Šta je novo?

LG Nexus 5

@Gizmo
Nisam bas tolki Krele, to mi je samo ostao nick jos od counter-a :-D
Znam koristio sam ja to na N7 ali znam da na N4 ne radi a za N5 uopste nisam jos nista cuo o tome. U svakom slučaju ovo su dobre vesti :)

Hehe, eto. Tebi dobre vesti, meni dobre vesti i tako :)

Samo bih se dotakao još jedne stvari - posle dužeg vremena ponovo sam krenuo da se petljam oko DLNA i vidim da je za media server Serviio i dalje najbolji. Šta koristite od aplikacija na telefonu za ovu namenu, ja trenutno BubbleUPNP i vPlayer, super radi i na Nexus 10 i na Nexus 5, a takođe i na Note 3 :). Nije da gledam uopšte filmove ili serije na smartfonu ili tabletu, samo mi zanimljivo da vidim kako radi DLNA.

A propo one navodne razlike u veličini između crnog i belog/crvenog N5, ovo je odgovor od žene iz MwdiaDevila:

The difference between the white and black Nexus 5 is the issue with the back material, as you've mentioned, as well as the fact that the black Nexus 5 is a slightly different shape. This is not something that is very obvious when comparing two devices, however it does make a difference in terms of the fit of our cases, as they're designed to fit very snugly. The black Nexus 5 cases do use a different pull-tab material to reduce friction, and are also slightly larger, with a different shape.

Budući da su im back coveri zamenljivi, sumnjam da je priča o razlici tačna, ali postoji onaj momenat o materijalima koje su koristili zbog različitog materijala leđa.

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne razumem sta je ona tebi sada odgovorila.. Hoce da kaze da je crni deblji i da je crna plastika od drugacijeg materijala nego bela na zadnjem delu belog n5 ? Drzao sam i jedan i drugi i nisam primetio razliku

Pa baš to, beli je drugačiji od crnog.
Tako je i kod galaxy nexus-a. :)

za materijal znam, ali mi ovo za dimenzije čudno. Crni je valjda malo baršunastiji, pa bi to izazvano trenjem u futrolu/iz futrole skinulo deo toga sa telefona ili napravilo one izlizane tragove.

za materijal znam, ali mi ovo za dimenzije čudno. Crni je valjda malo baršunastiji, pa bi to izazvano trenjem u futrolu/iz futrole skinulo deo toga sa telefona ili napravilo one izlizane tragove.

vidim na oglasima prodajes qi carger a imas n5 ? toliko sporo puni mob ili.. ? :)
i da li si pitao tu zenu iz MwdiaDevila da li ce dobijati crno/crvenu komb za crni n5 i to na amazon.de :) a ako nisi mogao bi da joj prosledis poruku :D

Stiglo, rodbina se napokon setila da mi pošalje iz Nemačke. Nešto od ova dva ima da se koristi, javljam utiske kasnije.

Prilozi

• IMG_7470.jpg
    IMG_7470.jpg
    829.2 KB · Pregleda: 322
vidim na oglasima prodajes qi carger a imas n5 ? toliko sporo puni mob ili.. ? :)
i da li si pitao tu zenu iz MwdiaDevila da li ce dobijati crno/crvenu komb za crni n5 i to na amazon.de :) a ako nisi mogao bi da joj prosledis poruku :D

Kao USB na kompu, a to mi je sporo, ali pre svega me je sa N4 nervirao položaj, jer sam ga koristio isključivo kad legnem, a onda ga slučajno pomerim pomeri u toku noći i ujutru neman napunjenu bateriju.
Nisam je pitao, a mogu sada.
Što ne poručiš sa njihovog sajta? Što ti je bitan nemački Amazon?

Hmmm.. Njihov sajt nisam ni video. Aj baci link ako ti tesko nije :) iz koje su zemlje inace ?

Evo mene sa utiscima. Prva stvar, folija koja ide uz Spigen Ultra Hybrid je njesra, trebalo mi je sto godina da je namestim lepo, a čak i pre nego što sam završio stavljanje, od nekoliko odlepljivanja napravila se par mehurića na ivicama, koji ne mrdaju koliko god jako da stisneš. Nebitno je to što sam uspeo da zalepim bez jedne trunčice prašine, sama folija je loša. Mislim, nije ona najodvratnija generička, ne muti ekran itd, ali daleko od kvalitetne. Što se same futrole tiče - previše udebljava telefon, ne dopada mi se. Na teži način shvatam da ništa ne može da zameni taj naked feeling Nexusa 5. Ide dole u oglase pod hitno.

