Šta je novo?

LG Nexus 5

U svakom slučaju hvala vam na rešenju ove misterije! Sada ce whatsapp da bude malo aktivniji...

Toliko vas zanima da vas mrzi da odete na xda i pročitate razlike u prvom postu slimsaber teme :p

Pročitao sam, zanima me iz prve ruke da li se oseća neka razlika ili je samo placebo.

U svakom slučaju hvala vam na rešenju ove misterije! Sada ce whatsapp da bude malo aktivniji...

I meni se to deslio pre par dana, pisao sam na proslim stranama. Ali sam nastavio da koristim Viber i sve je ok, nije se ponovo javljalo. Mozda nije do njega...

Koji je min density da bi radile mape? Ja stavio na 400 i dalje ne mogu da ih upalim ako je do toga.

E onda ne znam šta je u pitanju, sve sam probao i ne rade. Jedino ponovo da krnem rom.

Poredjenje kamera Nexus 5 vs Iphone 6 u uslovima slabog svetla.....
Dobro se drzi Nexus 5

....ako zažmurimo na jedno oko na činjenicu da je svaku fotku sa izvorom svetla upropastio i da ima problema sa iscrtavanjem ivica. Ajde, onu napucanu saturaciju da i zaboravimo.

ma fotkanje bez HDRa treba zabraniti na ovom telefonu ;) a svi testovi su takvi, ne znam dal sam za godinu dana video možda dva da koriste taj mod

I meni se to deslio pre par dana, pisao sam na proslim stranama. Ali sam nastavio da koristim Viber i sve je ok, nije se ponovo javljalo. Mozda nije do njega...
I ja isto pa se ponovo javilo. Ja sam negde pročitao da je do HDR moda, a pošto sam stalno slikao u tom modu, rekoh hajde da isključim. Međutim jok. Sada sam obrisao viber pa ćemo da vidimo.

Je l ' ima neki kernel da se ističe po audio kvalitetu? Trenutno koristim ElementalX i mislim da mi treba malo jaci zvuk...

mislim da svi koriste faux sound control što se tiče zvuka. probaj onaj viper audio, ima u softver podforumu tema.
ili jednostavno pojačaj zvuk preko neke kernel control app ako ti samo to vrši posao.

Poslednja izmena:
Hvala Vojkane, instalirah ovaj Viper i čini mi se čak da je i zvuk bolji, mada moguće je da je placebo... ili su drajveri u novim slušalicama počeli da se razrađuju konačno, pošto im treba dosta vremena. anyway ne može da škodi...

i da... otkad sam obrisao viber, ne uključuje mi se camera deamon :)

Poceo nesto da mi brljavi tel, pa hoću da flesujem novi rom, tj da pređem sa slimkat 6 na slimkat 8. Koja je najlakša procedura? Skinem rom, sve wipe-ujem i to je to?

Procedura je ista kao i kad si flešovao taj što sad imaš :d
Full wipe pa install :)

Skineš rom, gapps, kernel... vajpuješ, flešuješ tim redom i to bi trebalo da bude to...

Jel ok ta verzija 8? I koji gapps skidate obično, onaj full ili neki drugi? I koji kernel preporučujete, sa slimom mi je došao njegov i zadržao sam ga.

pa da. i gapps. i elementalx 1.05 :)
imaš i weekly 8.2 već, stavi njega slobodno.

EDIT: ala me prestigoste :)

ništa, elementalx 1.05 AOSP verzija za kernel :)
1.09 ima veći drain u standby, 06 07 08 nisu bili skroz stabilni i bugfree, 05 ubija. 1.10 je nov još nije istestiran.

gapps stavi koji hoćeš. ja uvek gledam neki što manji pa skidam sa marketa šta mi treba

Poslednja izmena:
Ok, znači sk 8.2, elementalx 1.05 gapps koji hoću(definitivno najmanji). Redosled:wipe, sk, gapps, kernel i vozi:)
Jel ima možda neki modul da će mi možda trebati, da odmah i to rešim?

Pa ne znam, jedino ako tebi nešto specifično treba. Moj ti je predlog svakako ART umesto dalvika i xposeda.
Kad ti iskoči aroma installer za ElementalX ostavi sve default ako nisi siguran šta da izabereš...

Jel ima neka fora za prebacivanje na ART? Imam slimkat udjem u developer options i u select runtime izaberem use ART on se restartuje i kada ponovo udjem vidim da je na Dalviku? 3 puta sam probao uvek ga vrati na Dalvik

Imaš li xposed?

Piše da uređaji možda neće dobiti apdejt ako izađu iz okvira od 18 meseci. Drugo verujem da će nexus 4 dobiti L, galaxy nexus je zakinut za 4.4 ali ja sam juče podešavao sestri taj telefon i telefon je slab. Baš se primeti da je hardverski slab.
4.4 je baš pravljen za slabe telefone, mnogo više nego ICS i JB, tako da ne vidim kako je to argument protiv.

Pa šta se čudiš onda? Art ne radi na xposed-u.
Odluči se šta ti je bitnije :)

Vrh Dno