Šta je novo?

LG Nexus 4

Mora li da se stavlja ART da bi android 5.0 radio mislim da je meni davlik namesten.

Poslednja izmena od urednika:
dakle ne moram da stavljam ART mogu samo da pustim update ?
Skidam factory image, mrzi me da cekam OTA.
Ako je neko vec upisao rom neka javi utikse.

Poslednja izmena od urednika:
Pojavio mi se wakelock iznenada poslednjih par dana, msm_hsic_host, ne da telefonu u deep sleep, jedino restart pomaze, joj kako me nekad nervira Android da bih mu yebao sve zivo....:mad: stalno moras da vodis racuna o ybenom wakelocku, inace pocucla bateriju :mad:

Poslednja izmena:
Ne moras, ja nemam nijednu aplikaciju koja prati wakelock-ove i jedini drain koji sam imao u zadnjih par godina je media server koji uvek nestane posle par restarta.

Ne moras, ja nemam nijednu aplikaciju koja prati wakelock-ove i jedini drain koji sam imao u zadnjih par godina je media server koji uvek nestane posle par restarta.

Ma ko zna od cega to zavisi. Sve bude OK, ne diram nista i pojavi se. Imao bi wakelockove i od Google Play Services-a, da nisam blokirao onaj servis UserPresence. :) To nije do mene, to je do njih i nisam jedini! Gori su od onih Tapataldzija, dobijem na mostu izgubim na cupriji. :D

@Malo sam Googleao, vidim kao govore ako se prebaci na 2G da nestane. A kod mene je bas namjesteno na 3G (network)! POkusacu, ali **** ti ovo kad moras se cimati stalno :D

I found that it is probabily related to the 3G network.
I installed an application called GSam Battery Monitor on my Nexus 4. It told me that the wakelock of msm_hsic_host, which is related to the 3G modem, is surprisingly huge. And when I switch the network to 2G, the msm_hsic_host wakelock together with draining issue just disappears.
It is very inconvenient to switch to 2G. But you can make it a try. There is an app on Google Play that can automatically perform the switch operation: Intelli3G.
I hope this can help.

Poslednja izmena:

Procitao sam to, i znao otprilike da je do modema, jer ima isto to objansjenje i u Wakelock Detectoru. Oni tamo navode kao soluciju aktiviranje airplane modea pa opet vracanje, medjutim meni nije pomoglo. A i da jeste ko bi se yebavao stalno sa tim :D

Ona precica network mode u notification baru mi je bila namjestena na 2G|2G/3G. Sad sam stavio 2G|3G, mozda ga je bunilo ono 2G/3G ko zna ili mreza brljavi na tim prelazima. Ako to ne bude radilo, prebacivacu na 2G. Ako to ne upali, nema mu pomoci :D

Poslednja izmena:
Da li se nešto promenilo oko rootovanja? Flashujem TWRP, pa odatle SuperSU?

Iskreno nisam nesto impresioniran. Koliko mogu da primetim nema novog kernela? A ovaj "novi" lolipop mi deluje kao Thema za stari i nista vise... Cak i nije fluidno 100%, ima laga.

Novi kernel mislim da nije kompitabilan na taj hardver, isto i nexus 5 isto ima stari kernel ali to nije bitno svako imace kastim kernela za nexus koji ce se bazirati na ovaj novi

Kakvi su vam utisci na Lollipop 5.0, kako se ponasa telefon? I kako ste zadovoljni?
Jel ima neke razlike u update-u u odnosu na N5?

Novi Hells radi bez greške na oficijalnom 5.0. Inače, 5.0 radi perfektno, tečnije nego KK. Pravo osveženje posle onog silnog sivila.

U pravu si, L radi perfektno. Nije mi jasno, svi pričaju o nekim animacijama, ja ih nigde ne videh. Jel zato što koristim Nova launcher?

Pa tu ne vidiš samo onu za otvaranje i zatvaranje drawera. Spusti notifikacije jednom, pa drugi put, pa skroluj settings do kraja, pa klikni nešto u settingsu, pa drži prst na nekoj stavci u settingsu, pa otključavanje i zaključavanje, pa dialer...

Sve isprobao. ***, šta treba da vidim?

Pa animacije?! :D
Imaš i onu kad otvoriš toggles pa klikneš na ikonicu za GSM signal, sa imenom provajdera

Aha, skontao sam. Očekivao sam ne znam ni ja šta.

El vredi čekati ota update za nexus 4 ili odraditi to flashovanjem? Btw el ima neko tutorial how to update Nexus 4 to lolypop?

Instaliras drajver - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979

Instaliras SDK - http://developer.android.com/sdk/index.html

Skines image - https://developers.google.com/android/nexus/images#occamlrx21t

Uputstvo - https://www.youtube.com/watch?v=uO7HkTrRzwM

Uputstvo je za 4.3, ali princip je isti.

Ja sam popio bootloop, pa sam posle nekih 20 minuta iskljucio telefon, kad sam ga posle toga ukljucio bootova se bez problema.

Ali ako i dalje budes imao problema

http://www.androidpolice.com/2014/1...or-nexus-4-lrx21t-now-available-for-download/

FOR EVERYONE STUCK IN BOOTLOOP:

First:
Flash Recovery and Radio first, then the rest of the images (manually, don't use the update command).
Once everything has written, boot into fastboot again. Hit the volume buttons and navigate to Recovery, press power.

You'll be greeted with the image of a dead Android. Press Volume Up and Power at the same time (a couple of times; the timing is finicky). Once in Recovery, select "Wipe data/factory reset" and execute. Once it's done, reboot and let it load.

Your Nexus 4 should boot normally this time, but give it about 10 minutes.

Ne znam smijem li se usuditi i reci da je problem sa msm hsic wakelockom izgleda rijesen, da ga ne ureknem, danas se nije javljalo. :)
Pa *** ima li nerjesivih problema za mene i telepa :D

Kalendar radi vidno lose. Previse seckanja za moj ukus.

Sve ostalo je odlicno.

Koju verziju kalendara imas? Meni se update-ovala pa sad dosta manje secka, na N5.

Ima neki novi kalendar na Google Play, nisam ga još probao, vidio sam da se ljudi žale.

Flesovao sam i ja stock image. Samo cu reci da sam po prvi put bez root-a i zakljucao sam bootloader. Ne fali mi nista posebno.
Ako koristite google now launcher, samo iskljucite "ok google detection" radi cistijih animacija.

Ljudi, da li vam radi you tube nakon fleša na L?

Nazad
Vrh Dno