Šta je novo?

LG Nexus 4

I sad kad odeš na 3 tačke pa show cached apps?
Mada kod tebe je još rano, tek sat i po radi, čekaj malo da ga napuni, i naravno "ne smeš" da imaš neki greenify Task killer i sl gluposti da bi bilo merodavno stanje.

Poslednja izmena:
Ne znam sta komplikuju ovu statistiku. Mozda me prvi SS zbunio, gdje je prikazao free 1.2gb.

A kada sam otisao na kesirane, cirka 500MB zauzeto (na onaj prijasnji system i apps), i 600MB kesirano, i 500MB slobodno.

Bilo kako bilo, more ovo dosta bolje.

*** moras fakultet zavrsiti za Android da bi sve skontao:D:D

uploadfromtaptalk1430224689751.pnguploadfromtaptalk1430224707386.png

na prvom ekranu free = koliko ti je dostupno za keširanje, na drugom free = prazno. napuniće i tih 500 mb vremenom, i kod tebe je još mali uptime (ili imaš malo aplikacija koje koristiš). otvaraj sve i svašta i izlazi na home i videćeš da puni sve više. na 5.0 je imao bag da ostavlja 300 prazno, 1gb nikad nije bilo, ne bi imao multitasking tako uopšte. sad na 5.1 puni do kraja (ili kako podesiš LMK, po defaultu je da ide skoro do kraja i nema ni potrebe menjati).

Jel ima neko resenje za data mobile? Vidim stalno kad se izgubim iz wi-fi zone prosto je ne moguca misija da se poveze opet na data mobile nego moram da ga ugasim pa upalim ili da ugasim pa upalim airplane mode. A to mi se nikad do sad nije desavalo dok nisam presao na 5.1. I takodje sam video da mi opet na 5.1 kamera zabada, udje ali ne mogu da slikam, kliknem i posle se samo zatamni dugme za slikanje.. :trust: Mozda je to opet do Viber-a... :trust:

Imam potpuno iste probleme sa data konekcijom i kamerom, 5.1, sve stock.

Pozdrav svima, treba mi pomoc, imam problem sa kamerom na nexus 4,pojavljuje mi se ovo:Unfortunately, Camera has stopped,i do le mi pise report i ok. Drugo, i kada se upali kamera(treba joj malo vise vremena) nece da slika,pritisnem dugme za slikanje ne desava se nista,isto tako i kad zelim da zumiram da bih slikao.. Zna li neko kako resiti problem? Hvala unapred

Da, samo restart telefona pomaže. Danas sam popio i wakelock... Koje smeće od softvera...

Vratio bih 4.4.4. Kako isključiti OTA update notifikaciju, da me ne smara da odradim update na 5.1?

Isto kod mene sa prebacivanjem na data kada dolazis sa wifi. Desilo mi se par puta na 5.0.1 a sada stalno na 5.1. Imao sam par fc i zabada mi gmail nalog u playstore i ovako, samo javi da moram da se ulogujem

WiFi -> Data issue je cudan, manifestovao mi se samo na kucnoj wifi mrezi, dok u firmi nikad. Cak je kod kuce i wifi na off manuelno znao da zabaguje prebacivanje na data. Problem sa kamerom nisam imao ni jednom na 5.1 (nije bas da je nesto i koristim, no ipak 20ak fotki sam okinuo u ovih nedelju dana), ali rekoh ajd da upgrade Vibera uradim da mi ne zalepi kamera kad mi bude trebala.
Nakon toga wifi -> data problem je nestao ili ga nisam ni jednom primetio. Cak sam testa radi u sred youtoube klipa iskljucio ruter i potpuno ok se prebacio na data. Probajte.
Svakako, ne postoji samo jedan uzrok. Ne znam koji Viber sam imao ranije, no za vikend sam upgrade, dakle najnoviji. Nisam brisao listu poznatih wifi konekcija.

