Šta je novo?

LG Nexus 5

Ovako neki drze 24/7 telefon, fak it moram da znam sta se desava svake sekunde

c09563cfb1ec6c74e185165baa2c2b8a.jpg

I sta kada dobijes taj wakelock, kako ga resis? Iskodiras novu aplikaciju?
Da li ih imam, verovatno, da li se opterecujem time, nikako, nije baterija neka konstanta pa da uvek traje identicno.

Ako mi se pojavi jednom u par meseci media server, ugasim telefon na 5 minuta i teram dalje.

Kad, dobijes wakelock makar znas koja aplikacija ga pravi. Prvo sto pokusas iskljuciti taj servis, a drugo brisanje (zamrzavanje) aplikacije. I to je to sto je u tvojoj moci. Nista vise, nista manje.

Eto vidis da i ti imas wakelock, a govoris kako sve radi OK :D

Ne znam, mene nervira kad vidim da telefon iz nekog razloga nije otisao u deep sleep i skuno trecinu baterije za par sati. :) Mogu se naci u takvoj situaciji da mi telefon bas zatreba ili da me neko zove, a da ga nadjem ugasenog u dzepu.

Pitaj Djilketa kao velikog poznavaoca, da li ima BBS na svom telefonu i da li preporucuje ? Ne znam sto su napravili te aplikacije jos pametniji ljudi od nas i toliko su popularne, ako su nepotrebne :D Na iOSu ih i nema vjerovatno jer wakelock i nije moguc. :)

Poslednja izmena:
Ok, nema poente. Uzivajte, valjda necete imati te drainove koji trose 30% baterije za par sati.

Hahaha, koji si car :D :d Je l' ti to daleko reboot dugme :D

Апдејтован, ваља ли урадити фактори ресет сад?

Ja sam rekao da nece biti usb prebacivanje kao nekad ne znam sta je on zapamtio.

Slazem se al koliko se secam isto je bilo da se bira i ranije i preko ove donje opcije je mogao mass storage da se aktivira...e sad da li su ga vratili ili ne to vi mozete da kazete, ja nemam nexus ;)

Ah,posle restarta telefon progleda ;) dok system opet ne skoci na 700mb... Ima u taskeru da stavim da mi restartuje mob automatski na svakih 14h :)

Poslednja izmena:
Valjda ce da isprave tu glupost, ne mogu da verujem da mora restart posle tako kratkog perioda.

Kod mene na nexusu 10 nema nikakvih problema. System uzima oko 220 mb, nema problema sa b92, flashlight radi, a i kamera radi posle toga. Baterija drži dosta dobro. Kada ga ostavim i ne diram ceo dan, opadne za par procenata.

Ja se bas razocarah zbog bagova koji mi itekako udaraju na bateriju... Za fluidnost nemam zamerke, radi super dok ne vidim da se penje gutanje rama od systema onda udarim restart... Nadam se da ce uskoro biti nekih vesti o eventualnom apdejtu...

Inace meni se malo "stabilizovala" baterija od sinoc, sada posle skoro 12h vuce oko 0,8%/h... App usage je 28%, Android system 10,2%, Kernel 4,4%, system UI 3,2%... Drasticno bolje nego juce... Za sada samo 310mb rama guta system... Mada opet, izgubio sam 10% od sinoc a telefon skoro da nije koriscen, sto je ipak ponovo vise nego na KK-u kako je bilo...

Na nexus 7 (2013) jos nije stigao apdejt (i da jeste necu pre 5.1 da instaliram), dok na N10 kod sestre pokazuje, ali kao sto rekoh nemam namere da instaliram L...

Poslednja izmena:
Kako odraditi root vec updateovanog Nexusa na 5.0? I da li je moguce i kako onda promeniti belu pozadinu u app draweru,tj da li ima neka dobra dark tema ili nesto slicno? Hvala!

Da li je neko uspeo da postavi sliku na profil korisnika telefona? Ja izaberem, kropujem, kliknem save I nista se ne desi ...

Moras preko google+ apk. U setingsu ima nesto da se stiklira ,zaboravio sam sta tacno..

Код мене стоји слика са Google+ профила...

Na KK je sve bilo ok. Bode mi oci ovo mnogo.
Na G+ imam sliku, ali je ne prikazuje. Gledam po podesavanjima, sve je ok.

Ma sve je ok ali mora nesto da se stiklira u setingsima da bi ti se pojavila slika u onom kruzicu gore desno

Samo treba da imas g+ instaliran i da sliku koju hoćeš crop-uješ sa google photos jer sa quickpic ne prihvata.

Meni prihvata...isto nemam cekirano ono gore. 3 telefona, 3 razlicita ponasanja. :d

Vrh Dno