Šta je novo?

LG Nexus 5

Zar WhatsApp nije počeo od pre par meseci da radi normalno na ART-u?

Meni radi normalno na art. Jedina aplikacija koja radi sporije nego na dalvik je Timely. I to samo dok startuje.

Jedino što sam primetio da su na artu aplikacije veće i da se sporije instaliraju.

Pa jel znas na koji fazon art radi?

Jedino što sam primetio da su na artu aplikacije veće i da se sporije instaliraju.

Mnogo bolji ART da se ne lazemo, pogotovo onaj optimizovani na Velocity-u jer je na njemu defaultni. Brze se otvaraju app (manje koristi CPU), brzi multitasking, kretanje kroz meni, skrolovanje... :)

Ali da budem iskren, ja sam jedino na Velocity-u primjetio veliku razliku izmedju ARTa i Dalvika, na svim drugim ROMovima je bilo u 5 deka. :D

Djilke objasni nam u 2 recenice, mrsko nam Google otvarat' :d

Poslednja izmena:
Stvarno me nije zanimalo, a nisam nikada ni pogledao.

Krenuo sam da pisem, ali kada sam procitao sta sam napisao, obrisao sam :d

Lakse ces ovako razumeti: http://www.androidpolice.com/2013/1...-in-secret-for-over-2-years-debuts-in-kitkat/

Kljucni deo:

ART, which stands for Android Runtime, handles app execution in a fundamentally different way from Dalvik. The current runtime relies on a Just-In-Time (JIT) compiler to interpret bytecode, a generic version of the original application code. In a manner of speaking, apps are only partially compiled by developers, then the resulting code must go through an interpreter on a user's device each and every time it is run. The process involves a lot of overhead and isn't particularly efficient, but the mechanism makes it easy for apps to run on a variety of hardware and architectures. ART is set to change this process by pre-compiling that bytecode into machine language when apps are first installed, turning them into truly native apps. This process is called Ahead-Of-Time (AOT) compilation. By removing the need to spin up a new virtual machine or run interpreted code, startup times can be cut down immensely and ongoing execution will become faster, as well.

Prostor:

To begin with, fully compiled machine code will usually consume more storage space than that of bytecode. This is because each symbol in bytecode is representative of several instructions in machine code. Of course, the increase in size isn't going to be particularly significant, not usually more than 10%-20% larger. That might sound like a lot when APKs can get pretty large, but the executable code only makes up a fraction of the size in most apps. For example, the latest Google+ APK with the new video editing features is 28.3 MB, but the code is only 6.9 MB. The other likely notable drawback will come in the form of a longer install time for apps - the side effect of performing the AOT compilation. How much longer? Well, it depends on the app; small utilities probably won't even be noticed, but the more complex apps like Facebook and Google+ are going to keep you waiting. A few apps at a time probably won't bother you, but converting more than 100 apps when you first switch to ART is a serious test of patience. This isn't entirely bad, as it allows the AOT compiler to work a little harder to find even more optimizations than the JIT compiler ever had the opportunity to look for. All in all, these are sacrifices I'm perfectly happy to make if it will bring an otherwise more fluid experience and increased battery life.

Izasao je oficijalni flyme OS, hteo sam da ga probam ali ne mogu da prodjem dalje od biranja jezika jer dobijam fc. Nadam se da ce da srede to pa da ga isprobam.

Da ima ga na xda. Ali mi se ne svidja. Sve radi lepo.

instalirao sam neki minimal, cini mi se od PA, sad citam na xda da je neovlasceno postavljen zip...verovatno ce obrisati ceo thread...sa ovim romom se vidi koliko je displej na n5 kvalitetan. Zasto neo ne pravi ovkve romove nije mi jasno.

Doci ce L koji ce biti slicnog kolorita, a verujem da ce i graficki elementi biti bolji.

I ja se nadam.Smucilo mi se da sve bude crno-beli ili sivo-belo...

Pa stavi neki rom sa theme engine pa menjaj izgled do sutra

Upravo sam shvatio da standardna jutjub aplikacija daje stream u 1080p. Jesam li ja poludeo ili samo nisam primetio to? Niti je bio neki update niti sam ja pročitao negde nešto o tome.

da li je neko imao probelm sa "EACCESS (permission denied)" porukom prilikom kopiranja na usb otg? Sve je radilo ok, nisam menjao nista na telefonu, fleska je microduo (sa jedne strane usb2 a sa druge mikro usb) do sada lepo radila... mogu da kopiram sa fleske na telefon ali nece sa telefona na usb (sto mi je mnogo bitnije)...
googlao sam ali bez uspeha pa rekoh da pitam ovde...

ps. jedna promena je updae es file explorera... odradio sam uninstal i vratio prethodnu verziju ali ista prica, probao sam i sa root ex. ali takodje javlja istu poruku EACCESS (permission denied)

Poslednja izmena:
Jel radi upis na fleš memoriju na preko računara? Deluje mi kao da ti je fleš memorija problem, a ne telefon.

radi, probao sam i da formatiram flesh i sve radi kako treba
ps. upravo prebacujem podatke sa pc-a na flesh posto radim popodne pa da mogu da cackam tel ako imam vremena

Poslednja izmena:
Ladno je 32gb verzija poskupela, danas sam narucio sestri jedan i skuplji je 10 eura.

Da li moze info gde si naručio, ja tražim 32gb verziju već 15 dana i najjeftinije što sam našao 390€ što mi deluje mnogo.

NS dileri na sajtu kp. Garanciju ne racunaj.

Stigle sluške
d2289c3d8509dd82a3a12f3b301109d0.jpg

U ovoj temi sam čuo za njih, pa rek'o ovde i da se pohvalim :)

Vrh Dno