Šta je novo?

LG Nexus 5

Slazem se i ja sa njim.. Ali sve to kosta.. Npr 500e+ ( g2,note 3,z1,nokija 1020.. ) ne mozes da das 300e i da ocekujes telefon bez mane to jest maltene bolji od svih na trzistu.. Kapitalizam je ovo

Poslednja izmena:
Pa ako se dobro secam 550 ili cak 600e je bio kad je izasao N4 u Nemackoj, van Google Play Store-a. Znaci u prodavnici. Ko ne moze da kupi, to su velike pare, samo kasnije dodju preprodavci, pa padne brzo cena.

Da ali nije to to.. Gledam cenu koju google stavlja,ne zanimaju me ovlasceni preprodavci..(plus kod provajdera u usa nije imao premijum cenu sa ugovorom kakvu imaju s4,iphone 5s i slicni )Cenim da po ceni od 550e nisu prodali ni 10 000 komada,jer prosto telefon nije namenjen niti pravljen za tu cenu. Kada z1 stave preko nekog npr sony play shopa da kosta 350e onda mozemo da uporedjujemo

Poslednja izmena:
Znam, ali i da su 10.000 ljudi kupili, ti ljudi su po meni bacili pare. Za 350e je Nexus super telefon, true best buy, ali ovako kada se kupuje i nije bas. Na to sam mislio ;)

Slazemo se ;) zato ce i n5 biti best baj ako bude mogao da se nabavi za 350e.. A pod best baj ne znaci da ce imati sve najbolje na trzistu nego od 5 stvari imace 2 najbolje i to je to. Za mene dovoljno :)

Ovo je prosto divno... svi se slazemo :)
Mora da je zato sto jos niko nije spomenuo Apple :D

Vezano za pricu oko kamere i sto boljeg uredjaja.. kome sve ovo za sada nije dovoljno (a svaki fon ima neku manu) sacekajte lepo prolece 2014 i Samsung S5/Sony Z2 a verovatno i neki novi LG :) Mozda i htc, bilo bi do jaja.

''Los'' flagship u smislu kolicine rama i brzine cipseta ne postoji vec neko vreme, samo da ovi koje sam pomenuo imaju OIS/4k kamkorder, min. 1/2.3'' senzore, bolji led ili xenon.. baterije su vec dovoljne za zahtevnu upotrebu i ja uz sve ovo ne vidim sta bi to falilo takvim uredjajima a jos ce doci i sa KK verzijom Androida. Ok, Nexus 5 ce uvek biti u prednosti sto se tice apdejtova ali ne moze bas sve u jednom..

Poslednja izmena:
sacekajte lepo prolece 2014 i Samsung S5/Sony Z2 a verovatno i neki novi LG :) Mozda i htc, bilo bi do jaja
Kao i cijena :), meni se ne daje više od oko 300€ na telefon, volio bih da kamera bude što bolja ali ne mora biti vrhunska, nije mi ona na prvom mjestu, ali nije ni na zadnjem. Volio bih da je bolja nego na sadašnjem SGS.

Neki planiraju promijeniti N4 za N5 samo ako N5 bude imao bolju kameru, ostalo im se sviđa na N4.

To je sustina onoga sto bi svi hteli, ali uvek ce zakinuti na necemu. Kad pomenu LTE...tu mi nije bas jasno, zasto su stavili LTE čip u N4, a ne moze da se koristi bez hacka!? I to je neki trosak...

A ko zna kome se sve placa da bi mob mogao da koristi lte.. To je i jedan od razloga zasto ne stavljaju slot za memorijsku karticu na mob ,valjda se placa nekome taj luksuz

Svi koji hoce slot za memorijsku placaju MS-u cini mi se 3$ ili cak 4 mozda i vise, a mozda i manje. MS zaradi vise para od patenata nego od svojih WP telefona :D Eto prodato 50 milki "Galaksija" puta 3 i eto 150 miliona zaradise samo od toga, a gde su tek ostali telefoni... Zato oni nas zacepe kad stave slot...

Koliko sam citao to je neki lte koji podrzava samo neke mreze u USA.. Mozda su mislili da ga proguraju ali bi onda cena bila 40 dolara veca pa nisu na kraju.. Primer cene n7 sa lte i bez
Edit. A sta cemo sa podrskom za otg ? U prirucniku za telefon napisali da podrzava a onda posle nekog vremena izbrisali.. Ko zna sta je njima u glavama :)

Poslednja izmena:
Zasto LTE cip?

Zato jer je to Qulcommovo odluka/rijesenje da ima integrisan lte cip on same die.
Valjda radi ustede pri proizvodnji,yield ili sta?
Inace moze biti i drugi razlog,ubacili su lte,a odustali od do sada uobicajne qulcomm prakse,a to je da je mobile modem integrisan u soc-u.
Razlog,pa bez problema mogu isti ugraditi u tablet,koji i nema potrebe za modemom.

Verovatno ce 4.4 da bude stedljiviji ali sta to vredi kada S800 pod punim opterecenjem srce struju k'o lud.. a koji ce ti uredjaj sa S800 ako nece cesto da bude pod punim opterecenjem..
Ali opet moci ce autonomija da se poboljsa promenom osvetljenja displeja, imace IPS sto znaci da ce osvetljenje biti odlicno, za surf ce i 30-50% biti dovoljno.

