Šta je novo?

LG Nexus 4

Imam opet jedan problem. Prije neki dan ujutro micem tel da punjaca i ne reaguje na power dugme, i morao sam da ga zadrzim nekoliko sek da ga restartujem da bi tel odreagovao. Prije 5min mi se to opet desava samo ovaj put tel nije bio na punjacu, imao je oko 50-60% baterije, pretiskam power dugme i ne reaguje i opet sam ga morao restartovati da bi se probudio. Sve je stock nista nije dirano, zna li neko o cemu se radi?

Možda te zeza neki proces u pozadini od neke aplikacije koju si nedavno instalirao?! Ako se ponovi isti problem, odradi factory reset.

Pa problem je sto nemam uopste puno aplikacija mozda 15ak, i sve su do sada radile super.. Jedino ako ima neke veze ova nova tastatura "Google Korean Input " jer mi se svidja ali ona mi se sama instalirala ak ose dobro sjecam. Vazi, hvala.. ako se ponovi opet factory reset.. Nego jos jedno pitanje, kad dodje OTA lizalice, oce li se morati odraditi Factory reset? jer prilikom instalacije toga tel ce se sam restartovat i do sad nisam radio factory reset poslije tih update kao KitKet i sve je radilo super?

Preporuka je da se odradi factory reset nakon što uradiš update jer je ovo poprilično velika promena u odnosu na KitKat.

Bice sig u roku od 3 dana. Mozda cemo dobiti odma verziju 5.1, jer su je najavili za nexus 5, gdje ce biti ispravljeni neki lagovi valjda. Bolje da sacekamo i 10ak dana ali da sve radi kao po loju.

Mozda sam dosadan, ali imam novih novosti sa digitizerom :)
Nazvao sam oficialni servis za LG (Stjepan_Zarez imas 10 cevapa i pice kad budes u Sarajevu za ovaj prijedlog sto si mi dao) i pitao koliko kosta zamjena displeja, cijena je ogromnih 140 eura, uglavnom upita me covjek da li imam garanciju, kazem da je istekla jer je telefon kupljen preko operatera i da sam dobio 12mjeseci, kaze covjek da to nije istina, preko tog operatera se dobija produzena garancija tj na 24 mjeseca :banana:
Ali onda ide muka sa trazenjem garantnog lista, citavu sam kucu digao, jos ja rovim i trazim a malena za nogavicu "tata tata tata" :D uglavnom nasao sam masu gluposti, garancije od mikrovalne, usisivaca, bezicnog telefona, starog Galaxy Nexusa, Dreamboxa kojeg i ne koristim... ali od mobitela nigdje.
Sreca, odem do auta i pogledam pretinac kad u pretincu imam racun, uzmem racun, kutiju i svu opremu i pravac na salter gdje sam kupio telefon, nadju i oni kod sebe otpremnicu i sve podatke od telefona, uzmu mi telefon i dadnu mi zamjensku Sony Xperiu na koristenje dok ja ne dobijem svoj :banana:
Mislim da ce ipak na kraju sve dobro zavrsiti.

Poslednja izmena:
Imam opet jedan problem. Prije neki dan ujutro micem tel da punjaca i ne reaguje na power dugme, i morao sam da ga zadrzim nekoliko sek da ga restartujem da bi tel odreagovao. Prije 5min mi se to opet desava samo ovaj put tel nije bio na punjacu, imao je oko 50-60% baterije, pretiskam power dugme i ne reaguje i opet sam ga morao restartovati da bi se probudio. Sve je stock nista nije dirano, zna li neko o cemu se radi?

Meni se ovo desava jednom ili dva puta mesecno, jos otkako sam uzeo telefon, ima vise od godinu dana. Kada ne reaguje na power dugme, telefon je mlak, a posle restarta je baterija dosta ispraznjena. Jedan od razloga moze biti Chrome, sto se vidi na ovom videu http://youtu.be/pp6QCkinB1g?t=8m35s, ali meni se desava i kada ga ne korisitm.
Detaljan opis: https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=79285

Poslednja izmena:
Meni se ovo desava jednom ili dva puta mesecno, jos otkako sam uzeo telefon, ima vise od godinu dana. Kada ne reaguje na power dugme, telefon je mlak, a posle restarta je baterija dosta ispraznjena. Jedan od razloga moze biti Chrome, sto se vidi na ovom videu http://youtu.be/pp6QCkinB1g?t=8m35s, ali meni se desava i kada ga ne korisitm.
Detaljan opis: https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=79285

Meni se dva puta desilo kad nisam koristio tel, jednom kad sam ga makao sa punjaca a drugi put bzvz da ga upalim da udjem pojma nemam vise na drustvenu mrezu. I mnogo je ovo iritantno, i sto je problem odjednom je pocelo da mi se javlja ovo.. Nadam se da u lizalici nema ovih problema.

