Šta je novo?

LG Nexus 5

To i nije lose, znas... Kad te neko zove da mu pomognes, a ti ukljucis vibraciju i kazes, *** trenutno sam zauzet nekim poslom :d

Ma tebra.. Bitno se pije u raspaloj kafani :) sorry za off :)

Ahaha :D
Imam i ovako dosta setova gedora, ne treba mi jos i LG set :d
Samo vibracija, nije strasno.

Poslednja izmena:
Izgleda da nista od crvenog modela kod nas, ovi novosadski dobavljači zasada nista ne znaju a oni su ubedljivo najaci kod nas sto se tice raznolikosti modela :-D

Možeš li mi na PP dati više informacija o NS dobavljaču? :)

Odes na kupujemp####### sajt i tamo trazis lika ciji oglas ima preko 1000 pregleda i to je taj ns lik

Sta te zanima? Imas na kupujem prodajem :)  Cena je 329e. Nisam pitao da li je fixna. Ima 6 meseci garancije sto je meni sasvim ok.  npr ovde neki lik trazi 360e za N5 iz telenora sto mislim da je preterano ali ajd sad :-D

Nije puno uopšte, dobijaš 24 umesto 6 meseci garancije, znači mnogo.

Jel je neko planirao da nabavlja belu OEM zadnju stranu i stavi na crni N5? Najbolje iz oba sveta :)

Odaklen si izvukao sliku ? Ja planiram jer sa zadnjim delom dolazi i vibration motor. Mada treba mi oko 35e za taj deo :)

Replacement battery cover tema na XDA, strana 8, post #76, ima u linku još fotki :)

Jeste malo skupo, ali izgleda super. Ne znam samo zbog osećaja u ruci, kažu da beli poklopac nije toliko mekan kao crni.

Koliko videh svi pljuju taj beli, mada više zbog glossy ivica.
Ja sam sebi naručio mahogany dbrand. Samo zadnju stranu, doduše.

Slikao malo, ali mi to nije bitno. Dslr radi posao, a slike sa telefona ionako pržim instagramom. Što se tiče ekrana, ne može gnex da se poredi. Koliko god ja štelovao boje, odvratan je dok stoji pored n5.
Nijednom mi nije zafalila crna, a napolju se bolje vidi. Ipak je samoled sa gnex-a u stvari ekran sa gs1 samo veće rezolucije.
Jedina mana bi bilo to što je auto osvetljenje dosta jako, ali to ću lako da sredim.
Da, sve stock, samo root.

Poslednja izmena:
Ja ću početi da radim kalibracije Nexus uređaja koji imaju USB OTG.
Radio sam na N7 i lepe su razlike, doduše samo u hajlajtima. Boje nisu nešto menjane kao rezultat. Sutra ću dobiti N5, pa ću probati i na njemu.

Koji kolorimetar i koji softver na telefonu - misliš direktno na njemu da meriš? Ja inače testiram i kalibrišem monitore sa EyeOne Display 2 kolorimetrom, Lacie BlueEye Pro i Colorimetre HCFR softverom za Windows. Jednom prilikom sam probao da na telefonu pustim Voodoo Screen Test Patterns, ali sam dobio neka nebulozna očitavanja, tako da nisam baš nešto dalje istraživao.

Da, da, direktno na uređaju, pomoću i1Display Pro uređaja. App je još u beti, pa nije još ništa zvanično. Tražiće ili Pro ili ColorMunki Display.

Da, da, direktno na uređaju, pomoću i1Display Pro uređaja. App je još u beti, pa nije još ništa zvanično. Tražiće ili Pro ili ColorMunki Display.

Uh, odlično, moraću da pazarim Pro uskoro, ionako ga merkam već duže vreme - vreme je za upgrade. Inače, ti si jedan od retkih ljudi koji uopšte pominje kalibraciju na forumu, malo ljudi se bavi time ovde :)

Nego reci mi, da li si probao da izvršiš prosto merenje vrednosti pomoću ove pomenute Voodoo aplikacije i kolorimetra vezanog za komp na kojem bi pokrenuo HCFR Colorimetre? Meni nije jasno kako da uskladim generator (View images) na kompu, sa bojama, saturacijama i greyscale-om koji se prikazuju konkretno na Nexus 10 tabletu. Recimo merim Grayscale, pustim Measure Gray Scale opciju u HCFR, na tabletu idem od IRE 0, IRE10, IRE20, ali HCFR ne sačeka da izmeri korak po korak nego ide dalje sam, iako mi na primer na tabletu stoji IRE 0. Nadam se da razumeš šta hoću da kažem :) Merenje ide nezavisno od onoga što je na ekranu tableta, tako da vrednosti nisu validne.

Poslednja izmena:
Nisam probavao, ako ni zbog čeg drugog, a ono barem zato što HCFR ne podržava Display Pro :)

Ma kakvi, samo ono što je X-Rite namenio za njega. Igrao se ranije sa Color Eyes, ali nisam imao zadovoljavajuće rezultate i odustao.

Smorio se što N4 nije mogao, jer nema USB OTG, pa sad sa nestrpljenjem čekam N5 :)

Ja moram, pošto je standardni softver od i1d2 očajan. Super novosti inače, obradovao si me ovom vesti oko aplikacije. Već duže vreme gledam da uključim merenje vrednosti i kalibraciju ekrana smartfona i tableta u Benchmark testove, ali nikako da nađem odgovarajući softver. Mislim da će definitivno da padne i1d Pro ako je ta aplikacija sigurna stvar :)

Da, baš to :)
Memoriju i bilo koji USB uređaj (ukoliko ne postoji problem sa napajanjem, tj. strujom koja treba uređaju, kao što je to izgleda bio slučaj kod N4).
Gizmo, gledaću da se setim da ti javim kada aplikacija izađe na store :)

Poslednja izmena:
Da se i ja ukljucim sa jednim kratkim pitanjem, da li to znaci da cemo na N5 moci prikljuciti externu memoriju tj flash preko usb otg kabla? :-D

E moj krele, to možeš već odavno da radiš :) Nexus 5 treba da ti bude rootovan, i da skineš StickMount koji dodaje exFAT i NTFS drivere. Zatim skineš Root Explorer i nađeš gde je mountovao flešku ili hard disk. Evo ti u atačmentu primer kod mene :)

Gizmo, gledaću da se setim da ti javim kada aplikacija izađe na store :)

Obavezno mi javi, već sam preneo ideju da mi se nabavi i1d Pro kao novi deo radne opreme :)

@fkloznica

Ma ovaj Slickwraps ako ti samo treba ta zaštita, još je providno i neupadljivo, ako nećeš da menjaš izgled stakla za kameru. Plus je skoro pa džabe.

Prilozi

• Screenshot_2014-02-17-01-07-38.png
    Screenshot_2014-02-17-01-07-38.png
    468.6 KB · Pregleda: 182
Poslednja izmena:
Vrh Dno