Ne postoji više autobrightness, sada je to adaptive brightness.
Ukratko, telefon i dalje menja nivo pozadinskog osvetljenja u zavisnosti od ambijentalnog, ali sada u određenom opsegu koji zavisi od setovanja koje si postavio.
Sada imaš toggle za adaptive brightness kojim možeš da ga isključiš i da staviš brigness na ručno ili da ostaviš na adaptive i podesiš generalni nivo osvetljenja.
Npr. ako ti je adaptive uključeno i osnovni nivo ti stoji na 50%, pozadinsko osvetljenje će varirati u zavisnosti od ambijentalnog - ići će od on neke donje granice 30% do gornje 70% (ne znam tačan algoritam pa nagađam vrednosti) ali nikad neće ići na 0% ili 100% kao za pravi autobrightness.
Više o tome na:
http://www.androidpolice.com/2014/0...-is-gone-adaptive-brightness-takes-its-place/
Koliko vidim iOS i WP su od ranije koristili adaptive brightness, a sada je default i za Android.
Pošto sam prvo prešao na 5.0 na N7 2013 i koristim ga nekoliko dana, čini mi se da je možda bolji nego autobrightness, na auto mi se često dešavalo da osvetljenje ode prenisko pa da moram ručno da ga podižem. na N7 mi nekako najviše odgovara adaptive na 55-60%.
Nego jel neko imao problem sa Blic aplikacijom da ne učita pojedine stranice nego bude samo belo, a kad klikneš na refresh u gornjem desnom uglu aplikacije, stranica se normalno učita? To mi se dešava i na N7 i na N5 od kada su na 5.0.
Inače izašla nova verzija MX Player-a, radi na 5.0