Šta je novo?

LG Nexus 5

Sacekaj da se "slegne" :) meni je za sada ista.. Videcemo da li ce custom kernel izvuci par procenata vise

Zbog cega nece da mi radi usb otg?stock sam i probao sam sve i svasta i opet nece..da li je neko imao slican ili takav problem??

Jesi li probao tastaturu/miša ili USB fleš memoriju? Ako je fleš memorija, potreban ti je Stickmount + root ili Nexus Media Importer (bez root).

Probao sam nexus media importer..isao sam na troubleshot i prepoznaje kabal al nece fles..ne znam zasto

Ako je plaćena verzija, a nisi je platio, onda je verovatno to problem.

Ako nemaš root, probaj total commander + plugin za OTG. Tu kombinaciju nisam probao, ali imaš na prethodnim stranama, neko je pomenuo.

@boki99 - Build: LRX21M (ROM je preporuka od @telep-a, potrazi na prethodnim stranama), kernel: Code_Blue#615
iGO radi (verzija 9.6.29.404739)
@vlajic - Kombinacija StickMount + USB OTG kablic, radi, mada mi je pravio problem prilikom unmount-ovanja flesha.
Restarovao fon da ga "skinem" iz notification bar-a (rutovan mi je fon).
Kombinacija Nexus Media Importer + USB OTG kablic, radi besprekorno, radio copy- past u oba pravca.
E sad`, kao sto napisa @Corvus Corax, meni su obe apps placene ([root] StickMount Pro i Nexus Media Importer) pa ne znam da li zato radi kako treba?

Edit: @@Corvus Corax - prilikom (he he , "zabadanja" USB misonje odmah ga je prepoznao mada mi je izasla toast notify od Nexus media importer-a koju sam izignorisao...nisam siguran, mislim da bi misonju i bez apps prepoznao...

Edit2: Titanium-om odradio freeze i Stick Mount-a i NMI-a, radi misonja i bez toga.

Poslednja izmena:
Ukoliko baterija na Lollipopu bude slabije držala nego na KK onda i nemam neke posebnog razloga za prelazak. Na KK sve radi bez greške, a sve aplikavije svakako nose vizuelni identitet Lollipopa.
Paradoks je taj što su iz Googlea upravo najviše najavljivali poboljšanje u energetskoj efikasnosti :).

Mislim da ce oni posle ote i uz par manjih fixeva napraviti da baterija bude minimum kao na Kk

Ja zezao one paranoične koji su instalirali kojekakve programe da sačuvaju power dugme, a ja jutros jedva istrgao fon iz bootloopa. "sticky power button", tako se zove problem zvanično.

Instalirao sam Xposed Additions modul i njime premostio power dugme, skinuo takođe i Gravity Screen kojim kontrolišem paljenje i gašenje ekrana, dok ne nađem gde mi je iKey dugmence :)
No, Z3 je sledeća kupovina, a ovog ću gledati da vratim Googleu.

Probao sam nexus media importer..isao sam na troubleshot i prepoznaje kabal al nece fles..ne znam zasto

Jel si siguran da ti flesh radi? Da li se upali lampica na flesu, kad ga stavis na OTG?
Ja sam mogao samo preko Nexus medis importer, posto nemam rutovan uredjaj

Probao sam na tri flesa sa nexus media importer stick mount i total commander i nece a nece ni da pali lampicu...vise nemam ideja sto nece

Moguće je da ti ne valja OTG adapter. Probaj sa drugim.

To je kernel idealan za stjepana :) konstantno jedno jezgro ,gpu na 50mhz i brajtnes u minusu :)

E ljudi sta da cinim, Djilke mi pokvario telefon :) Ja mu sad kucam poruku na WA i samo se zamrzao ekran i stoji, ne mogu nista da uradim, ne reaguje ni na nista?

Poslednja izmena:
E ljudi sta da cinim, Djilke mi pokvario telefon :) Ja mu sad kucam poruku na WA i samo se zamrzao ekran i stoji, ne mogu nsita da uradim, ne reaguje na nista?

Mislis ni na sta.. :D

Drzi duze power.. Ne znam sta bi drugo... ili cekaj da rikne baterija.. :D

Sunce ti poljubim, kad je doslo vreme da mi iz Leskovca objasnjavamo Vojvodjanima gramatiku.. :D

Poslednja izmena:
pa nosi kod đilketa... :D
ili drži power 10ak sec

Ne reaguje ni na powerprobao da se nazovem i zvoni sve normalno, a moj telefon i dalje stoji u smrznutom stanju.

Mora da reaguje na držanje power tastera. Drži 20ak sekundi i ugasiće se.

E proradilo :) Izgleda da nisam drzao dovoljno dugo, trebalo je 20ak sekundi :)

Z3 dual sim ili.. ? :)

A sve mi nešto govori da ću odustati od dual SIM-a. Od kako mi se dešava ovo sranjce sa N5 nekako mi draže ako imam garanciju, a ovi moji što nabavljaju telefone mogu da zbave i Dual-SIM, ali nema EU garanciju, pa me malko mrzi :)

Mada, sad kad sam video da ima da se po oglasima kupi wristband i odvojeno od Z3, sad ću opet početi da razmišljam o dual-SIM-u :D

Pošto se baš u ovoj temi skupljaju najbolji stručnjaci ovog podforuma pa ću pitati:

Da bih punio telefon (AC - brza opcija), sa wall chargera preko produznog USB kabla, da li je potrebno da data pins od tog kabla budu u kratkom spoju ili je dovoljno samo +5V i GND dovesti na krajeve zenskog porta. Kako se ponasaju Nexus teleofni po ovom pitanju. Jer, telefon prepoznaje zenski dio produznog kao USB port na kompu :)

I kolika je maximalna izlazna struja obicnog USB porta na laptopu/kompu :)

USB je max pola ampera koliko se secam.

I ja mislim da je 500mA. Nego rijetko punim telefon preko wall chargera, najvise preko USB-a na kompu, ali je sporo ko k***c :) Malo brze ide sa fast charge opcijom u kernelu. :)

A npr. kratak mi kabal da koristim telefon prikljucen na punjac u zidu (wall charger), a da koristim produzni kabl za struj u i nije prakticno.

Kako vi to sve rjesavate ?

I, da li Nexus 5 ima poneki screen flickering prilikom koriscenja i punjenja? :)

EDIT:

Izgleda da je bas najjednostavnije i najbolje kupiti produzni za struju i vozdra, imaju sad ovi i sa USB prikljuccima, nije lose da se nadje zatreba za nesto :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno