Šta je novo?

LG Nexus 5

Ebay ,ali to mu dodju isti trgovci :)

Posto ja nisam mogao na tim sajtovima da nadjem org bateriju velika je verovatnoca da je i taj displej neorginalan.. Mada koliko su cene polovnih n5 pale,isplati ti se samo taj ekran za uzeti.

Pa na ebayu imas iste kineske proizvode kao i na Ali-u. Procitaj malo komentare i bice ti sve jasno. Kinezi bi pravi sve fejk, ne znam sto je ekran nesto specijalno. Ja sam gledao da uzmem ekran za N4, ista situacija kao kod tebe, ali sam posle citanja mnogo komentara dosao do zakljucka da su ti ekrani mnogo losi, i da cak pucaju na malo jaci pritisak. Da ti ne duzim, procitaj sam malo komentare, mozes i na ali-u.

Ko bi pravio fejk ekran pobogu? :D

Ko? Kinezi. Kopije delova za telefone postoje od kako postoje i telefoni. :) Na oba linka su kopije - 99.99%. Original možeš da poručiš samo od prodavaca od poverenja, poput spareslg. Ali to košta... :/

Pa na ebayu imas iste kineske proizvode kao i na Ali-u. Procitaj malo komentare i bice ti sve jasno. Kinezi bi pravi sve fejk, ne znam sto je ekran nesto specijalno. Ja sam gledao da uzmem ekran za N4, ista situacija kao kod tebe, ali sam posle citanja mnogo komentara dosao do zakljucka da su ti ekrani mnogo losi, i da cak pucaju na malo jaci pritisak. Da ti ne duzim, procitaj sam malo komentare, mozes i na ali-u.

Dva su mi pukla za 2 meseca. To mi je dobra skola, jednom mi ortak razbio, a drugi put ga vadim iz dzepa i vidim samo kako je puklo. Nista kao original displej.

Haos. Znam da kopiraju sve i svašta, ali ladno i ekrane podvaljuju, stvarno su čudo. 100 evra je tamo na spareslg, ne isplati se, bolje drugi telefon da se uzme za 150 evra...

Ja sam svoj prepakovao za 135€ sve original, plus baterija, zadnja maska, okvir kamere.

I ispade bolji nego drugi neki polovan.

Sve se mijenja, ekran kad kupis bukvalno zamisli telefon bez zadnje maske i onog okvira kamere. To dobijes sve u komadu sa vol-+ i power tasterom.

Sve sam narucio preko ComTrade-a posto moja firma saradjuje sa njima i izasli su mi u susret i porucili. Godinu dana garancije na ekran sam dobio.

Каљено стакло (tempered glass) је из искуства најбоља заштита...
При паду апсорбује ударац, пуца оно, али екран остаје читав...
Гизмо је управу за жене.. Не памтим кад сам видео код неке читав телефон.... Моја је разбила већ 2 каљена стакла на мото г... И треће не знам да ли да наручујем... 7-8 евра је комад... Нилкин...
И мени је Н5 падао али још гулим прво стакло са благим оштећењима....
Заиста Нилкин за препоруку.

Ja sam Nilkin stavio istog dana kad sam podigao tel sa servisa sa novim ekranom.

Nevjerovatno kako sad kad sam ga zvuznuo cijenim to staklo preko....

Za M9 sam poručio isto nilkin i ne mogu da docekam da stigne....

Sada vec ozbiljnije razmisljam o promeni telefona. Ceo dan sam van kuce, na faksu, i nemam mogucnosti da bilo gde napunim telefon barem malo. N5 mi jedva izdrzi ceo dan, nikada nije konstantno. Jedan dan mi je super, drugi dan dodjem kuci sa ukljucenim battery save. A u bilo kom slucaju moram da iskljucim i wifi i mobilni net jer mi uzasno trosi.
I sada pokusavam da pronadjem neku dobru zamenu koja ima mnogo vecu i stabilniju bateriju, a pri tome i najnoviju verziju android. Najmanje 5" ekran, a pozeljno je vise, 1080p (vise ne treba jer ne vidim poentu), lep izgled. Pozeljno je da ima skener otiska prsta, ali nije presudno. I sve to u budzet od oko 200e, za koliko bih prodao N5. U obzir ulaze i provajderi.
Ima li neko predlog? Samo ne nekakve akrobacije sa "pa ovaj je malcice skuplji" itd. Da nisam na faksu ceo dan, ne bih ni menjao N5 jer drugih problema nema, ali baterija mi vec ide na zivce. Bukvalno je kao da nosim samo ciglu u dzepu jer ne mogu nista da radim s njime bez interneta, a cim ukljucim, curi baterija. U obzir uzimam bilo kog proizvodjaca i otvoren sam za bilo kakve opcije, samo da nije slabije od Nexusa.

Za 200e nema nista za uzeti ako gledamo koje su ti preferencije.

Resenje je power mi bank :D poneses sa sobom i dopunis bayeriju i ne mislis. Za te pare jedino da uzmes G2 od telefona...

Ocekivao sam takav odgovor kada sam poslao komentar :D Ne znam, razmisljao sam o tome, ali nekako mi je nezgodno to. Morao bih stalno da nosim, a zaboravan sam za takve stvari. Zaboravio sam da napomene da mi je svejedno da li je polovan telefon. Tragicno je sto je kod nas ponuda jadna i nijedan operater nema normalnu tarifu za telefon, a pri tome drze cenu istu godinu dana i vise.

G2 ili Z2

Izmaklo mi se nekoliko telefona sa oglasa, ne da mi se da ga kupim. :(

Ocekivao sam takav odgovor kada sam poslao komentar :D Ne znam, razmisljao sam o tome, ali nekako mi je nezgodno to. Morao bih stalno da nosim, a zaboravan sam za takve stvari. Zaboravio sam da napomene da mi je svejedno da li je polovan telefon. Tragicno je sto je kod nas ponuda jadna i nijedan operater nema normalnu tarifu za telefon, a pri tome drze cenu istu godinu dana i vise.
Ponuda nije tragična, samo je cena.
A opet, i tvoji zahtevi su. Za 200€ jedino power bank i da ti ostane 150-180 u džepu.

Slazem se za obe konstatacije. :D Mislim, jeste malo nerealno od mene da trazim nesto od oko 200e, a da je pritom dobar telefon. Valjda sam razmazen sa N5 pa mi je frka da uzmima bilo sta slabije od toga. Generalno je sve losije od N5 u smislu da ne mogu da ocekujem istu fluidnost i stabilnost.
Na sta bi trebalo da obratim paznju kod powerbank? Posto sam negde citao kao da je prakticno nebitna ta informacija da li je kapacitet npr 5000mah, a baterija 2100mah, kao da uprkos tome nece napuniti bateriju do 100%. Nesto u tom fazonu sam procitao, kao kapacitet koji pise nije netacan, ali nema veze sa time da li ce bateriju manjeg kapaciteta napuniti do kraja.

Poslednja izmena:
Skupo, za 13$ ima 10k koji nista manje nije pogodan za nosenje i koriscenje....

Imam ja od 12000 mah placen 2400 kod nas. Jeste dzombast i ko zna koja marka ali puni kao i svaki drugi.

Skupo, za 13$ ima 10k koji nista manje nije pogodan za nosenje i koriscenje....
Pa ne znam bas.. Taj od 10k ispadne kao da nosis milku od 300g u dzepu,ne mislim na velicinu nego na tezinu.

Ja sam uvek za sto laksi pb na racun manjeg kapaciteta

Ako vec hoce zverinu neko onda uzme ovaj novi xiaomi od 20k :)

30f1fa4b4004e819667571a2df51a494.jpg

Poslednja izmena:
Ko koristi stock rom neka proba power toggles, super je.

Meni uopste nije pretezak i nelagodan za nosenje. Ili mi je razlika u odnosu na 16k ogromna sad pa mi se cini da je super lagan.

Sa druge strane, 10k je 10k i zrtvovao bih 100gr zarad duplo duze autonomije power banka.

Ja sam imao xiaomi 10000 i bio je prihvatljive tezine za nosenje. Imao sam priliku da ga zamijenim za model os 16000 i pokajao sam se jer mi predstavlja problem da ga nosim. Moram ruksak za njega :)

Ljudi, na sta treba paziti kada budem uzimao polovan nexus 5 (osim mrtvih piksela i falicne vibracije)? ima li jos nesto?

Vrh Dno