Šta je novo?

LG Nexus 5

kvalitet izrade je kao na svakom drugom telefonu. to se zove masovna proizvodja. pa htc koji kosta 600e ima klimave dugmice i staklo na kameri se guli kada dunes prema njemu..

mozes li da objasnis guljenje bocne strane moba ? cudno mi jer je mob ceo od istog materijala..kako se onda ne guli i zadnja strana nego samo bokovi.. ?

Poslednja izmena:
pa to su problemi svakog telefona, ne neksusa.Inace niko ne bi kupovao maske, futrole i folije.

Jaza, imam i ja N5, baš kao što ti je GiBo rekao, a ne možeš da kažeš "mi imamo" misleći na ceo bench community, jer i ovde ljudi imaju tih problema.

Sale, kako to generalizujem? Pričam o problemima koji se dešavaju ljudima oko mene, iskreno meni blago mrda power dugme i ne smeta mi.. Čak što više u radnji gde sam uzeo od brata drugar drži i imao sam prilike da tog dana otpakujemo 4 kutija N5 i na svakom je mrdalo power dugme, očigledno serija.

Možemo da budemo pristrasni ili objektivni, N5 je odličan telefon, međutim kvalitet izrade je nešto niži, zarad bolje cene.
Izvini moja greška,iz tvoga posta mislio sam da nemaš N5....
To su hreske svakog telefona,kod nekih vise kod nekih manje ali svi telefoni imaju te probleme ;) :cool:

Od aktuelnog N5 mislim da ne može lošije. Mrdaju dugmići, ivice odnosno bočna strane se lako gule, nexus slova na poleđini otpadaju, punjač se jedva gura i posle 2 guranja se gornja ivica guli, neviđeno osetljivo staklo, tj ubedljivo najlošiji na drop testovima, itd, da ne nabrajam.
Na svu sreću ne govorim iz svog iskustva, već ljudi oko sebe..

Kada sam procitao tvoj post uhvatio sam sebe da razmisljam dali uopste imam isti telefon koji ovde opisujes.
Imam telefon vec sest meseci i ja licno apsolutno ni jedan problem sa hardverom nemam. Predpostavljam da ljudi imaju probleme ove prirode koje si opisao, ali imao sam pre ovog i s3 i htc one x i oba su bili top modeli svojih firmi kada sam ih kupio i opet sam nekako imao problemcice te prirode. Samo sto vlasnici samsunga, sonija, htc-a ne zele da priznaju da imaju probleme. Npr kad sam kupio nov htc one x imao sam problem sa wifi antenicom. Morao sam da saljem tel u hrvatsku jer nisu hteli u begramu da priznaju kvar i ako je htc to objavio kao fabricku gresku na njihovom sajtu. Za s3 necu ni da pocinjem od kvaliteta plastike do dugmica do bagovanja itd.
Nego da se vratim na temu, mislim da bi valjalo da pises iz svog iskustva a ne iz iskustva drugih ljudi. A to sto ste otvorili pet telefona sa istim falinkama, mozes sad da kazes da si otvorio celu seriju sa fabrickom greskom.... :)
Nije da ti ne verujem, samo kad sam trazio za sebe telefon nigde nisam mogao da nadjem radnju koja ima vise od jednog crnog i jednog belog neksusa i to bi bila premija gde sam nasao, a obisao sam ceo bgd. Opet hvala na informacijama za nove kupce na sta da obrate paznju kad uzimaju ovaj jos uvek najbolji tel u odnosu
ulozeno = dobijeno.

fino :)

znaci xposed mora sto pre da se prebaci na art

A nek se nose, pa dana sam izgubio vraćajući sve kad sam stavio 443. Ima peticu da čekam :)

Jel negde pise sta novo donosi 4.4.4? Nisam nigde uspeo da nadjem.

Jel ima neko probleme u toku razgovora, meni se javlja pucketanje u mikrofonu, sto zna da bude iritantno, ne uvek ponekad

I meni se to desava po nekad. Je li moguce da ne mogu telefon da naprave bez ovakvih problema. Snimanje audio/video je skoro 'neupotrebljivo', nenormalno krci, barem na mom neksusu i jos par na koje sam naisao. Ne znam imaju li svi taj problem jer vidim rijetko ko se zali :)

I meni se to desava po nekad. Je li moguce da ne mogu telefon da naprave bez ovakvih problema. Snimanje audio/video je skoro 'neupotrebljivo', nenormalno krci, barem na mom neksusu i jos par na koje sam naisao. Ne znam imaju li svi taj problem jer vidim rijetko ko se zali :)

Jel si snimio 4.4.3? Meni je on skroz otklonio krčanje.