Ova jeftina neopren torbica mi se sa druge strane baš dopada. Mekana je, telefon se izvlači relativno lako, nije ni preširoka ni preuska. Unutra ima materijal dosta nežan na dodir, i dobra fora je što ti obriše ekran delimično dok vadiš telefon. Zatvara se kompletno čičak trakom, tako da nema šanse da oštetiš telefon ako ti ispadne dok je u njoj. Vredi svakih 4 evra, tačnije 6 sa poštarinom. To je to, stavljam Ultra Hybrid u oglase bez folije, neka kupi onaj kome je u fokusu da zaštiti telefon od padova. Nije ružna, ali poprilično ubuckuje telefon, šta da se radi.

napokon i ti da shvatis da su kejsovi djubre.. :D pogotovu na ovakvom telefonu :) to bi bilo isto kao kada bi htc one drzao u kejsu,logike bez

Baš mi se dopada taj Spigen Ultra Hybrid. Da imam Nexus 5, odmah bih ga uzeo od tebe. :)

@Gizmo
Moja topla preporuka ide za Neo Hybrid... Dodje malo gabarita ali moze da se koristi, ne klizi, sasvim solidan zastita od padova plastikom moja obavija ivice I jos uz to dodaje finu boju-sivu Ili zlatnu...
U principu ko voli nek izvoli... U svakom slucaju je veca verovatnoca da ce preziveti pad ako padne...
:) ja Inace ne patim da ga "vidim iz slica" medu raju kako bi se video model tako da draze mi je da imam bolji case i sacuvam 200e evra...
Just my 2 cents

ja Inace ne patim da ga "vidim iz slica" medu raju kako bi se video model tako da draze mi je da imam bolji case i sacuvam 200e evra...
Just my 2 cents

Nema to veze sa tim na sta ti ciljas,ni jedan mob u kejsu nece biti toliko lep i praktican za TVOJE LICNO koriscenje kao kada je bez kejsa i raznih cuda.. Svako ko tvrdi drugacije laze sebe.
A posto se mobilni kupi da sluzi tebi a ne ti njemu,nikada nisam video potrebu za kejsovima. Mada 100 ljudi 200 razlicitih misljenja :)

Što je najgore - može, rastegljiv je materijal. To ipak neću raditi jer je Hybrid već otišao na prodaju.

Nema to veze sa tim na sta ti ciljas,ni jedan mob u kejsu nece biti toliko lep i praktican za TVOJE LICNO koriscenje kao kada je bez kejsa i raznih cuda.. Svako ko tvrdi drugacije laze sebe.
A posto se mobilni kupi da sluzi tebi a ne ti njemu,nikada nisam video potrebu za kejsovima. Mada 100 ljudi 200 razlicitih misljenja :)

:) Upravo sto sam i rekao, da je stvar licnog izbora a ukoliko uzima u razmatranje case i da pritom ne dodaje gabarite, predlozio sam model sa kojim imam iskustva...

Nije mi samo jasno sta smatrate pod time da " A posto se mobilni kupi da sluzi tebi a ne ti njemu,nikada nisam video potrebu za kejsovima." jer vidim da se cesto spominje ovde...

Izgleda zanimljivo ova "carapa", bolje ista nego nista. Takvu slicnu sam imao svojevremeno za N73. :)
A sto se tice case-a, nikako :)

Nije mi samo jasno sta smatrate pod time da " A posto se mobilni kupi da sluzi tebi a ne ti njemu,nikada nisam video potrebu za kejsovima." jer vidim da se cesto spominje ovde...

znači to da nema sile da je nekom lepši mob u caseu nego ako je go (osim ako nije neki samsung)
i ti onda pristaneš da koristiš ružniji i glomazniji mob (znači tebi bude lošije) da se on ne bi ogrebao i da bi on bio u boljem stanju (za sledećeg kupca :D)

znači to da nema sile da je nekom lepši mob u caseu nego ako je go (osim ako nije neki samsung)
i ti onda pristaneš da koristiš ružniji i glomazniji mob (znači tebi bude lošije) da se on ne bi ogrebao i da bi on bio u boljem stanju (za sledećeg kupca :D)