Mozda sam dosadan, ali imam novih novosti sa digitizerom :)
Nazvao sam oficialni servis za LG (Stjepan_Zarez imas 10 cevapa i pice kad budes u Sarajevu za ovaj prijedlog sto si mi dao) i pitao koliko kosta zamjena displeja, cijena je ogromnih 140 eura, uglavnom upita me covjek da li imam garanciju, kazem da je istekla jer je telefon kupljen preko operatera i da sam dobio 12mjeseci, kaze covjek da to nije istina, preko tog operatera se dobija produzena garancija tj na 24 mjeseca :banana:
Ali onda ide muka sa trazenjem garantnog lista, citavu sam kucu digao, jos ja rovim i trazim a malena za nogavicu "tata tata tata" :D uglavnom nasao sam masu gluposti, garancije od mikrovalne, usisivaca, bezicnog telefona, starog Galaxy Nexusa, Dreamboxa kojeg i ne koristim... ali od mobitela nigdje.
Sreca, odem do auta i pogledam pretinac kad u pretincu imam racun, uzmem racun, kutiju i svu opremu i pravac na salter gdje sam kupio telefon, nadju i oni kod sebe otpremnicu i sve podatke od telefona, uzmu mi telefon i dadnu mi zamjensku Sony Xperiu na koristenje dok ja ne dobijem svoj :banana:
Mislim da ce ipak na kraju sve dobro zavrsiti.

Bas mi je drago zbog tebe. Eh kad bi kod nas tako bilo opusteno sve. Nadam se da ce sve biti u redu ;)

@McNulty
E super, dobro ti je ispalo:)
Koja ti je revizija mob interesuje me dal je ovo boljka N4 ili je do neke serije, gde god sa čitao o ovom problemu svi su N4 uzeli negde u martu2013 ako to ima ikakve veze.

@Djilkosh_Ns
Hvala, i ja se nadam da ce biti sve ok, ovaj nas operater ima jako dobru garanciju, telefon jeste kod njih skuplji prvenstveno jer placaju i porez dok ove piljarske radnje uzimaju svu kesovinu sebi, ali zato im je garancija samo na software.
Ako ne bude kakav neocekivan obrt ispast ce da sam jako dobro prosao.

@Espada

Ne znam zaista koja je revizija, *** sve sam im dao, ako dobijem nazad isti mobitel javim ti.
Davno sam pisao na ovoj temi o problemu sa linijom koja se desavla prilikom pokretanja videa na youtube-u
http://www.youtube.com/watch?v=TDyWCq6nVek
Pojavljivale su se i neke linije preko displeja u normalnom radu a zbog cega i jesam dobio novi telefon, tj ovaj sto sam sad reklamirao, znaci oba su iz marta 2013 ako sta znaci :) Vjerovatno neka losa serija.

Ja samo imam poneki screen flickering, najcesce (nisam obracao paznju mislim i jedino tada) kad koristim telefon dok je na punjacu. Pretpostavljam da je to i normalno, jer je bilo u startu.
Imam problem i sa deep sleepom kod novijih verzija Tapatalka, ali kad se stavi zadnja Pro verzija bude sve OK. I to je to. Sve ostalo radi ko podmazano, nikakvih blokiranja, rebootovanja i sl. :)

Ne razumem samo u čemu je problem da factory image nije izašao istovremeno sa image za N5.

Mnogo ste cekali, 3 dana duze :D Svejedno, ja jos ne flesujem, dok ne izidje Slim :d

Exchange protokol i dalje ima bug kao na previewu, barem kada je u pitanju activesync.

Radi solidno 5.0, jedino što sam primetio da Facebook Messenger malo sporije radi, očito da još uvek nije dovoljno optimizovan za ART. :)

Nazad
Vrh Dno