Šta je novo?

LG Nexus 5

2 blic pitajna:
1.Jel zna neko kad izlazi update na 5.1?
2.Jel rutovanjem (samo bih rutovao zbog boljeg kernela/bolje baterije i adaway aplikacije) se gubi mogucnost "legalnog" obavestejna za buduce update (npr.upravo 5.1)?

1 ne zna niko 2 ne bi trebalo. Nećeš dobiti bolju bateriju osim ako custom kernel ne sakati performanse. Koristim sve stock prvi put u životu valjda i baterija traje isto kao na Elementalx koji je kao wow za bateriju.

Podigli su security sa ovim lolipopom i mnoge developere zayebali da muku muce sa svojim aplikacijama. Polako su krenuli stopama iOSa. Nece biti razlike za par godina. CF je muku mucio da rootuje, a ne sta vise.

More proci stock rom ali kernel nikako.
Qualcomm MP jedna velika k......a, telefon se grije, boost freq vazda na 1ghz, svako malo drlja na max freq. Mislim jednostavno odradjeno, performanse moraju biti dobre ali lose za bateriju.

Nisam nesto najzadovoljniji sa LP-om bas zbog ovih s.anja koje Google uvodi. Mislim nije sve u izgledu.

otkad imaš nexus 5 pa znaš sve to oko trajanja baterije i grejanja?

Meni je nexus 5 bas hladan, jedan od najhladnijih modela koje sam koristio.

Možda vam se ne greje sada dok je napolju minus 3 a država se šteka za gas :)
I ko kaže da se ne greje pri surfu? Blejite malo na jačim stranicama da vidite kako se upali posle 20ak minuta :)

Ostavite stjepana na miru!! ;)

Poslednja izmena:
N5 posle Note 2??? Opinions? Zasto kako?

Hocu na manji ekran da predjem,i da odmorim od tw-a makar malo. Note 4 mi nije dostupan niti ce biti prije proljeca, jedino sta bi moglo da bude dealbreaker je M9 kad izadje na proljece, pa ga dobijem preko operatera. Uglavnom, sve je to u magli.

Sad imam na stolu, Note 2 + 100e za nov Nexus 5. Meni se cini mnogo, opet Note 2 i dalje radi savrseno, baterija i dalje odlicna itd. itd. Ali eto, umorio sam se malo od tw kao sto rekoh i hocu nesto drugo.

Mnogo je brate. Preko 70-80€ po meni nikako...

^^Ako te žulja novac pređi. Mada čini mi se da si se previše navukao na amoled? To može da bude problem..

A za m9 ćemo lako, prodaš ga meni :)

Mnogo je brate. Preko 70-80€ po meni nikako...
Tacno toliko sam i ja negdje u glavi imao racunicu...
^^Ako te žulja novac pređi. Mada čini mi se da si se previše navukao na amoled? To može da bude problem..

A za m9 ćemo lako, prodaš ga meni :)
Ne zulja, tesko dajem pare za takve doplate. Ili sve ili nista.

Nisam se navukao, dobar je Nexusov ekran samo ljudi kukaju previse i traze dlaku u jajetu cesto.

M8 sam koristio kratko, par sati, totalno me ocarao telefon. Zato i razmišljam o Nexusu makar pola godine godinu dok M9 ne bude pristupacan.

Cenkaj se i uzimaj...Ženi sam uzeo pre 5 meseci Note 2,tako da u kući imam Nexsus 5 i Note 2..Radi mnogo bolje Nexus 5,kamere su iste,displej mnogo bolji na Nexsusu,Note 2 nikad nece dobiti 5.0....Jedino baterija je na strani Note 2

Ja se nebi razmišljao uzeo bih odmah.Gizmo je sa Note 3 prešao na Nexus 5 [emoji6]

^^ Kažem ja htc m7 i m8 su najpotcenjeniji mobovi današnjice. Ja to konstantno pišem ovde na forumu.
Zato ću sledeće god ispraviti grešku i uzeti m9 :)

Poslednja izmena:
Ne vredi... Evo priznajem i ja, greje nam se svima na 70c sa stock kernelom (68 dok ovo kucam), baterija traje 30% kraće. Piše na guglu a i nauka tako kaže

Dajem 10€ u onaj fond

@jaza kamere su preko dana slične, kad ima manje svetla Nexus je bolji

Necu po svaku cijenu, doplata je prevelika kao sto rekoh. Vise mi se isplati da skupim pare i kupim nov nego ovako. Posle prodam oba i kupim Note 4 :p :p Salim se.

@Jaza
Nexus 5 sigurno bolje radi, sjecam se dobro svog Gnex-a i tadasnje konkurencije. Kod N5 mi se svidja ostrina ekrana sto je i logicno i sam izgled telefona. Nekako sam u tom fazonu, neupadljiv izgled, gdje nista ne sljasti, kliza i nema tastera na prednjoj strani :p

Vjerovatno bih morao da se priviknem na cesce punjenje baterije ali nista strasno.

Da @Uroše,ako spustiš na 70-80 evra doplate vredi uzeti Nexsus 5...

Zavisi kako koristiš telefon. Za video je amoled bolji. Što se surfa tiče:

60092.png

A imaj u vidu da je tvoja baterija stara i ne radi kao nova sigurno.

@Vojkan
Jeste, prije ove ponude sam jurio po ebay-u bateriju jer veci imam probleme kako sa kapacitetom u odnosu na novu tako i sa vremenom punjenja. Nekad se ni za 5 sati ne napuni (prvo sto sam mijenjao je punjac).

Jel ima neko da je sa kitkat (rutovan i promenjenim kernelom) dobio oficijalni update na L ?

A zašto da ne rutuješ?

Па зато можете ручно да убаците следећу верзију система...

Onda je najlogicnije kao sto sam i napisao...sacekacu 5.1 (nadam se ne preko 3 meseca od sad) i onda root.

Vrh Dno