Šta je novo?

LG Nexus 5

ebem li ga, nemam za sada problema sa RAMom, mislim, nema reloadovanja ni laga! :) Loznice nabaci task pa cisti RAM s vremena na vrijeme! :D

PS. Samo da je iOS jeftiniji, ne bi me vidio vise Android, pa nek s eigraju kuci kad dodju, ja hocu sve da bude pod konac, a ne neke katastrofalne greske. Nisu oni ovo ni testirali duze od 2 dana. Dobro je dok moze da zove i salje poruke :D

Poslednja izmena:
Bilo bi dobro da se otvori tema gde možeš svakih 15 dana da napišeš post kako hoćeš iPhone mislim da bi do sada imala sigurno jedno 20 strana

Inače da vam kažem taj ram problem ima samo nexus 5 build, ja na nexus 7 nemam taj problem, a ni sada za ova dva dana na onom romu koji sam postavio nemam isto. Sistem ne prelazi 300MB rama, obično je oko 200-250.

PS. ajde ko hoće da uplati po 10 evra i neka on proda nexus da mu pomognemo da kupi iPhone. Evo ja cu prvi da uplatim.

Poslednja izmena:
"All working here" : telep on XDA :d Hocu telep mnogo sto sta , ali qc :D

Inače da vam kažem taj ram problem ima samo nexus 5 build, ja na nexus 7 nemam taj problem, a ni sada za ova dva dana na onom romu koji sam postavio nemam isto. Sistem ne prelazi 300MB rama, obično je oko 200-250.

koji ti je build na tom romu, LRX... ? na petici mislim

Ajde daj otvori racun, da ti pomognemo ostvariti san.

Evo ja cu da se izbahatim pa cu da uplatim 20 eura. Dinar po dinar i bice iPhone

Da, lrx21v

Poslednja izmena:
Reko' ja vama AOSP odma' vidim telep je poslusao. :D Sto se tice skupljanja necu loznicu da opterecujem, covjek je ionako u minusu :D

stjepane nisu tu ispravljeni bagovi... nije taj njegov AOSP noviji samo zato što ima "veći" build number nego je za drugi uređaj, tako ih je google podelio ovaj put, ali pošto izgleda da nemaju svi uređaji leak ima smisla da sa drugim branchom radi ok.
moraću i ja neki rom da grunem ovih dana da vidim kako se ponaša.

onaj problem sa HDR+ na slimu i na drugim romovima se izgleda rešava flešovanjem određenih gapps, sa nekim paketima ga ima sa nekim ne.

Verovatno fora kao sto na CM sa njihovim gapps nema hdr+, dok sa paranoid gapps ima hdr+.

Ajde daj otvori racun, da ti pomognemo ostvariti san.

Evo ja cu da se izbahatim pa cu da uplatim 20 eura. Dinar po dinar i bice iPhone

Da, lrx21v

Daću i ja pare ali da obeća da će preći u iPhone temu.

stjepane nisu tu ispravljeni bagovi... nije taj njegov AOSP noviji samo zato što ima "veći" build number nego je za drugi uređaj, tako ih je google podelio ovaj put, ali pošto izgleda da nemaju svi uređaji leak ima smisla da sa drugim branchom radi ok.
moraću i ja neki rom da grunem ovih dana da vidim kako se ponaša.

https://android.googlesource.com/device/lge/mako/
https://android.googlesource.com/device/lge/hammerhead/

:type:

Ajde dogovorite se da skupimo, ali polako s' placanje :D :d

Poslednja izmena:
Evo i ja da vas obradujem jos jednim bagom koji mi se desavao par puta i definitivno sam provalio o cemu je rec... Ako neko moze neka proba pa da mi potvrdi da li je rasprostranjen...

Naime upalite dialer-kliknete da pozovete nekog iz recents, dok zvoni (pre nego sto se javi) kliknete u liniji gde stoji mute i speaker na srednju ikonicu za keyapad (ukucavanje brojeva) kako bi izbacio brojeve i ostavite tako da stoji i kada se javi sagovornik nece da moci da vas cuje (moze cak i u razgovoru da vam se desi)... Probao sam nekoliko puta vezano pre 15ak minuta i definitivno mogu "rekreiram" situaciju svaki put...
Good f-ing job Google... -_-

Poslednja izmena:
Evo ja probao i kod mene je sve normalno. I na originalnom nexus 5 apdejtu i na ovom sto sam napisao da koristim.