Nisam ni rekao niti smatram da je lepsi telefon i osecaj... Cinjenica je da su svi "plastikaneri" sa ekranom od 4,5"+ veoma podlozni lomljenju ekrana pri padu.. Ni case, doduse zavisi od modela, ne doprinosi nesto posebno zastiti ali ume u vecini slucajeva da pomogne i spase od dodatnih troskova... Realno 20-30 evra u poredjenju sa 150+ i nije toliko los deal, zar ne? Posebno ako planirate da koristite telefon 2-3 godine i nemate/ne zelite da ga menjate posle godinu dana cim se pojavi nova generacija...
Kao sto rekoh, sve je stvar licne preference kao i prakticnih razloga i nikome ne zelim da solim pamet da koristi isti. Moje skromno misljenje je da vecina nas Srba preferira da ne nosi case, ili pak koristi neki providan kako bi se video telefon kada ga izvade medj' ljude... Cak i ovde vidjam, posebno iz tabora Apple, da ne nose case zbog "premium" osecaja u ruci... ***,just not my cup of tea...
Inace to za robovanje telefonu... Realno svi smo mi robovi... :) Ne moze niko da mi kaze da nije tako, jer smo svi pri kupovini telefona jurili za necim sa sto boljim specifikacijama CPU-a - "kako bi to sto bolje radilo" ili pak kamere, izrade, baterije ili sto bolje podrske, pa kada prodje taj period pazarimo novi... Nemojmo se lagati jer znam da sam i ja sam ka HTC-u, G2, N5 i Z1... Da nije tako koristili bi nase stare telefone i ne bi bilo toliko hajpa. Verovatno da cela (ne samo) mobilna industrija ne bi mlatila toliko novca kao sto to cini...

Poslednja izmena:
pa mašiš poentu skroz

juriš što bolje spec da bi telefon što bolje radio da bi TI bio što zadovoljniji.
to nije robovanje, to je ok :)

:) odlazimo u off...ali hajde..

Da li je to jurenje specifikacija sa svakom sledecom generacijom uredjaja zarad boljeg iskustva ok ili robovanje? Da li je stvarno bilo koji od ovih uredjaja bio to Apple/HTC/Samsung ili neki drugi telefon vredan tih ne 600+ vec i 400+ evra (cak i ne uzimajuci u obzir pad cena posle 6-12meseci)... Realno je da smo potrosacko drustvo i postajemo robovi u jurnjavi za tim specifikacijama i "inovacijama", jer tu je uvek samo nesto "malo" novo sto bi nam izmamilo novac iz dzepa... Da li se na kraju zapitamo da li nam sve to treba na jednom telefonu: 4k video zapis, QHD rezolucija, 8/13+ MP kamera... Vecina stvari je prodavanje magle...O tome pricam... Naravno ima i osoba koje ce recimo dati 200-300e za najbolje sto se nudi u toj klasi/cenovnom rangu i osoba koje ce kupiti najnoviji model pa ga posle preprodavati i doplacivati za sledecu generaciju.. I o svom tom vidu robovanja pricam i pricam... :)

Ako to, ako sam odlucio da dam 350e za telefon i ne zelim dodatne troskove, niti da ga menjam naredne 2-3 godine jer me je jednostavno briga sta ima na trzistu u ponudi (iako volim da pratim vesti o "inovacijama" ) a pritom zelim da zastitim tu novcanu investiciju sa jednim case-om, ne vidim kao robovanje vec samo stvar licnog izbora... ;)

Obrni-okreni na kraju je to ipak samo telefon a mi kao ovcice placamo za sav taj dodatni "bling" kako bismo MI bili zadovoljni... ^^

Sorry za ovoliki off....

Poslednja izmena:
Drugari jedno pitanje. Da li je bolje kupiti N5 od operatera sa 2 godine garancije ili u radnji sa nesto kracom garancijom? Pitam iz razloga sto sam cuo da neki telefoni od operatera znaju da baguju pa vise provedu u servisu nego kod vasnika pa ne znam dal je to slucaj I sa ovim.

Ne brine li te to što ništa nisi čuo o tim drugim telefonima, koji imaju kraću garanciju?

Ne znam, nisam o tome razmisljao. Zato I pitam ovde za savet I iskustva o telefonima od operatera, jer bih pre njih uzeo jer imaju duzu garanciju. Dal su se vec javili neki bagovi pa su morali da nose u servis... itd...?

Za sada osim površinskih problema koje ljudi primete ili ne primete (labavo dugme i sl.) nema nekih većih problema. Gde god da uzmeš pogledaj ekran, da nema neke mrtve pixele (crni su) i to je to.

Ako računaš da ćeš ganjati ikakvu garanciju, vrlo verovatno da ćeš morati cimati osobu koja je kupila telefon da ti pomogne oko eventualne reklamacije.

Ja sam svoj uzeo "privatno", ali zato što operateri ne nude verziju od 32GB.

Poslednja izmena:
Vrh Dno