Kakvo uzivanje na slimkatu nakon LPa, prodisao mi telefon punim plucima.

Sta uzeti posle N4? Meizu 4 mozda i Nokia L935 mi ulaze u izbor zbog cene preko racuna u telenoru.

Da li je još neko primetio povecanu potrosnju baterije na 5.1?
Protekla 2 dana 3 puta dnevno punio telefon, do podne prazan, a prakticno ga nisam koristio.
Primetio sam da je 2puta za ta 3 dana updateovan Android Webview. Battery stats nije pokazao ništa vidljivo posto telefon nije rootovan.
Sve u svemu , disable -ovao Sam webview sinoc i od jutros se normalno ponaša.
Da li je još ko imao ovakvo iskustvo?

Ja sam primetio da mi se signal gubi kada npr zavrsim razgovor, stoji mi znak uzvika, i net mi ne radi neko vreme.... 2-3 minuta.... Ima li jos neko ovaj problem?

Meni gubi signal samo kad se diskonektujem sa WiFi-a i kad menjam brzo bazne stanice jednostavno nestane data, ali to je mt:s problem.

@boggyman Drug ima isti problem.

Stvarno ne razumem, kako su ovakve stvari uspeli da uprskaju.

@boggyman Koliko si me samo spasio. Do juce sam punio telefon dva puta dnevno skoro ne znajuci sta mu trosi bateriju :) Ali kad sam ovo iskljucio mislim da mi se trosi sporije nego ikad. Hvala za hint !!!

@Ryo

Isti problem, kad menjam bazne stanice, npr sa wirelessa treba da predjem na mts data, on se izgubi...Isto vazi i kad zovem zna nekad da izgubi. Sada se pitam da li je realno da su ovo uprskali? I naravno nece to ispraviti jer su jedva i doneli ovaj update...

Ispao mi telefon, puklo i zadnje i prednje staklo, ne radi pola ekrana :/ zna li neko neki servis u Bg gde da odem, i da li uopste ima smisla da menjam..? Hvala unapred

Zadnje je 10ak a prednje 70e mislim + ruke.

Telefon ne znam koliko je tesko zavaljati, ali sto se cene tice idu oko 140 savrseno ocuvani :(

Zna li neko kako bi najlakse zamijenio ovu lajsnicu, posto se sva iskvrcala po coskovima? Jel bi morao sve mijenjati ili moze da nekako iskombinujem sa dijelovima druge maske.

Primetio sam da su oni koji se zale na wifi->data prebacivanje u slucaju gubtka wifi mreze naveli MTS kao provajdera.
Ima li ikoga ko ima, ili je imao, ovaj proble sa nekog drugog provajdera?

Viber nije jedini krivac a izgleda da je i tip rutera u igri. Telekomovi HG520 i 530 prave probleme, ali ne uvek (primetih u poseti prijateljima).
Flashlight takodje zna da zalepi. Do sada nisam primetio "no data" nakon poziva. Changelog 5.1.1 nista od ovoga ne ispravlja. Verovatno ce se pokriti interakcijom 3rd party softvera.

Dakle, ima li neko ovde da je ostavio goli 5.1 bez Vibera, Skype, raznih camera apps i da ima problema sa mrezom (wifi->data, call -> data), kamera timeotima, iako se kamera pominje:
https://android.googlesource.com/device/lge/hammerhead/+/5e1dad8

Poslednja izmena:
Čekaj, čekaj, zar Viber, Skye i sl. prave problem sa mrežom (wifi-data) na 5.1?

Primetio čudno ponašanje telefona na 5.1 po pitanju promene baznih stanica. Npr. prolazim autobusom nekom ulicom, zakucan pun 3G. Vraćam se autobusom istom ulicom, kontra smer, 3G padne na 2 crte, na ISTOM mestu, UVEK. MTS je u pitanju.

Što se tiče rutera, posedujem TP-Link 1043ND V2.

Nazad
Vrh Dno