Šta je novo?

LG Nexus 5

Ja znam za bodyguardz i za zagg koji se odavno bave sa tim tempered glass i da su dobri. DBrand je sad to krenuo, ko zna verovatno je dobro, ali ako hocete stvarno dobro onda bodyguardz ili zagg.

Kod dbrand-a još daans čini mi se promotivna cena od 30 kanadskih dolara a uz to ože da se uzme i carbon vinyl skin za još 7 dolara, što je po meni dobar deal. Videćemo kada stigne...

Glupo su napravili sto su im sajtovi razdvojeni, nalog na glavnom sajtu ne vazi za ovaj glass sajt, pa mora da se pravi novi... a na ovom ne nude sve skinove, samo par varijanti... Tako da danas ovaj glas ima popust i salju besplatno ali ne mogu i besplatno da narucim parce skina sto mi treba...

Samo da se prijavim u klan, posle nekoliko androida, iPhone 4 i Lumie 920, pre neki dan pao Nexus5..
Čačkao malo sa CM11 i MIUI-em V5, za sada samo root & stock.

Pa valjda I jeste prednost Nexusa to sto stock ROM radi najbolje ;)

Poslednja izmena:
Pošto sam neko vreme koristio oba modela istovremeno...

Prelaskom sa HTC One na Nexus 5 dobićeš:

- Fluidniji rad
- Bolju kameru
- Veći displej (možda bolji, svakako bolje kalibrisan)

Izgubićeš:

- Kvalitetan zvuk na zvučnicima telefona
- Metalnu izradu
- IR Blaster
- Power saving mod (mada ćeš to dobiti u Android L)

Fluidniji rad nece dobiti jer je HTC One vrlo vrlo fluidan stock. Kamera je diskutabilna, veci displej da ali po mojoj licnoj proceni, HTC One ima bolji displej.

Izgubices kvalitet zvuka, sto je uzasno deprimirajuce.

Jel si probao? Ja koristim saberslim, brat koristi obican slim, sestri sam stavio isto saber slim (mislim njoj je sve jedno kada je duduk, ali se ne pita :D). I na tabletu saberslim radi bez ikakvih problema.

Jel si probao? Ja koristim saberslim, brat koristi obican slim, sestri sam stavio isto saber slim (mislim njoj je sve jedno kada je duduk, ali se ne pita :D). I na tabletu saberslim radi bez ikakvih problema.

Jesam, na 4 Galaxyja i 3 Nexusa. Na svim je ******, nikad nije radio kako treba. Na i9250 koji mi stoji u ormanu nece ni da bootuje kako treba. I po cemu je to djubre bolje od stocka sa rootom? Ja sam stavio ElementarX kernel, ne znam sta bi mi taj poluproizvod doneo, sem problema i glavobolje?

Zao mi je sto CM11 ne radi kako treba, stock Android je uzasno dosadan, a CM je jedini koji moze da ga ucini malo zanimljvijim i lepsim.

Poslednja izmena:
Kod mene Purity, šljaka savršeno, ne menjam ga već par meseci...

Na sestrin galaxy nexus sam pre neki dan isto stavio obican slim, i nema nikakvih problema. Lepo se butuje. Ja ne koristim elemental kernel, stavio sam code blue, da mogu da promenim zutilo ekrana.

Fluidniji rad nece dobiti jer je HTC One vrlo vrlo fluidan stock. Kamera je diskutabilna, veci displej da ali po mojoj licnoj proceni, HTC One ima bolji displej.

Nisam rekao da HTC One ne radi fluidno, ali Nexus 5 definitivno radi fluidnije. Koristio sam 10ak dana oba telefona uporedo i razlika je očigledna u korist Nexus 5. I to je Nexus 5 bio na stock 4.4.4 + Xposed (znači Dalvik).
Ja nisam zahtevan korisnik kada je kamera u pitanju, ali ne bih rekao da je diskutabilno - Nexus 5 ima definitivno bolju kameru.
HTC One ima malo prenaglašene boje na displeju, dok je na Nexus 5 preciznije kalibrisan. Lično smatram da Nexus 5 ima bolji displej, ali to je već stvar ukusa.

Da ne bude zabune, sve ovo kucam sa HTC One. :)

Izgubices kvalitet zvuka, sto je uzasno deprimirajuce.

Deprimirajuće je baš jaka reč. Ali je zvuk postigao "Wow!" faktor kod mene kada sam uzeo One i direktno uporedio sa N5.

Poslednja izmena:
Ako ste ocarani zvukom sa m7 sacekajte par meseci i uzmite novu nexus ciglu to jest nexus x. Prica se da ce imati stereo zvucnike napred

Jesam, na 4 Galaxyja i 3 Nexusa. Na svim je ******, nikad nije radio kako treba. Na i9250 koji mi stoji u ormanu nece ni da bootuje kako treba. I po cemu je to djubre bolje od stocka sa rootom? Ja sam stavio ElementarX kernel, ne znam sta bi mi taj poluproizvod doneo, sem problema i glavobolje?

Zao mi je sto CM11 ne radi kako treba, stock Android je uzasno dosadan, a CM je jedini koji moze da ga ucini malo zanimljvijim i lepsim.

ti si nešto pobrkao izgleda. od slima teško da ima bolje.
slimkat, www.slimroms.net
ako ti treba theme engine probaj vanir

Na sestrin galaxy nexus sam pre neki dan isto stavio obican slim, i nema nikakvih problema. Lepo se butuje. Ja ne koristim elemental kernel, stavio sam code blue, da mogu da promenim zutilo ekrana.

kako menjaš? u tricksteru i sa franco i sa elementalx ima podešavanje boja za RGB (0-255), jel sa tim imaš nešto detaljnije?

Poslednja izmena:
Ne, isto to. Lepo sredi, posto je ekran na mom telefonu bas zut po defaultu. Kada posle tableta uzmem telefon,ekran izgleda kao da je dobio zuticu, pa sam morao da sredim. Meni uvek zapadnu takvi ekrani.

Poslednja izmena:
aha ok. eto čisto da znaš, imaš te opcije i na ova dva kernela (verujem i na drugim).

Znam da ima, ali sam posle flesovanja tog elemental x kernela imao problem, pa ga sada izbegavam. Mislim izbegavam bilo kakve kernele ali morao sam, nisam mogao vise da gledam u takav ekran.

PS. kada odradim wipe sistem-a jel to brise i data sa interne memorije ili ne? Nikako ne mogu da razumem ovaj nexus stil particionisanja memorije.

meni se čini da sam sa 1.09 imao veliki idle drain. 1.05 je bio ok, ne sećam se da sam bilo šta menjao osim te verzije. sad sam na francu i opet je ok.

ne briše se, briše se samo particija na koju se instalira rom, /system. interna ti je u folderu /data/media. kad radiš wipe data u recoveryju on briše ceo data ali ostavi taj folder media. kad uradiš baš format data onda ode cela particija, i podešavanja i storage (a rom opet ostane)

Meni se dešava opet da se s vremena na vreme uključi onaj kamera battery drain... wtf? baš ga dugo nije bilo i od skora je opet počelo... ali opet, ne stalno, jednom nedeljno npr...

Poredjenje kamera Nexus 5 vs Iphone 6 u uslovima slabog svetla.....
Dobro se drzi Nexus 5

Koja je razlika između tog saberslima i slimkat?

Vrh Dno