Šta je novo?

LG Nexus 4

Jer vise nit imam vremena da cackam nit imam volje. Treba mi telefon, a ne da se igram. :)

@leetz

Za zvuk bas i ne znam, ne koristim to.
Imas hellscore kernel i besplatan hells kernel app, sa njim mozes da pojačaš zvuk.
Od modula preporucujem gravity box, ima vecinu stvari koje imas na custom romovima a mozda ti trebaju na stock romu.
Xblast tool isto, ili xtheme.
Ili app ops ako te paranoia drma :d

Btw, Velocity pao na testu odma prvi dan.
Prvi dan naleto na greske i bugove, nista strasno, sitnice.
A da je brz Stjepane, jeste, samo i steka i preskače animacije i na stok i custm kernelu.

Poslednja izmena:
Pa podešene su na 0.75, kakve veze imaju animacije sa kernelom :d

Btw, Velocity pao na testu odma prvi dan.
Prvi dan naleto na greske i bugove, nista strasno, sitnice.
A da je brz Stjepane, jeste, samo i steka i preskače animacije i na stok i custm kernelu.

Na sta si naletio? :D Ni meni se ne svidja stock velocity kernel, mislim sa semaphoreom imam duplo bolji battery life sa istim performansama, to sam napisao na njihovom forumu. Nikakvih wakelockova nije bilo na stock velocity kernelu. Jednostavno padaju procenti za bateriju ko ludi posebno dok spava telefon pa ga probudim, a statistika kaze da telefon nije awake.

*** kad bih gledao sitnice, ne bih koristio nista sem stocka :d

Dobro ti je odgovorio, kad ne kapiraš da Velocity ide u paketu, ROM + kernel. Stock kernel je vr'.

Na sta si naletio? :D Ni meni se ne svidja stock velocity kernel, mislim sa semaphoreom imam duplo bolji battery life sa istim performansama, to sam napisao na njihovom forumu. Nikakvih wakelockova nije bilo na stock velocity kernelu. Jednostavno padaju procenti za bateriju ko ludi posebno dok spava telefon pa ga probudim, a statistika kaze da telefon nije awake.

*** kad bih gledao sitnice, ne bih koristio nista sem stocka :d

Sitnice kazem, SwiftKey ne radi, battery procenti ne rade i često je lagovao ili preskakao cak i u obicnom swipe u app draweru.
Cak sam imao dva sleep of death, probudio se ugasen mob, i danas u toku dana.

Dobro ti je odgovorio, kad ne kapiraš da Velocity ide u paketu, ROM + kernel. Stock kernel je vr'.
ct from minesota neki nadr#an lik izgleda :d Sto nije ko Stratosk legenda od covjeka i developera. :D Odmah nesto prdi kao flesuj nesto drugo onda, a ja iznosim samo licno iskustvo. Mozda on misli da sam flesovao 800 modova i zayebancija a nisam. Koristio sam sve stock velocity i rom i kernel, sve po uputstvu i sada je razlika drasticna. A drain da sam imao valjda bi pokazala statistika. Statistika je pokazala da je grafikon baterije strmoglavo padao dok je telefon bio u sleepu, sto ne bi smjelo da se desava.

Bolje nek prizna da nije jos zayebao Stratoska i Semaphorea sto se tice kernela nego da prdi :d

Evo sad guram 4h SoT i 13h on battery na 3G, sve stock. :) Na velocity stock kernelu 10h mozda 2.5h max 3h sot mozda. Najveca je razlika u toj potrosnji dok telefon spava.

Poslednja izmena:
Pa, to je njegov lični projekat koji deli sa ljudima, kome se sviđa sviđa, kome ne - neka koristi nešto drugo. Zato ga i nema na xda :)

Zato je on i leteo sa xda, misli mudo neko, ajde druskane ti lepo produži :d

Slim i tačka :p

Pozdrav društvo!

