Šta je novo?

LG Nexus 5

roYowyN.jpg
y8VAVy4.jpg

uskoro od dbranda i nalepnice za ovaj x u boji nexus znaka .bolest

Bolest je sakrivati ovu plastiku pozadi :)

i to je istina.. steta sto nemas crnu verziju da preneses utiske :)

malo je jeftiniji uz paket od g2 jke.. sto sada ne vaze oni vauceri za 10 k manje.. tacno su cekali da prodje ta akcija pa da puste n5..

neko mi rece da je do nove god..? hmm.super onda.. mozda predjem u telesmor i pocnem da se mucim sa 300min mesecno :D

Ovo je ok cena za N5 uz vaucer. Cak i jeftinije nego g2 u vipu i telenoru.

Poslednja izmena:
jeste..cena je dobra sa vaucerom.. ali paketi su ima zebnja.. prosto ne verujem da se ovoliko stekaju za minute u paketima do 2k dinara..

Pa naravno samo klinci su u telenoru, jer imaju neograničene poruke. Ko hoće da priča na Telenoru mora da plati bar 3-4 crvene

smaraci,sto najgore takva politika im je vec duze vreme aktuelna.. inace, ako neko vidi izlozen n5 u nekoj od poslovica u bg-u neka vice ovde.. :) moram uzivo da ga pogledam i presecam.. :)

Dodji u NS, možeš kod mene da pogledaš :) beli ako voliš

diljko sa nekim cudnim afinitetima.. da sam samo znao,drugacije bi komunicirali ;)

Mislio sam da hoćeš da kupiš, ništa ostavljam te Vojkanu :p

ne postoji fon bez mane.. samo onaj koji ti vise ili manje orgovara..(nesto slicno kao sa devojkama) :D

Nexus 5 u Telenoru uopšte nije toliko skup koliko sam mislio da će biti. Sigurno ga uzimam devojci tamo negde oko dvadesetog, u paketu Prenesi i Surfuj 1000. E sad, lepo bi mi legao ovaj vaučer sa 10 hiljada popusta, pa ako neko ima a neće da ga stavlja na oglase, već ovako da udeli, javljam se kao dobrovoljac :D

E sad, predlozi za case, taman da stigne dok ne uzmemo telefon. Lep je Ultra Hybrid, jer me najviše podseća na Spigen Bounce kojeg imam na Note 3. Šta ima još da je interesantno, da sumiramo.

svi se loze na ovaj neo hybrid koliko sam izvalio

Ma jok, klizav je pozadi i ne vidi se Nexus natpis, imao sam ga kratko na Note 3, odmah sam ga prodao.

Slim Armor je ok, ali mi se čini da previše uglomažnjava telefon, a ovaj Ultra Fit je bezveze zato što ne nudi zaštitu za gornju i donju stranu. Izgleda je Ultra Hybrid ipak najbolji. Ringke Fusion je dosta sličan, ali deluje manje kvalitetno.

[YOUTUBE]FsUHC2YYE0E[/YOUTUBE]

Svratio večeras do Telenora u Ušću, kažu još ga nisu dobili da ga izlože, još uvek je u magacinima.

edit:

Zašto Spigen na Amazonu više ne šalje u Srbiju? Znam da sam poručio Neo Hybrid tako i htelo je...

Poslednja izmena:
Ne volim da postujem dva puta zaredom, al šta ću... Istraživao sam još u vezi futrola, i ispada da Ultra Hybrid nije toliko sjajan kao što sam mislio. Ima problem sa ulaskom prašine ispod providnog dela, pomalo je labav, dugmići su dosta tvrdi (ista situacija kao na mom Spigen Bounce-u) a providna strana lako ostavlja otiske prstiju, što nije baš najbolje.

Ringke Fusion - nije labav kao Ultra Hybrid, mnogo lepše leži i čini telefon manje glomaznim. Dugmići su bolji na klik, a bokovi su više zaobljeni pa kažu da lepše leži u ruci. Negativna strana je što cela futrola nije toliko čvrsta i deluje manje kvalitetno u odnosu na Ultra Hybrid.

Supcase - možda i najbolja od ovih sa providnim leđima, mada ona nije skroz providna nego je malo matirana i ima blago hrapav osećaj, tako da kažu da je još lepši i sigurniji osećaj pri držanju. Veliki problem - samo može da se naruči unutar US...

Slim Armor - pogledao sam ga malo bolje, i možda i nije toliko glomazniji u poređenju sa Ringke Fusion i Ultra Hybrid, ali mi se čini da je nekako debeo, mislim na sam bok. Takođe, sakriva Nexus natpis. Tu je i pitanje cene, moraću na Amazon.de da poručim. Ultra Hybrid je 9 evra, Ringke je 12 evra, a Slim Armor čitavih 22 evra... Baš je problem odabrati pravi case za Nexus 5 :)

Poslednja izmena:
Problem sa mikrofonom, tj. sum, buka pri snimanju videa

Cini mi se da ovde nije pisano, ali posto sam se sreo sa tim problemom tj. prisutan je kod mene, a stvar nije bas prijatna ajde da ga podelim i da vidim iskustva drugih...

