Šta je novo?

LG Nexus 4

Ni jedan nije zaključan.

Narode, moze pomoc? Kupio sam neki dan nexus 4 i kad sam ga updejtovao na 5.0.1 nije mi promjenio luncher, cak pri prvom paljenju se pojavi slika od androida 4.2, kad udjem u meni nije bjela pozadina negoc crna. Zna li neko kako to da rijesim? pozzzz!!

Jesi uzeo polovan telefon ili nov? Rekao bih da N4 vise nema u prodaji pa predpostavljam da si uzeo polovan. Pogledaj da nije pokrenut neki drugi launcher... Ili odradi clear cache....

Uz Android 5.0 (i 5.0.1) na Nexusu 4 ide onaj stari launcher. Skini sa Play Store Google Now launcher ili Nova.

Nov je telfon, kupio sam od nekog lika, a on dobio iz svicarske, Stavljo sam i 4.4 isti je problem bio. Telefon je bio na 4.2.2 kad sam ga uzeo, pojavio se update na 4.3 ali ga nije htjeo instalirati, javi error u toku instalacije. Pa sam ja preko toolkita stavio 5.0.1 i vidio taj bag, pa sam stavio android 4.3 i OTA update odradio sve do 5.0.1 i opet isto.

Ljudi rijesio sam, trebao sam samo instalirati google now luncher :D

Jel neko primetio da mu kasne Whatsapp i Viber poruke dok je zakačen na Wi-Fi? Čim se zaključa ekran, poruke kasne, nekad manje, a nekad i po par minuta. Na mobilnom Internetu ne kasne, i ne kasne kad se telefon nalazi na punjaču bez obzira što je zakačen na wi-fi. Probao sam 3 rutera, ista priča. Isto se dešava i na 4.4.4. stock i 5.0.1 stock.

Ja živce izgubio kad sam imao N4... Pomoći nema. Sa Samsungom nikad problem dok sa N4 i G2 sam imao kašnjenje random. Nekad minut, nekad 2, nekad 10.

Posto su oba LG kontam da moj ruter ne miriše LG telefone.

Koji ruter imaš? Ja sam probao Linksys E900, D-Link DIR-657, TP-Link 740N, ista priča sa sva 3 rutera. :D

Mozda je do aplikacija, providera... Ja na poslu primam notifikacije u isto vreme kada i racunar, da postoji neki bug, primetio bih. Kod kuce mi je TP Link 740n, isto nema problema.

Provajder mi je SBB. Imam Cisco EPC 3208 modem i gore navedene rutere... Ne znam šta da radim...

Jel koristiš neki ad blocker? Čisto me zanima, ne kažem da je to, ali me bas zanima da li koristiš?

Ne, ništa od programa te namene. Znači poruke kasne samo kad se zaključa ekran kad je zakačen na wifi, na mobilnom netu ne kasne ni u kom slučaju. Ne kasne ni na wifi samo kad je telefon na punjaču.

Taj problem je postojao pre 4.4.4, odavno nisam cuo za to.
No, evo preporuke ko nije probao najnoviji franco 216. Svakakve kernele sam probao i svi su mi manje visi isti, e a ovaj nije, oseti se razlika u bateriji. Nesto je menjao pa mu je conservatice governor default, ali nema nekog udara na performanse, a baterija za sada fenomenalna.

Jel Franco R216 otklanja onaj problem? Ako otklanja, flešovaću drage volje. :D

Pa vidi, ja nemam problem, doduse nisam ga primetio ni na stock-u. Nista te ne kosta da probas.

Ima li neko problem da mu ekran poblesavi, kao da sam ga ispretiskao milion puta, i to jedino moze da se prekine da ga zakljucam i onda otkljucam, i vrati se u normalu.? Ako me nesto frustrira to je..

Inace i ja dalje imam problem da mi kasne notofikacije na wifi i tome nema lijeka izgleda.

Nema leka. Frešovao sam Franco R216 i opet isto. Inače, ovih dana cu da nabavim TP-Link 1043ND V2, on ima jači wireless od mojih postojećih rutera pa ćemo videti kako će se ponašati.

Koji ruter imaš? Ja sam probao Linksys E900, D-Link DIR-657, TP-Link 740N, ista priča sa sva 3 rutera. :D

Linksys 160N i E900 upareni sa 3208 od SBB-a, a desava se isto i na onom SBB-ovom 2 u 1 ruter modem 3925 valjda tako bese :)

Da, ali samo što kod EPC 3925 ostaje i dalje šlogirana konekcija nakon otključavnaja ekrana, treba joj više vremena da se odglupi. :D Ovde se bar odglupi odmah nakon otključavanja ekrana... :) Ne znam šta da radim.

Poslednja izmena:
Jesi probao sa PNF-om nesto da uradis? Ili mozda da iskljucis wifi optimisation?

PItanje. Jel noramlno da na androidu 5.0.1 defaul launcher bude kao na jely bean ili kad se instalira odma treba da bude google now louncher?

Da, nov launcher je jedino na nexus 5, nexus 6, n9, na n4 i n7 je stari.

Probaj PNF. Meni nikad nije pomogao, ali nekima jeste, pa ono give it a shot ;)

Meni je pomogao PNF :)
Kada sam imao takve probleme, umesto 10min notifikacije su kasnije 2-3 minuta...

Nazad
Vrh Dno