio sam na 5.0.1, presao na slimkat, vratio se na 5.0.1 , radi savrseno, baterija traje malo krace nego na slimkat ali 1 dan i 5h sot je meni sasvim dovoljno. Sto se memory leak-a tice, od kako sam flashnuo opet (ovaj put preko kompa) za 250h sto je bio upaljen, samo jednom je preslo 400, inace je izmedju 200-400 mb system. Sto znaci cak ni taj mali leak ne usporava telefon i ne pravi problem.

200-400 i nije leak, to je maltene normalna upotreba i ponašanje. ne znam kako ti je tako malo i to za 10 dana. kad curi system ide preko 600 pa i 700 mb i radi kao S3

I meni je toliko ali ne keširan. Zato kad pogledam keširan ram srčka me strefi. Uglavnom posle 3 do 4 dana samo sistem kešira 1.3GB.

Nisi ti to lepo rastumačio... :) okači ss da vidimo na šta misliš

Zanima me ko koristi Cataclysm da li mu radi dobro opcija Smart Radio ? Konkretno kod mene prebacivanje na low power (2G) radi uglavnom kad se ukljuci WiFi, ili kad se iskljuci mobile data. Npr. cekirano mi je da prebacuje i kad je Screen OFF i jos par nekih opcija ali ne radi. Ugasim ekran, drzim 15ak minuta ukljucim, on nije prebacio na 2G. :) Imam Nexus 4 pa hocu da uporedim je l' bug kod nase verzije za N4 ili je tako inace. :)

Pre nekoliko dana sam video neki rom koji ima Viper4android ugradjen u rom, a sada ne mogu da ga nadjem, da li neko mozda zna koji rom je u pitanju?

Pozdrav. Kupio sam danas nexus 5 i bio je instaliran 5.0.1. I imam par pitanja.

1) Da li da ga ostavim na Lollipopu ili da isprobam neki rom i koji?
2) Kako da na tastaturi iskljucim auto-correct ne mogu nigde da nadjem, i da li mi preporucujete da instaliram neki swiftkey?
3) Kako ste zadovoljni sa music playerom, da li koristite ovaj google-ov ili ste skinuli neki

Takodje jos neki savet sta da instaliram/promenim. Hvala unapred.

2.Setting>Language>Google Keyboard>Text Correction pogasi sve opcije
1.Ja sam prezadovoljan Euphoria romom
3.Slabo slusam muziku,ali koristim music player is euphoria roma + audio fx za ekvilajzer

Pitanje u vezi priority moda na 5.0

Ako ga upalim da li cu dobijati notifikacije u slucaju poziva kontakata koji mi u imeniku nisu oznaceni zvezdicom ? I da li prolaze u tom modu not za whatsapp naravno samo bez tona ?

E da, to i mene zanima, kako funkcionise priority? Nesto nisam imao potrebu da ga aktiviram...

Po onome sto pise na netu, trebalo BI da dobijas notifikacije ali bez ikakvog obavestenja....

Pa znaci isto kao silent mod ? Zasto se onda dize tolika prasina oko silent moda

Pa ne znam zaista, ja ionako nikakve silent modove ne koristim. Rijetko kad u kancelariji upalim vibraciju i to je to.

Flesovah Hells-core kernel na 5.01 i prvih 10 posto sam uspio da izvucem 47 minuta screen on. Posle 5 minuta pogledam i vidim baterija na 75% a nijesam nista cackao. Preko noci je sve otislo i ostalo samo 10 posto. U battery status ne prikazuje nista sumnjivo sto bi moglo drain da napravi.

Nazad
Vrh Dno