Vrlo cudno, da se skoro nigde ne pominje, pa ni u jednom review-u, a izgleda da je veliki broj Nexusa zahvacen ako ne i svi...

Dakle u skroz tihom okruzenju cuje se cudan noise na snimku, i jos uvek nije jasno da li je softwerski ili hardverski problem.
Desava se pri snimanju videa, ili snimanju audija nekom aplikacijom, zvuk nije cist vec ima neprijatan sum, pucketanje i sl.
Ukoliko se iskljuci echo cancellation (u custom aplikaciji) zvuk je ok, mada kazu tisi... nekome se to desava i pri telefoniranju, dok je kod mene slucaj samo pri snimanju...

Evo ukratko, a koga zanima vise ima ceo thread...

Well, I've installed a custom ROM (Cataclysm) and have tried a couple of different kernels, and there is no change.

I also tried Jishnu Sur's camera mod; no change. Other 3rd party camera apps; no change.

Not surprised that changing ROMS/kernels/apps wouldn't make a difference. All ROMs and kernels generally use the same closed/open source drivers, and base AOSP. ROM devs build upon it most of the time with all the bugs and issues that come with them. I bet the noise cancellation software is deeply nested in some device driver for the Nexus 5, which while "open sourced", is most likely NOT being tampered with by ROM devs. (Why try and modify device drivers when it's the official ones and at FIRST GLANCE seem to work lol. It's included and necessary for official or custom OS's)

As for apps, they can choose if they want to make use of noise cancellation, and they typically always make use of it. Some rare ones give you the option to enable/disable, where it's been proven in this thread that disabling noise cancellation has given us clear crisp audio recordings. Some other apps have built-in noise cancellation which layers itself over the default OS/driver implementation, which is like adding mayonnaise on top of ranch sauce, making it no better. That's my educated guess on why changing ROMs/kernels/most apps wouldn't and hasn't worked. It is centered around a driver or piece of software specific to the Nexus 5 that is carried into every ROM and kernel, thus the apps will too. (assuming hardware is NOT the case of course)
These are the device driver binaries for our phone: https://developers.google.com/android/nexus/drivers#hammerhead

I'm betting updated device drivers for the two mics is necessary from Google/LG. It's not a KitKat problem as far as I can tell, it's a Nexus 5 issue, which hints at drivers, hardware, or both. Otherwise other devices starting to update to KitKat would have the same problem as described in this post. (my friend updated her Nexus 4 and Nexus 7 to 4.4 and she didn't have microphone hiss/static in silent or noisy environments, but every single Nexus 5 owner and Nexus 5 I have had possession of DOES exhibit this issue)

Speaking of which, I've reviewed a FEW Nexus 5 video tests from some high profile smartphone reviewers, and indeed, it can be heard in many if not all the quiet/silent video tests. However, MOST reviewers don't seem to shut the **** up in their video tests for even a second WHILE outside in a noisy environment, which drowns out the hiss/static in most cases I've tested personally. Here are some videos from reviewers I've found who recorded in gentle/quiet environments and didn't feel the need to talk non-stop. You can definitely hear the hissing and static, yet every single commenter, and the reviewer/uploader, remain completely oblivious to it. People pay more attention to the voice and environment sounds smfh.
Phandroid N5 Video Test
MKBHD N5 Video Test (Sounds Clear but listen carefully whenever he stops speaking, noise cancellation artifacts)
Chris Nacca N5 Video Test vs Galaxy S4 (He switches between the two phones and you can hear the static on the N5)

Feels like we're the only ones with EARS that work properly. I can bet that 85 - 90% if not all Nexus 5's exhibit this type of problem to some extent. This is not isolated by any means, we're also not crazy...

http://productforums.google.com/forum/#!topic/nexus/0hvTK4eMVGk[1-25-false]

edit:

Zašto Spigen na Amazonu više ne šalje u Srbiju? Znam da sam poručio Neo Hybrid tako i htelo je...

Proveri i druge ponude sa Amazona, ako je Prime usluga - ne šalju za Srbiju.
Trenutno je akcija, pa su neki case jeftiniji, ali očekuj oko $13 za slanje.
Ja sam naručio Slim Armor za G2, i već su poslali.

@dEXE, što ovo sad okači, što ne sačeka da @fkloznica kupi telefon. Sad će morati G2 ili nešto treće da juri, agonija sada će nastati :D :d

ma znam za taj sum pri snimanju.. :D ko da snimam profi klipove pa da se znojim.. totalno nebitna stvar :)

Vrh Dno