Šta je novo?

LG Nexus 5

P.s. ja na N4 koristim purity i prezadovoljan sam. Kakvo je stanje na N5 sa romovima? Sta se pokazalo kao najstabilnije?

Ja sam na N5 prvi i putu životu samo rootovao fon, a ostavio sve stock, samo preko Xposesed frameworka dodao stvari zbog kojih sam ranije ustvari i stavljao custom ROM-ove. I stock patched kernel sa dodatom podrškom za slide2wake :)

Slično i ja, samo sam promenio DPI na 420 i stavio Franco r33 kernel. Čini mi se da dobijam oko 30ak minuta više screen on na Franco kernelu.

Ja sam na N5 prvi i putu životu samo rootovao fon, a ostavio sve stock, samo preko Xposesed frameworka dodao stvari zbog kojih sam ranije ustvari i stavljao custom ROM-ove. I stock patched kernel sa dodatom podrškom za slide2wake :)

Stari imas li vremena narednih dana da idemo negde na pice i da vidim malo taj nexus kako izgleda i radi kad se nabudzi kako treba?!...a i 100 god se nismo videli ;)

Mnogo mi je nezgodan Nexus 5 za drzanje posle S3, nisam ni razmisljao da ce mi te ostre ivice predstavljati problem, jer imam realntivno malu saku.
Dal je moguce da na vanila Kit Katu nema "persanalization" meni kao sto imam sad na S3 sa CM11?
Ovako na prvi utisak mi je cak CM11 bolji od vanila Androida. Kontam da nema nekih sitnih bagova sa CM11, ali nije jos ni izasla stable verzija, vec M2.

BTW sta je naslicinije od case-ova za Nexus 5 Case Mate Tough?
Nesto u cemu se nece klizati telefon u ruci i da dobije malo na debljini.
*** ih vise ovaj slim dizaj, bojim se da mi ne ispadne telefon svaki put dok ne uzmem case!

Zanimljivo, te oštre ivice šire telefon ka dnu, čineći ga tako težim za ispadanje, ali ne pomažu ako je mala šaka.

Šta se nalazi u personalization?

Tema nema definitivno, ali ovo sve drugo, pa i mnogo više, možeš dobiti, ako ti je telefon rootovan, kada instaliraš Xposed framework i kroz njega ubaciš GravityBox, u kome imaš more tih podešavanja zbog kojih sam uvek preferirao custom ROM-ove :)

Stavi neki rom sa xda ,manje vise skoro su svi stabilni i imaces mnogo vise opcija nego na cm

Vidim da postoji i CM11 za Nexus 5, dal bi tako syebao kameru kao sto se syebe na S3 sa CM11?
Nisam jos ni gledao kako se rootuje Nexus 5, bio sam optimista da mi nece ni trebati to na vanila Androidu.

Root je najlaksi moguc,ipak je ovo nexus
Ne znam kakav je cm,ja njega ne gotivim generalno..

Mozes probati slim rom i cataclyzm oni su moji favoriti :)

Tema nema definitivno, ali ovo sve drugo, pa i mnogo više, možeš dobiti, ako ti je telefon rootovan, kada instaliraš Xposed framework i kroz njega ubaciš GravityBox, u kome imaš more tih podešavanja zbog kojih sam uvek preferirao custom ROM-ove :)

Pa ovo je sjajno, sve opcije koje mi fale sa CM11! :)
Nisam ni znao da je vanila Kit Kat tako bedan sa opcijama. :(

Ako volis toliko namestanja flesni mahdi rom,sekcija android development on je momak sve sto valja pokrao iz svih romova. Mnogi ga koriste na n5

stavi rom, kakav crni xposed. nemaš ni art na njemu.
nećeš ******* kameru, ista bude. to je nexus a ne samsung i exynos bez drajvera :)
a cm je rom sa najmanje opcija.

tu su negde sa baterijom s3 i n5... ako bih morao da biram pre bih rekao da je na n5 bolja

Poslednja izmena:
Ljudi primetio sam jedan nedostatak. Default aplikacije za emailove moraju da budu pokrenute da bi prijavljivale nove mailove. Jel imaju neka podesavanja za ovo? Gledao sam u settings i sve je dobro podeseno na push new emails. Ili preporucite neku univerzalnu aplikaciju sa storea koja se dobro pokazala?

Poslednja izmena:
Jesu li ti uključene notifikacije?
uploadfromtaptalk1393065150786.jpg
I kako to misliš mora aplikacija biti pokrenuta?

Ukljucene su notifikacije. Mora da bude pokrenuta u multitaskingu i onda stizu obavestenja o novim mailovima. Kad je ugasim, desno od home dugmeta onda ne stizu.

Nešto tu ne štima, mora da stižu mailovi...
Probaj da obrišeš pa ponovo instaliraš Gmail...

Ukljucene su notifikacije. Mora da bude pokrenuta u multitaskingu i onda stizu obavestenja o novim mailovima. Kad je ugasim, desno od home dugmeta onda ne stizu.

ja imam taj problem se twitter aplikacijama.
isto je bilo i za facebook ali je reinstall pomogao.

Kako da reinstaliram sistemske aplikacije i gmail, i onu drugu na koju sam stavio hotmail nalog. Mislim da nece moci. Sacekacu malo, mozda proradi, ili instaliram neku univerzalnu.

Imaš u Apps opciju da joj obrišeš sve update i vratiš na originalnu verziju. A možeš i npr. Titanium Backupom, pa install opet sa Play Storea.

Vrh Dno