Inače ne posećujem ovaj deo foruma, ali imam jedno pitanje u vezi ovog modela, zapravo u vezi fonova uopšte.. Imam Nexus 4, kupljen u Telenoru, još je u garanciji. Zaključan je, vidi samo Telenor karticu, ostale VIP i MTS ne vidi. Da li mogu da ga otključam da prima sve kartice bez problema? Idem za Nemačku kroz par dana pa bih tamo uzeo neku micro-SIM internet prepaid koju bih koristio.

No, znam da se to radi i odneo bih u servis neki da mi to odrade, a moja pitanju su da li je moguće posle toga ga ponovo zaključati tako da oni to ne primete, jer ima nekih "zezalica" (nekad ga pobuđenju zateknem ugašenog, zamrzne se prilikom fotkanja i restartuje i sl. - doduše, sve veoma retko se događa) pa bih ga po povratku nosio do njih da to reše dok je u garanciji? I koliko to otprilike košta?

Hvala vam unapred. :)

Otkud to da je Nexus 4 zaključan?

Fr0wn3r, kada ubaciš SIM karticu drugog operatera, da li ti traži kod za otključavanje ili ne?

Društvo, izvinite nisam se odmah odjavio.

No, danas sam uzeo bratovu VIP karticu i radi! Obojica smo ostali u čudu, jer smo pre pola godine sedeli nas dvojica i moja devojka, svi na različitim mrežama i šaltali kartice između fonova da vidimo koji je od njih otključan i ispostavilo se da njih dvoje na VIP i mts mreži imaju otključane telefone, a moj nije hteo da vidi njihove kartice uopšte - nije tražio kod niti išta. Kao da nije ubačena. I onda su me u duetu i zezali. Oboje se jasno sećaju, tako da lud nisam...

Šta bi onomad - nemam pojma i sam sam se čudio tada, jer je Nexus po sredi... Moguće da je do njega, jer mi je pored pomenutih "kaprica" letos i crkla microSIM kartica koju sam dobio uz njega (vađena samo tada kada smo se menjali kartica). Hvala što ste me naterali da probam! :)

Poslednja izmena:
U pravu su Djilke i Milanez, Slim zavrce usi i uci CM-a kako se pravi dobar ROM :d :d

Nego radel PA gapps (nano) na Slimu bez problema, hteo bih da izbjegnem bloatwarea sto je vise moguce.

Ja na gnex stavljam Slim i pa gapps, valjda će i kod tebe raditi..

Evo vidjeh imaju slim mini gapps, to je to, nema se sta petljati :)

Opcija SlimSizer na SlimKatu da li brise samo apk ili i odgovarajuce lib-ove od systemskih aplikacija :)

Tebra ima li negdje neka lista da vidim sta je sta, tj. sta je safe za uklanjanje kao CloudPrint, Music, DevTools, SlimIRC....itd To sam izbrisao, da malo pocistim bloat.

pa šta ti smeta, ne traži leba. eventualno obriši nešto što nonstop stoji u memoriji kao npr smspush i to je to.

Pa ja kažem, a ne tamo neke izmišljene ART-ove stavljati ne radi pola aplikacije i brže je za milisekund :p

Pa ja kažem, a ne tamo neke izmišljene ART-ove stavljati ne radi pola aplikacije i brže je za milisekund :p
Da je Bog d'o brze. Slim nista sporiji nije. Mislio sam da je Slim prenatrpan, ali nije, stvarno ima bas ono sto treba, nista vise, nista manje. Kernel sto dodje uz njega je takodje odlican nista ne treba mijenjati. Cak sam se navikao i na ovaj njegov manji DPI, nije lose, cackalicu nosim sa sobom :D

Zakljucak, Velocity je smjesan naspram ovoga, niti je stabilniji niti brzi.

Imam jedno pitanje. Igram malo onu igricu Minion Rush i secka mi igrica. Ortaku na N5 manje, ali isto malo secka. Ortaku na S2 ne secka, u cemu je fora? Kako je to moguce ja vas da pitam? :)

I na Galaxy Nexus-u secka, bar kad sam jednom probao da igram to.

Evo sada je uradio update i secka mu. Ali strasno da secka na Nexusima

Vrh Dno