Šta je novo?

LG Nexus 5

Ima i 7.0 i 7.1 romova, ali nisam probao u kakvom su stanju.

Uvek tu glavne stvari rade, ali bude sitnih problema na sve strane.

Bedaka, taman sam hteo da probam nesto novo.

Je l' ima neka fora da bih se prikacio na MTS-ovu 4G mrezu? Uzeo sam karticu pre neki dan, odabrao sam LTE preferred u opcijama, a imam D821 tako da bi trebalo da hvatam mrezu :/
Imam stock 6.0.1 trenutno
Isti problem je imao moj brat. Uzeo 4G karticu, podesio telefon i ništa. Problem rešio tek nakon što je pozvao mts operatera.

Bedaka, taman sam hteo da probam nesto novo.

Je l' ima neka fora da bih se prikacio na MTS-ovu 4G mrezu? Uzeo sam karticu pre neki dan, odabrao sam LTE preferred u opcijama, a imam D821 tako da bi trebalo da hvatam mrezu :/
Imam stock 6.0.1 trenutno
Idi u podesavanja za mrezu(sim kartice), edituj tvoj vec postojeci APN da ti stavka APN bude gprswap...a ne gprsinternet..
Ako imas jos neki APN profil obrisi...ostavi samo taj sa APN-om gprswap...
Trebalo bi da ti nakon toga proradi 4G.

Takodje, proxy stavku mozes obrisati...

Sent from my RN3 Pro

Crklo i meni "najzad" power dugme. Listao sam prethodne postove i ne mogu nigde naci da li je neko menjao u NS? Sve je za BG pisano.
Drugar bio u nekom servisu na spensu, trazili mu 2000. Javi ako nadjes neki servis.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

U NS sam nasao neki Rim Mobil u Jevrejskoj, traze 2000. Al' posto nisam imao vremena da odem do NS, nasao neki lokalni servis i naplatili su 1000 dinara.

Živ je Nexus, umro nije!
Jel nekom izlazio novi OTA update? Meni iskočilo ovo prvih dana 2017...
9cfb21e2d4b77f488808392bb6fa7dac.jpg

I meni je bio taj pre par dana..

Si instalirao, jel sve ok? Meni je čudno što je oktobrar 2016,a stigao je u januaru 2017... Posebno posle ono faila sa avgustovskim update-om gde je bio problem sa slusalicom.

Iskreno, nisam primetio da su nešto zeznuli a telefon mi je po ceo dan u ruci

Imam zesci problem s mojim nexusom.

Izaso sam u subotu prepodne i na fonu su iz cista mira prestali da rade zvucnici i mikrofon. Ne pali ni sa sluskama. Ni poziv, ni player, ni nista, totalna tisina.

Pretpostavljam da je zbog hladnoce nesto (~ -15°C), jer 5min pre toga sam bez problema obavio razgovor.

Ne pali ni u safe modu. Izgleda da je neki hw problem.

Jel imao neko slicnog iskustva ili da ste procitali negde nesto na netu?

Da pitam pre nego sto ga operisem...

Imam zesci problem s mojim nexusom.

Izaso sam u subotu prepodne i na fonu su iz cista mira prestali da rade zvucnici i mikrofon. Ne pali ni sa sluskama. Ni poziv, ni player, ni nista, totalna tisina.

Pretpostavljam da je zbog hladnoce nesto (~ -15°C), jer 5min pre toga sam bez problema obavio razgovor.

Ne pali ni u safe modu. Izgleda da je neki hw problem.

Jel imao neko slicnog iskustva ili da ste procitali negde nesto na netu?

Da pitam pre nego sto ga operisem...

Sredio problem.
Problem je bio sw prirode, srecom. :)

Prosto:
- nandroid backup
- full wipe
- novi rom
* u ovom trenutku mi se povratio audio. Testirao i u pozivu/playeru.
- vratio backup
- profit

Bio sam siguran da je hw problem kad u safe modu i nakon gomile drndanja nije proradio.

Interesantan problem za koji nemam objasnjenje, vec samo nagadjanja.

Imam nexus 5 evo vec skoro 3 godine. Sad razmisljam da ga menjam. Koliko sam video za neke pristojne pare ~300 eura, nexus 5x je maltene jedini model koji mi se namece. Sta ste vi uzimalo posle ovog modela, i sta savetujete?

Ne znam, koliko vidim na netu su svi razocarani performansama 5X. Drugar ga ima, video sam da je kamera mnogo bolja nego na N5, ali neke stvari su dosta brze na N5. O podizanju sistema da ne pricam.

Pa realno skoro sve. Podizanje sistema je dosta brze, aplikacije su zbog enkripcije skoro sve dosta brze. Da ne bih pricao, imas milion uporednih testova na YouTubu pa pogledaj.

I ja kada sam gledao klipove na YT, isto sam primetio da je N5 brzi, mada u realnosti je možda drugačije.
Takodje imam N5 već 3 god. razmišljao sam da uzmem 6p, ali posto su podigli cene, i nema garanciju, a i ne odg mi bas dimenzije, odlučio sam se za P9. Razmišljao sam i izmedju HTC 10.

Poslednja izmena:
Imam nexus 5 evo vec skoro 3 godine. Sad razmisljam da ga menjam. Koliko sam video za neke pristojne pare ~300 eura, nexus 5x je maltene jedini model koji mi se namece. Sta ste vi uzimalo posle ovog modela, i sta savetujete?

Posle "pure Androida" jedino mogu "pure Android".

I ja sam za pure android[emoji4]
Kako stvari stoje, samo ću kupiti novu bateriju i nastaviti da ga koristim[emoji4]

Ja sam presao sa N5 na N5X i po mom misljenju je unapredjenje na svim poljima osim u RAM-u - N5X cesce ubija aplikacija zbog 64bit arhitekture.

Slažem se 100% .
Isti prelazak sam imao

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Odlicni aparati i jedan i drugi telefon..svaki u svoje vreme, pa i dosta duze

Poslednja izmena:
Kao što si i sam rekao, deluje mi kao da je zaglavljen power taster. Mislim da zamena u servisu nije skupa.

Dugme najverovatnije kako kaze Corvus. Ortaku se desava, ne sme da ga pipne. Meni se jedno vreme desavalo i prestalo je. Dugme sigurno.

Nazad
Vrh Dno