Šta je novo?

LG Nexus 4

Kontam da Wi-Fi uđe u neki power saving mod kad se zaključa ekran. I to ga definitivno kolje.

Pogledajte ping ka telefonu dok je zaključan ekran i dok je otključan, sve je jasno. :D

Prilozi

• ping_zakljucan.JPG
    ping_zakljucan.JPG
    37.7 KB · Pregleda: 152
  • ping_otkljucan.JPG
    ping_otkljucan.JPG
    33.7 KB · Pregleda: 153
Da nisi uključio da ti se wi-fi gasi kada je ugašen ekran?

HITNOOO mi je potrebna pomoc...

Od sinoc je poceo tel da me zeza tj nije htio da mi kuca slovo I.. odradio sam restart i proradilo je.. danas opet nije htio, odradio sam hard reset i sad ne radi opet. A ne mogu da ukucam email, da mi povuce kontakte i podatke, pa malo fali da zavrsi u zid. Ako neko zna kako da to uradim nek pomogne, jer tel nije ni ispadao niti nista.

HITNOOO mi je potrebna pomoc...

Od sinoc je poceo tel da me zeza tj nije htio da mi kuca slovo I.. odradio sam restart i proradilo je.. danas opet nije htio, odradio sam hard reset i sad ne radi opet. A ne mogu da ukucam email, da mi povuce kontakte i podatke, pa malo fali da zavrsi u zid. Ako neko zna kako da to uradim nek pomogne, jer tel nije ni ispadao niti nista.
To je verovatno problem sa digitajzerom, javljali su se ovde sa takvim problemom. Koji deo ekrana ne reaguje, možeš li da okreneš mob pa da probaš tako.
Imaš aplikaciju ultimate rotation control, pa probaj sa njom.

Poslednja izmena:
@Espada
Hvalaa puno na brzom odg.. Kad sam okrenuo tel onda je slovo reagovalo.. Nije mi jasno kako se to moze desit da ne reaguje odjednom.. i kad sam vratio tel u normalan polozaj opet ne reaguje, nevjerovatno..Postoji li nacin da se to nekako rijesi ?
Edit
ne znam kako da ti objasnim koji tacno dio ne reaguje, oprilike je kao i kod tebe gdje se slovo I na tastaturi nalazi, kao kod svakog. Sredisnji dio ali malo u desno

Poslednja izmena:
@Mashoni1991
Verovatno te zeza digitajzer tako su i ostali prijavljivali, deo ekrana im nije reagovao, sad za rešenje sam čitao da je nekom pomoglo da ga ostave da se napuni preko usba, sad ne znam dal to uvek uspeva. Na kraju nažalost ostaje samo zamena celog ekrana, jer su digitajzer i ekran zalepljeni i nezgodno je menjati samo digitajzer.

Probacu to da ga napunim preko Usb, nadam se da ce pomoci, ako ne, ne znam sto da radim, da dajem za ekran min 80e glupo mi je, a neki su mi toliko nudili za citavi tel. Svakako hvala za sad ce ovako da sluzi dok ne vidim sto cu.

Probacu to da ga napunim preko Usb, nadam se da ce pomoci, ako ne, ne znam sto da radim, da dajem za ekran min 80e glupo mi je, a neki su mi toliko nudili za citavi tel. Svakako hvala za sad ce ovako da sluzi dok ne vidim sto cu.
Nema na cemu, za ekran ti se ne isplati davati 80e, jedino da uzmeš kopiju koja je jeftinija, ima ljudi ovde koji su naručivali takve ekrane pa sačekaj da se oni jave da ti kažu kakvi su.

Sinoc sam tel stavio na usb da se puni, i jutros ga uzimam, tel ne reaguje.. reko mozda se nije ni punio jer nisam pogledao kad sam ga stavio puni li se, a imao je malo na bateriji pa se ugasio. Probah da ga upalim i nece, i poce da gori crvena lampica.. Zaledih se, reko pa pa crkao je.. stavih ga na punjac i uspio sam da ga upalim.. i cisto iz znatizelje da probam slovo( I) kad ono radi kao prvog dana..sto se desilo sa ekranom ne znam ali samo se nadam da se problem nece vracati.

edit.. vratio se opet probem.. mozda ga uzrokuje punjac jer punim tel na jaci punjac, pa se ugrije..ako nije to def je problem hardverske prirode

Poslednja izmena:
Ja sam lepo rekao doci ce vam glave ti jaci punjaci :)

1.2A output na 5V je skroz dovoljno da se napuni tel za oko 2-3h, jer baterija ima bese 2100mah.

Ja sam ga punio sa bratovim punjacem od 2A, nocas cu sa mojim fabrickim i nadam se da ce se stabilizovati, pa javljam.