šta da vidim na ovim linkovima?

nije taj njegov AOSP noviji samo zato što ima "veći" build number nego je za drugi uređaj, tako ih je google podelio ovaj put, ali pošto izgleda da nemaju svi uređaji leak ima smisla da sa drugim branchom radi ok

AOSP release 7, dakle novije izdanje (sa nekim izmjenama u codeu), e sad ne mora znaciti da su ispravljeni bagovi, vec da se stalno nesto radi! AOSP je jedan koliko ja znam, nema tu za ovaj za onaj uredjaj, za to postoje drajveri i tako te stvari sta znam. :)

Dok je Stock jedan presjek svega toga, i tu se nista ne desava do sledeceg update-a.

Znam da je usvojen ART na AOSP-u neposredno nego sto je KitKat izasao (dva-tri mjeseca), a na stocku nije bio default.

Stock je po meni vise kao sto kazes za nubare, dok enuzijasti (pogotovo developeri) vole AOSP. :D

@mushmulur, kako li to skonta samo :D:D

Poslednja izmena:
^
Jer mi se desavalo par puta tokom poziva da kada se javim/pozovem ljudi me ne cuju... Utripovao sam se da mi crkava mikrofon... Ali je vrlo moguce da je kod mene izuzetak...

Poslednja izmena:
gFyBAhm.png

^^ *** druze, nije svaki telefon u potpunosti isti iako ima iste komponente (valjda), te se ne ponasa isto na isti SW. U praksi sam se susretao sa slicnim stvarima :)

AOSP release 7, dakle novije izdanje (sa nekim izmjenama u codeu), e sad ne mora znaciti da su ispravljeni bagovi, vec da se stalno nesto radi! AOSP je jedan koliko ja znam, nema tu za ovaj za onaj uredjaj, za to postoje drajveri i tako te stvari sta znam. :)

Dok je Stock jedan presjek svega toga, i tu se nista ne desava do sledeceg update-a.

Znam da je usvojen ART na AOSP-u neposredno nego sto je KitKat izasao (dva-tri mjeseca), a na stocku nije bio default.

Stock je po meni vise kao sto kazes za nubare, dok enuzijasti (pogotovo developeri) vole AOSP. :D

@mushmulur, kako li to skonta samo :D:D
Pa ne da grešiš. Ja ne znam nijednog developera iz mog okruženja koji koristi non stock Nexus. Mislim na developera aplikacija, ne romova, naravno.

Pa ne da grešiš. Ja ne znam nijednog developera iz mog okruženja koji koristi non stock Nexus. Mislim na developera aplikacija, ne romova, naravno.

Pa uglavnom tako. Nebitne su im opcije i flash ROMova, vrijeme baziraju na razvoju aplikacija i sl. tj. na onome sto donosi profit. Razumljivo, nece da se zayebavaju sa nebitnim stvarima. :)

Koji je po vama trenutno bolji rom Cataclysm ili NE 6.0.1 AOSP? Ne mogu da se odlucim. Oba imaju prednosti i mane i priblizno isto novih funkcija. Koji od ova dva roma pati od memory leak-a, kao stock rom?

Cataclysm ode u minus :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1417008700486.png
    uploadfromtaptalk1417008700486.png
    199 KB · Pregleda: 264
Baš se meni juče na tabletu desilo na sekundu da piše tako neka nebuloza, ali se brzo ispravio.

Da li radi nandroid na TWRP 2.8.1.0? 2.8.2.0 nece da se podigne, dodje do splash screena i restartuje se.

Imam jedno pitanjce za vas,
Drugar ima Nexus 5 sa CM11 OS. Hoce da se vrati na stock OS da bi instalirao novi Lollipop. Posto nisam nikad radio backgrade, htedoh da se prvo posavetujem sa vama.
https://www.youtube.com/watch?v=DRp5jJO34PE
Da li je to taj postupak sa klipa koji ja treba da uradim da bih se sa CM11 vratio na stock? Ako nije da li bi bili ljubazni da mi posaljete link kako i sta treba uraditi. Moze ovde u temi link ili na PP.
Hvala na vremenu :)

Ukucaj u yt how to flash stock image nexus 5, samo neka prethodno prebaci sve sa telefona

Ukucaj u yt how to flash stock image nexus 5, samo neka prethodno prebaci sve sa telefona

Nasao sam ovde varijantu koja ide direktno na Lollipop tj prvi klip koji izadje kao rezultat "how to flash stock image nexus 5".
E sad jedno glupo pitanje: Posto je trenutno OS CM11, zanima me da li mogu direktno da idem na Lollipop 5.0? Ili moram da se vratim 4.4 (KRT16M)?

Da li posle ubacivanja L preko NRT kada pustim da odradi zaključavanje na dugme OEM lock nešto briše u telefonu ili samo zaključava a sve ostaje ko što je bilo
hvala!

Nazad
Vrh Dno