Šta je novo?

LG Nexus 5

^ tek kad sam uzeo nexus, shvatio sam koje je ****** touchwiz

Ljudi jos nisam kupio telefon pa me interesuje kamera u low ligt uslovima ili recimo u odnosu na s3, kvlaitet fotografija, da i jel ima probleme kao sto g2 ima u low ligt uslovima

Ja sam se pre kupovine nacitao komentara kako je kamera losa....ja ne znam sta covek trazi od kamere sa telefona...slike su mi odlicne.

Djilkos, verovatno cu mu flesnuti Slim, sa njim kontam da nema greske.

Sutra cu i ja flesnuti Slim,da vidim kakav je kad ga Djilke i Corvius hvale.....

Probajte i Carbon Rom. Nije pretrpan opcijama I nema bugova. baterija je po meni odlična u kombinaciji sa elementalx kernelom.

Slim-hammerhead-4.4.2.build.4-OFFICIAL-3700 jel ovaj koristite?

Da, tu verziju. Poslednja stable.

Meni taj slim nešto nije tako dobar kao što je bio na n 4, imao sam baš dosta laga i na gel i na novi. Sad sam stock rooted i nešto i ne vidim razlog da menjam rom.

I ja sam na stoku..samo ubacio elementalx...stock tako dobro radi da mi se ne menja nista. Toliko me navikao nexus na munja brzinu, da kad mi pokretanje youtube aplikacije malo lagne, odmah se strecnem da nesto nije u redu:D

Stock je odličan, samo mi fali par stvari:
-Mogućnost smanjenja NavBar-a
-Mogućnost promene toggles-a
-Ikona za bateriju sa procentima (kružna)

Zato mi Cataclysm odgovara (stock sa malo više opcija). Šteta je što nećemo dobiti novije verzije Androida u Cataclysm iteraciji. Moram da vidim da li je lik ostavio negde source...

Stock je odličan, samo mi fali par stvari:
-Mogućnost smanjenja NavBar-a
-Mogućnost promene toggles-a
-Ikona za bateriju sa procentima (kružna)

Zato mi Cataclysm odgovara (stock sa malo više opcija). Šteta je što nećemo dobiti novije verzije Androida u Cataclysm iteraciji. Moram da vidim da li je lik ostavio negde source...

Xposed sa Gravity Box i imaš sve te opcije i više od toga. Nijedan bug. Lakši update nego cimanje sa custom romovima, a ima više opcija. Ranije sam i ja bio protiv Xposed ali zavisi šta čovek koristi od modula. Ja koristim samo gb i app settings I za ovih mesec ipo dana nisam imao nikakvih problema. Probaj. :)

Xposed sa Gravity Box i imaš sve te opcije i više od toga. Nijedan bug. Lakši update nego cimanje sa custom romovima, a ima više opcija. Ranije sam i ja bio protiv Xposed ali zavisi šta čovek koristi od modula. Ja koristim samo gb i app settings I za ovih mesec ipo dana nisam imao nikakvih problema. Probaj. :)

Pomalo ne vidim logiku u korišćenju Xposed modula na Nexus telefonima. Za Nexus telefone postoji baš mnogo stabilnih ROM-ova (skoro svaki je stabilan jer postoji kompletan source kod). I među njima sigurno možeš da nađeš onaj koji baš tebi odgovara. Da nema ROM-ova ili da je zaključan bootloader kao kod pojedinih modela ili da takve prepravke dovode do gubitka garancije, pa da koristim Xposed. Ovako... Nema smisla. :)

Radije koristim custom ROM, jer postoji itekako veliki izbor. Ali to je stvar ličnog mišljenja.

Probaj ako nisi, pa onda daj utiske :) Ja sam ranije uvek koristio custom romove, a baš kada sam prešao na Nexus, prestao sam da vidim potrebu za njima, naročito ako uzmemo u obzir Gravity Box. Ali što ti lepo kažeš, hiljadu ljudi, hiljadu ćudi. Poenta stocka sa Gb je po meni (ipak) brzina i stabilnost stock roma sa opcijama custom roma, pri čemu sve radi kako treba.