Izgleda da sam uspeo da u dobroj meri rešim problem sa kašnjenjem Whatsapp i Viber poruka kupovinom TP-Link 1043ND V2 rutera... Sad je situacija primetno bolja.

Ja sam lepo rekao doci ce vam glave ti jaci punjaci :)
Da stavi i punjač od 200A nema veze, to je vrednost koju može da isporuči, a telefon uzima koliko mu treba. Pa kad zakačiš na električnu mrežu mixer, punjač za tel... osigurač limitira potrošnju na 16A npr. a uređaji vuku koliko im treba, pa tako npr. mixser 0,9A a punjač 0,1A i ni jedan ne crkava zato što mu linija na koji je zakačen isporučuje konstantno 16A.

No oni koji ne poznaju materiju ili ne znaju dovoljno mogu da imaju takav stav. Problem nastaje kada potrošač povlači veći broj A od isporučioca. Onda nastaje pregrevanje, paljenje....

Poslednja izmena:
Problem je ponekad i kernel, rom, koji moze da dozvoli brze punjenje, developeri se ponekad bas zaigraju sa time, a problem nastane na tom jacem punjacu tad, jer fabricki je 1.2A max koliko moze isporuciti, koji god da je kernel on ce povuci do 1.2, ali kad se turi na punjac od 2 ili 3A on moze cimnuti u fulu tu struju koju pruza punjac.

Da se javim, ugl ništa nije bolje i dalje ne radi slovo "I". Ništa nije bolje, ali spas mi je sto sam instalirao SwiftKey tastaturu, pa i kad pogrijesim ona me ispravlja. Ali najveći mi je problem sto ne mogu da se javim na poziv jer bas ne radi taj dio tač ekrana. Znaci meni je sve stok i koristio sam bratov punjač od galaxy S4 od 2A, tel nije ispada, pa jedino može bit da je to zeznulo ekran, nisam pametan. I izgleda da tel može da povuče više od 1.2A, jer sa originalnim punjacem mu treba oko 3.5h da se napuni a sa bratovim za malo jace od sat ipo.

Da stavi i punjač od 200A nema veze, to je vrednost koju može da isporuči, a telefon uzima koliko mu treba. Pa kad zakačiš na električnu mrežu mixer, punjač za tel... osigurač limitira potrošnju na 16A npr. a uređaji vuku koliko im treba, pa tako npr. mixser 0,9A a punjač 0,1A i ni jedan ne crkava zato što mu linija na koji je zakačen isporučuje konstantno 16A.

No oni koji ne poznaju materiju ili ne znaju dovoljno mogu da imaju takav stav. Problem nastaje kada potrošač povlači veći broj A od isporučioca. Onda nastaje pregrevanje, paljenje....
Malo sam bio sakrastičan, jer je bilo kao priča kako opušteno je punjenje sa 2A punjacem. Iskreno da je opušteno zašto ne bi stock bio taj punjač i imali bi fast charging, brže punili baterije itd?

Sigurno se doživljava stres kada je jači punjač...

A i ovo stoji što seizmos kaže. Ti možeš da prevališ preko tog ograničenja sa custom kernelom, a onda se moli da ti to traje, jer nije napravljen za to.

cxzczxz.jpg

Imam problem sa instalacijom stock-a. Prijavljuje mi sledecu gresku, u cemu je problem?

Jel imao neko ovakav problemcic do sada? Ne mogu nikako da promenim ton za poruke. Koji god da stavim, telefon kao prihvati promenu, ali kad god stigne sms javlja se stari ton kao da ga nisam ni promenio. Ton za pozive normalno menja i prihvata. :) Na telefonu je Lollipop 5.01 flesovan.

Potrebno je da u se u samoj SMS aplikaciji naglasi da koristi sistemski zvuk za obaveštenja ili da se izabere za samu aplikaciju zvuk koji se želi. Tako je bar kod mene na Lolipopu.

Nemojte forsirati telefon sa 'jacim' punjacima, pogotovo da puni konstanton strujom. Fabricki je namjesteno zavisno od temperature baterije, koliku ce struju povuci. Cesto se moze vidjeti ono prebacivanje sa AC na USB cak kad je prikljucen i na zidni punjac.

Ja kontao kupiti lg 300 wireless punjac iz za..bancije, pa se o'ladio. Kakva sa iskustva sa tim punjenjem.

Poslednja izmena:
Sporije i vise se greje, ali puni
Ma ***. Jeste fancy (to me i privlacilo, ono nema kabla samo prislonis) ali nikakvu prednost nema (sem sto je cool), cak vise mana, tako da sam odustao.

Mislio kupiti to ili neki dobar Bluetooth zvucnik za za..banciju. Ne mogu tj. necu 2x stvari odjednom za za..banciju tako da se odlucih definitvno za ovo drugo koje je mnogo korisnije i prakticnije.

Poslednja izmena:
Vrh Dno