Šta je novo?

LG Nexus 5

Mislim da neće biti takva "pomama" za peticom, tako da ne brini:D

Znam da ne radite u Guglu i da ne znate sigurno, ali me čisto zanima vaše mišljenje... Da li postoji mogućnost da se ponovi onaj propust pri puštanju Četvorke u prodaju da se sve razgrabi za 2 minuta i da ga nema narednih nekoliko meseci? Kupujem n5 kakav god da bude, biće bolji od mog Alkatela 992 sigurno, pa me interesuje da li će moći da se naruči tamo negde početkom decembra jer ta žena koja bi mi donela telefon iz SAD-a kreće ovamo sredinom decembra.

ja licno mislim da ce biti isti scenario kao sa n4.. ali je to moje misljenje. sacekajmo jos 10ak dana pa cemo svi saznati :D

Nije to propust, to je provereno dobra taktika plasiranja na trziste stvaranjem fame o velikoj potraznji.

Naravno, apple to radi godinama sa onim čekanjima u redu.

Jel realno očekivati da ce moci da se odradi zamena G2 za N5, odma čim se pojavi kod nas? Imam neku kombinaciju xD

Ja očekujem da će n5 biti jeftiniji od g2,mozda ne prvih par komada koji dođu kod nas, ali vrlo brzo.

Za očekivati je da bude jeftiniji. I slabiji, a i g2 se ekstra prodaje, pa drži cenu.

Slabiji sigurno.. Samim tim jeftiniji i bolji sto se tice ulozenog i dobijenog :)

Za očekivati je da bude jeftiniji. I slabiji, a i g2 se ekstra prodaje, pa drži cenu.

G2 drži cenu? Ja nisam video telefon koji brže pada, 100€ je jeftiniji nego pre mesec dana, već sad košta kao s4. Ako n5 16gb bude bio preko 350€ neće biti smisla kupovati ga.

Jos samo da se pojavi...

Ja ga cekao, cekao i kad prodje 24. ja rezervisah G2 kod mts... OK mozda ce 28. da se pojavi, mozda 31. a mozda i u novembru ali meni je glavno pitanje da li ce da se pojavi kod nekog od nasih provajdera (u ovom trenutku nebitno gde), kada (ako se uopste pojavi) i po kojoj ceni (jer kod svih cene odu u nebo)? Nigde ni naznake odgovora na ovo pitanje, tako da ja resio da idem na sigurno...

G2 drži cenu? Ja nisam video telefon koji brže pada, 100€ je jeftiniji nego pre mesec dana, već sad košta kao s4. Ako n5 16gb bude bio preko 350€ neće biti smisla kupovati ga.

To je bilo za očekivati, ne može jedan flagship da košta više od drugog, koji je, usput, najprodavaniji.
Ja mislim da cena neće previše da pada u buduće. Mrzelo me da pišem sve. :)
Opet, možda se varam, ovakvo pseudo crno tržište nikada nije lako predvideti.

Mislim da poredjenje cene modela na crnom trzistu i kod razlicitih prodavaca bas i nema smisla. Tacno je da su cene u radnjama koje prodaju mobilne telefone i narocito kod provajdera previsoke i apsolutno nerealne ali su bolji pokazatelj o odnosu cena dva modela.

pa oćeš ti da kupiš tamo, galaxy nexus za 50k din, note 3 za 90k i sl? gledam uvek najniže cene na našem tržištu

I sta ti kaze na primer ako je najniza cena nekog telefona 250 evra dok se kod svih ostalih krece oko 400 evra? Da je to realna cena ili da je to samo izuzetak?

Bas mene briga kolika je cena odredjenog modela u toj radnji i sto je ona prenapumpana, sto nisam ni sporio, ja samo kazem da treba uporedjivati cene dva modela u toj istoj radnji/kod istog prodavca, jer mi je to najlogicnije i da to pokazuje pravi odnos sta je realno i generalno gledano skuplje a sta jeftinije.

Ovo na oglasima je realna cena. Ovo u prodavnici nije. Ne znam da li postoji neki mozak koji ode i kupi po tim astronomskim cenama telefon.

I sta ti kaze na primer ako je najniza cena nekog telefona 250 evra dok se kod svih ostalih krece oko 400 evra? Da je to realna cena ili da je to samo izuzetak?