Ima li neko ideje da li ce za ovaj 4.4.4 update biti potreban factory reset telefona uzeci u obzir da se radi o manjem apdejtu za razliku od proslog? Mrsko mi je da radim backup/restore ako ce apdejt samo zakrpiti nekoliko sigurnosnih stavki/rupa....

Nijesam rijesio.
@mushmylar
Ako si na stock samo samo flesuj zip fajl i to je to. Ne mora factory reset.

Nexus jeste odlican kada se pogleda odnos ulozeno - dobijeno ali ima falinki i tu nema price.
Krcanje zvuka prilikom snimanja, ako se odalji malo od usta prilikom razgovora velike su sanse da sagovornik nece cuti nista, vibracija drci najstrasnije, klimavi dugmici, probijanje pozadinskog osvetljenja.
Naravno da ima primeraka koji nemaju (ili imaju male falinke) ali reci nekome da laze kada pomene ove probleme svakako ne stoji.
Na Samsungu, koji je pojedinima trn u oku, nema ovakvih problema.

pa nema takvih al ima guljenja lajsne, naduvanja baterije, zaboravljanja wifi šifri, crkavanja kamera, crkavanja ploča... koja je razlika?

Nexus jeste odlican kada se pogleda odnos ulozeno - dobijeno ali ima falinki i tu nema price.
Krcanje zvuka prilikom snimanja, ako se odalji malo od usta prilikom razgovora velike su sanse da sagovornik nece cuti nista, vibracija drci najstrasnije, klimavi dugmici, probijanje pozadinskog osvetljenja.
Naravno da ima primeraka koji nemaju (ili imaju male falinke) ali reci nekome da laze kada pomene ove probleme svakako ne stoji.

Pa ti onda kupi sljamsumg ako je toliko bolji :D

Procitaj moj post i kazi mi gde sam rekao da laze za probleme koje ima nexus?
Rekao sam da mu ne verujem da je otvorio pet telefona koji su imali problem. Ne verujem da je nasao bilo gde pet telefona na gomili i nista drugo.
Ja imam primerak kojem apsolutno ali APSOLUTNO nista ne fali i ne drci i ne klima. Softver je takav da gasi sumove pri razgovoru ali je i to stvar navike. Meni licno to odgovara jer radim u glasnom okruzenju. Potrebe su razlicite zato i ima toliko modela. Biras i uzivas.
Ali je nemoralno generalizovati utiske za telefon. To je moje opazanje...

... Četri telefona, četri. Ne sa problemima, već sa klimavim power dugmetom. Po meni to nije problem, drugo to nije nekome već čitave serije N5, koje je Google naknadno i zvanično ispravio, ništa novo.
A tvoju izjavu da je nemoguće naći 4 komada N5 na gomili, lol.

pa nema takvih al ima guljenja lajsne, naduvanja baterije, zaboravljanja wifi šifri, crkavanja kamera, crkavanja ploča... koja je razlika?

Koristim Samsung telefone od S2 i bukvalno nikad nisam imao problem sa lajsnom. Ko zna sta mu rade ti sto imaju oguljenu lajsnu.
Za bateriju se slazem da je ogroman propust, a crkavanje ploca je proslost. Zaboravljanje wifi sifara se resava flesom custom roma.

Vidis za sve ima covek odgovor kad je sam samsung u pitanju,uopste nema nexus(koristi samsung telefone)e ali mu nije tesko da nalazi nexusu mane:)

Sljamsung mania....
Imao S2,žena imala S2 sad sam joj uzeo Note 2.....
Nebi menjao Nexus za Samsung nikako....
Jednom Nexus uvek Nexus

E samo sam cekao da se javi neko sa ovakvim odgovorom. Ja sam prvi kukao i osuo paljbu po Samsungu zbog problema sa baterijom na S4.
Ako nemam Nexus ne znaci da nemam pojma koje sve probleme ima. ;)
Inace, nekad je ova tema bila normalna dok se nisu pojavili "Newcomeri" koji su juce kupili Nexus i sve znaju. ;)
Jazo, i ja bih bio odusevljen i pricao bih samo Nexus pa Nexus da sam presao sa onog ubogog Alcatela.

Poslednja izmena:
Vrh Dno