Poslednja izmena:
Sat ipo vremena ces moci da se izigras sa ovom baterijom posto adreno 330 kida bateriju. Sta ce mi onda 5" ekran ako ne mogu i malo da se izgiram na njemu. Da ne pricam gde je i gledanje 1080p videa, pa kad uposli GPU, bice belaja.

Sto se tice ovoga van igranja, izvlacice oko 3-3ipo sata ekrana na aktivan dan od 18 sati... Pa to mi je kao da imam S2, a kamera jedino sto ima OIS (mada mi i to smrdi, al ajde cekam predstavljanje), pa mi je jedino tu prednost neka u odnosu na S2 sto se tice video snimanja. Ne znam, cekaju se testovi, ali to je 2300 na 5" IPS...

Android 4.4 nema sanse toliko da popravi bateriju. To tek kad dodje mozda 5.0, ali vise bih voleo da vidim proizvodjace da stavljaju vece bateriju, pa da me boli donja pipa da li ce android u sledecem update-u popraviti nesto ili ne. Imam veliku bateriju, a oni nek se slikaju.

Opet to su sve samo moje pretpostavke.

Ja se sve nesto nadam da oni i sami to sve znaju, i teoretski a i iz testova, i da nisu bas toliko ludi da im telefon svi korisnici a i testovi popljuju samo zbog baterije. Zamisli da napravis dobar telefon koji je slabo upotrebljiv zbog jedne ozbiljne i nenadoknadive slabosti. Ako zele neku poziciju na trzistu i guranje Nexus branda valjda sebi nece dozvoliti takav ozbiljan a ujedno i banalan propust.

Ako bude mogao izgurati dan mog koristenja ja cu biti zadovoljan. Ionako i SGS punim svaku noc, ne zato sto bas moram vec zato da sam siguran da sutra imam punu bateriju ako bas zatreba.

Super ako ce kamera ipak imati IOS.

Mozda je bas to namerno uradjeno da nexus ne bi ulazio u flagship domen. Ako negde mora da se zakine, meni je najbolje da to bude baterija. Baterija se moze dopuniti. Na ostalom ako zakinu...mo'š se ebati...
Pored toga...pa jel str primetilu da se ledja skidaju!? Moći če valjda da se turi veća...

Ja mislim da je ovo uputstvo za skidanje kada treba da se odradi servis.. Inace se ne skidaju.
Ispod 2600mah nisu smeli da idu... Bitno je da li ce ovaj mob imati gram kao i g2 ato bi mu malo pomoglo u trajanju baterije.. Ali opet, 2300mah na andreo 330 je smrt.

Poslednja izmena:
Sa XDA:

According to a Nexus 4 service manual when having a voice call at a GSM only network, the 2150 mAh battery capacity decreases at about 400 mAh/h, which mathematically means that its talk time is approximately about 5 hours 22.5 minutes.
In contrast, according to the new Nexus service manual, the new Nexus' 2300mAh battery drains slower at 340 mAh/h, which mathematically means that its talk time is approximately about 6 hours 46 minutes.
Assuming that LG performed a similar or the same test on both devices, the new Nexus lasts 25% longer than the Nexus 4

Longer dok pricas i to jos GSM, a 3G kod nas jedno 2 sata (koliko su nam dobre mreze), a sta je sa upaljenim ekranom i dok nesto radis na njemu? :d

Pricaj na 2G a 3G koristi za net ;)
Pa to mi je kao da imam S2, a kamera jedino sto ima OIS (mada mi i to smrdi, al ajde cekam predstavljanje), pa mi je jedino tu prednost neka u odnosu na S2 sto se tice video snimanja.
Malo si ga preterao kada kazes da ti dodje isto kao i S2 :). Pa samo cist android i redovan update je dovoljna prednost, a da ne pomenemo brzinu, kameru, ekran...

Za bateriju mogli su da ubace 3000mah kao u G2, ali ako izgura jedan dan, onda je za mene OK.

Poslednja izmena:
Ja se sve nesto nadam da oni i sami to sve znaju, i teoretski a i iz testova, i da nisu bas toliko ludi da im telefon svi korisnici a i testovi popljuju samo zbog baterije. Zamisli da napravis dobar telefon koji je slabo upotrebljiv zbog jedne ozbiljne i nenadoknadive slabosti. Ako zele neku poziciju na trzistu i guranje Nexus branda valjda sebi nece dozvoliti takav ozbiljan a ujedno i banalan propust.
Galaxy nexus? :D

Sta mislite koliko ce kod nas kostati po radnjama ako u inostranstvu bude 350?
Uopste se ne secam koliko je Nexus 4 bio.

nije dosao prvih 3 meseca.. a kada je dosao cini mi se oko 380 na divlje ili 400.. nisam bas siguran.

Pricaj na 2G a 3G koristi za net ;)

Malo si ga preterao kada kazes da ti dodje isto kao i S2 :). Pa samo cist android i redovan update je dovoljna prednost, a da ne pomenemo brzinu, kameru, ekran...

Za bateriju mogli su da ubace 3000mah kao u G2, ali ako izgura jedan dan, onda je za mene OK.

Pricao sam samo za kameru :) Naravno sto se tice brzine bice bolji, ali to mogu i sa N4, tako da mi ne znaci nista da pucam vise para za N5. ALI vazna mi kamera i baterija. Cekam Anandov test, pa da vidim sta i kako ;)

Vrh Dno