Bas mene briga kolika je cena odredjenog modela u toj radnji i sto je ona prenapumpana, sto nisam ni sporio, ja samo kazem da treba uporedjivati cene dva modela u toj istoj radnji/kod istog prodavca, jer mi je to najlogicnije i da to pokazuje pravi odnos sta je realno i generalno gledano skuplje a sta jeftinije.

jel ti pratiš uopšte oglase ili samo pišeš napamet?
kod svih je ista cena, 10€ +/-

Ovo na oglasima je realna cena. Ovo u prodavnici nije. Ne znam da li postoji neki mozak koji ode i kupi po tim astronomskim cenama telefon.

Kupe poslovni ljudi koji zaradjuju 4,5k e u srbiji.. Odu do usca izbleje i kupe u prolazu s4 u samsung shopu za 700e. Nista cudno

jel ti pratiš uopšte oglase ili samo pišeš napamet?
kod svih je ista cena, 10€ +/-

Ne pratim oglase jer ne kupujem nikad i nista po oglasima pa ne vidim ni potrebu da ih gledam.

Kupujem preko provajdera mobilne telefonije jer me cak i sa solidno vecom cenom telefona, kako god okrenes i obrnes to na kraju izadje jeftinije nego da posebno kupim telefon preko oglasa i da placam tarifni paket koji svakako koristim, bez obzira na to da li uzimam uz njega i telefon ili ne, i koji mesecno trosim od 80% do najcesce 95%, plus sto i to mogu da platim na rate ili uz racun ili karticom na x rata...

I ne znam da li treba da jos jednom napomenem da sam vec dva puta i sam rekao da sam apsolutno svestan da su cene u prodavnicama prenaduvane i nerealne... To sto S4 u VIP-u uz paket recimo Standard 1000 kosta 44k dinara jos mogu apsolutno da razumem, a zasto ga u prodavnicama cene po 700+ nisam ni rekao da razumem jer mi to bas i nije normalno. E sad ja sam sa moje tacke gledista poredio S4 i G2 kod provajdera gde recimo u VIP-u uz isti paket od Standard 1000, S4 kosta 44k dinara a G2 29k dinara a slican odnos cene je i u mts gde uz MixNet L S4 kosta 51600 dinara a G2 42000 dinara.

Za one kojima se isplati da kupuje telefon preko oglasa, apsolutno se slazem da je G2 po ceni u rangu Samsunga, za one kojima se vise isplati da kupuju preko provajdera, a takvih nije mali broj, S4 je jos uvek osetno skuplji i to je ono sto sam zeleo da kazem.

Btw. ove pakete sam uzeo samo kao primer posto sam mogao da uzmem bilo koji drugi paket iz ponuda VIP i mts...

Poslednja izmena:
To sto je za S4 toliko veca je samo zbog imena, G2 je bolji. Jedino je pitanje koliko ce dugo biti podrska za G2, da ne bude da ga zaborave i da ne dobija update.

O kome pricamo.. ? Ja govorim generalno.. Posto je djilke napisao da NIKO tako ne kupuje

Ja znam makar 10 ljudi koji uvek kupuju aparate kod ovlastenog prodavca za skoro duplu cenu nego kod "zutih" prodavaca. Tako su sigurni da dobijaju originalan proizvod sa vrhunskim servisom i podrskom. Evo sad mi je drugar uzeo G2 za 620e, a svi znamo koliko kosta isti aparat kod Pere-Mike sa garancijom na softver....

Ma svi vole da kupe kod Pere, Mike ili Zike i da plate sto je moguce jeftinije sa nekom radnom garancijom ili nesto slicno - problem je samo sto neki znaju Peru, Miku ili Ziku i ako se slucajno nesto desi nije problem da se to preko njih reklamira, ali ima i dosta onih koji pojma nemaju od kog kupuju vec samo daj zato sto je najjeftinije pa im je posle djavo kriv kad posle recimo 7-8 meseci nesto ne radi kako treba ili jos gore ne radi uopste a oni ne mogu da ostvare reklamaciju jer im nedostaje garancija... E onda ide kuknjava na forumima i sijaset pitanja sta da radim ... Ja razumem da se najcesce ne desi nista i da je vecina zadovoljna ali se ipak desavalo i da pojedinci ne plate na mostu ali ih saceka cuprija...

Ja se nadam da ce Pere i Mike izumreti kao i kojekakvi servisi koji veze nemaju.

Vrh Dno