Kažem, imao sam strašnu averziju prema Xposed i do sada ga nikada nisam probao, a android telefone imam od njihovih početaka, a zezam se sa custom romovima od prvog telefona. Snimio sam Xposed I Gb čisto rekoh da vidim o čemu se tu radi, pre nego što flash-ujem Paranoid. I na kraju ne flashova ništa :)

Naravno, unlock + twrp + root je pao prvog dana.

Poslednja izmena:
Pomalo ne vidim logiku u korišćenju Xposed modula na Nexus telefonima. Za Nexus telefone postoji baš mnogo stabilnih ROM-ova (skoro svaki je stabilan jer postoji kompletan source kod). I među njima sigurno možeš da nađeš onaj koji baš tebi odgovara. Da nema ROM-ova ili da je zaključan bootloader kao kod pojedinih modela ili da takve prepravke dovode do gubitka garancije, pa da koristim Xposed. Ovako... Nema smisla. :)

Radije koristim custom ROM, jer postoji itekako veliki izbor. Ali to je stvar ličnog mišljenja.

+1
Istalirao Slim,nije mi nesto legao....
Vratio se na Purity

Jel moze neko za nas noob-ove da objasni sta je Gravity box :D ja instalirao cwm rexovery jer sam to koristio na S2...a vidim da na nexusu svi furaju twrp...jesam se *****ao?

Nisi se *****ao

GB je modul za xposed framework

Meni nesto trosi bateriiju zestoko. http://postimg.org/image/qp4moh3m3/
Znaci bas sam ga malo koristii ali bukvalno cim nesto upalim odma se temperatura popne na 65 stepeni i baterija na 40 stepeni i trosi se prebrzo. Prije neki dan izdrzi 5 sati screen on i jos 15 sati u sleep a sad nemoze 2 sata screen on. Kad restartujem telefon onda je sve normalno, ne grije se i ne trosi bateriju. Probao sam prije toga da rucno izgasim vecinu aplikacija ali nije pomoglo. Stock + elementalx.

Ugasi Google now ili još bolje obriši Google search, isključi location reporting u Google settings/location

Sve je to pogaseno osim google search, mada ne bi trebalo da on trosi bateriju jer ga ne koristim. Ne mogu da maknem google search jer sam na stock, jos malo cu da testiram pa cu xposed stavit. Sad je sve ok posle restarta. Bas mi nije jasno do cega je problem. Kad se opet pojavi problem brisat cu redom sumjive aplikacije . Imam par aplikacija za testiranje sigurnosti mreze pa mozda nesto od toga rudari u pozadini :)

Poslednja izmena:
Ja sam isto stock i elementalx...radi mi savrseno. Citao sam o losoj bateriji, a vec ga koristim dva dana i na 30% sam. Meni je aktivan i google search i google now. I to se igram cesto sa google now...takk da mislim da ti nije do toga.

Nisi čitao o lošoj bateriji, već o tome da ga ljudi koriste mnogo više nego ti.

Mozda glupo pitanje, ja ne vidim mogucnost da povezem galeriju sa google drive-om, da mi automatski uploaduje slike kad sam na wifi?

Udjes na ikonicu na kojoj pise "slike" i u njoj u podesavanjima odaberea automatsko azuriranje slika,i onds ce ti svaki put kad imas nove fotke upload-ovati na G+ server...

Udjes na ikonicu na kojoj pise "slike" i u njoj u podesavanjima odaberea automatsko azuriranje slika,i onds ce ti svaki put kad imas nove fotke upload-ovati na G+ server...

Nisam mislio na to...al nema veze..skroz sam ispustio iz vida da to crpi bateriju..pa necu ni da palim photo sinc

Ne znam na sta si mislio ali ovo sto sam napisao, sinhronizuje galeriju...ja sam malo pre to upalio,i progutao mi je bateriju samo tako,ali imao je i sta da uploaduje >.< 2GB :-D

Vrh Dno