Šta je novo?

LG Nexus 4

Davno sam je probao ali se ne sećam da secka na N5?!

E pa drugovi popravio sam telefon, a sa njim su se javili problemi.
Iz nekog razloga mi u Google play services tek tako bude ukljucen GPS iako su mi lokacije sve iskljucene.
Pa onda odjednom vidim samo emergency call only. Reset, wipe cache i dalvik, pa jos jedan reset preko power dugmeta pa se vratio signal.
Dok sam sve to radio primetim da telefon posle jednog reseta prikaze da ima 25% baterije, onda pri sledecem resetu prikaze 18%. U twrp-u je pisalo 25%. Wtf?
Ima li neko ideju sta je bre ovo, bukvalno prvi put imam ovakve probleme sa telefonom. -_-

E pa drugovi popravio sam telefon, a sa njim su se javili problemi.
Iz nekog razloga mi u Google play services tek tako bude ukljucen GPS iako su mi lokacije sve iskljucene.
Pa onda odjednom vidim samo emergency call only. Reset, wipe cache i dalvik, pa jos jedan reset preko power dugmeta pa se vratio signal.
Dok sam sve to radio primetim da telefon posle jednog reseta prikaze da ima 25% baterije, onda pri sledecem resetu prikaze 18%. U twrp-u je pisalo 25%. Wtf?
Ima li neko ideju sta je bre ovo, bukvalno prvi put imam ovakve probleme sa telefonom. -_-

Meni su se desavali batery drop-ovi nakon restarta kada mi je riknjavala baterija, nakon zamene sve radi OK, stara se naduvala ko balon, nadam se da to kod tebe nije slucaj jer nije ni malo jeftina zezancija.

Meni se desava da se ugasi telefon sam od sebe, a posle paljenja pokaze da je baterija za 10%-20% praznija. Juce mi se ugasio kada je bila na 40%, posle paljenja 0% (prvi put toliko puno pala) i automatski je isao na shut down. Punjenje je trajalo oko 4 sata. Inace baterija dobro drzi, traje dan, dan i po.

Pa tu najčešće i izgubim. Glupost
Meni rekord bio milionče dok nije počelo to zabadati, a nije zabadalo prije onog velikog ažuriranja gdje se donio veliki broj promjena, e od tad ne mogu preko 400k. Inače telefon je na custom romu, isto tako ne sjecam se da mi je na stocku stopalo, verovatno jer je tad još bila stara verzija igre.

Poslednja izmena:
Da li bi neko znao kako ovo da sredim, trenutno sam na purity+ i hellscore kernel i ne radi mi onaj sleep ekrana koje god vreme da postavim, kako bih to mogao da rešim.

Kada aktiviram opciju Touchwake na SlimKat kernelu posle restarta telefona Touchscreen je unresponsive. Neko privremeno resenje je staviti start up delay 1s na tricksteru i ne dopustiti da se automatski ugasi ekran samo posle restarta a da ga tapnes makar jednom. Ima li resenja za ovo ?!

I da li radi npr. Semaphore Kernel na SlimKatu bez problema ? :) Inace zao mi mijenjati Slim kernel odlican je sto se tice svega ostalog sem tog problema, posto cesto zaboravim da ga tapnem, pa moram opet restartovati.

Poslednja izmena:
Da li je pravilo prilikom dirty flasha ROM-a i Gappsa, vratiti Google Play Services i Google Play Store na factory version, posto je prethodno automatski odradjena nadogradnja :)

Ma jok. Ako si na slimkatu ne moraš uopšte flash gapps posle dirty updatea, samo nemoj da radiš format system nego pukni instalaciju odmah

Ma jok. Ako si na slimkatu ne moraš uopšte flash gapps posle dirty updatea, samo nemoj da radiš format system nego pukni instalaciju odmah

Da SlimKAt. Neki dan odradih flash ROM-a i gappsa (mada to nisam trebo al' eto), posle toga telefon mi uopste nije "vidio" Google Play Services. Nema sta nisam pokusavao, nece pa nece, tu je ali ga ne prepoznaje. Factory reset telfona je pomogao jedino.

***, ja cu u buduce iz predostroznosti brisati to, da fino "legne" :d, moze se desiti da cu mozda flesovati novu verziju gappsa npr. Nisam mogao pretpostaviti da se ovo moze desiti.

A znam to da ne moram flash gapps ako nema novije verzije ***, posto vec postoji ona backup scripta koja vrati fajlove porebne.

Da, na to sam mislio. Ja samo naređam rom kernel i font i kliknem wipe cache kad završi. Nikad takav problem sa gappsima.

Dans mi je prsno display . Imao je i vece padove u ove dvije godine al eto danas puce. Gledam po ebayu za 30 funti ima . Je li neko mijenjao . Gdje je najpouzdanije uzeti. To s ebaya mi nesto smrdi. Jel ima kopija.
Ako je neko kupovo nq ebayu ili negdje jeftinije Molim vas javite. Hvala.

Dans mi je prsno display . Imao je i vece padove u ove dvije godine al eto danas puce. Gledam po ebayu za 30 funti ima . Je li neko mijenjao . Gdje je najpouzdanije uzeti. To s ebaya mi nesto smrdi. Jel ima kopija.
Ako je neko kupovo nq ebayu ili negdje jeftinije Molim vas javite. Hvala.
Meni je menjao lik taj sa ebaya, kostao 50e. Display je super, nema razlike u odzivu displeja i kvaliteta(nije mutno ili stagod da su pisali na raznim rivjuovima). Ono sto nije dobro jeste sto je rupa za prednju kameru lose odradjena, pa izgleda kao da imas crni svod na svim slikama. Meni to realno nije bitno, pa to i ne vidim kao neku manu. Ostalo zavisi samo od ugradnje, ako sve fino spakujes radice kao bombonica.

Pozdrav ljudi!

Može li neko da mi kaže molim vas tačan model zidnog punjača koji dolazi uz Nexus 4? Piše odmah gore model na poleđini. Tražim isti da pazarim negde kod nas ili napolju, pošto sam prethodni zagubio, a vidim da ima dosta lažnjaka te pokušavam da što sigurnije dođem do OEM proizvoda. Ako znate gde kod nas ima OEM opreme možete mi dojaviti na PM. Hvala vam unapred!

Hvala CuBe-O! To mi je trebalo... Vidim da ih ima sa ET, WR na kraju i ovih...

A Nexus kanda baš i neće da radi kako bi trebalo da se ponaša sa bilo kojim - trenutno se koristim nekim ZTE punjačem od 1A, ali ga ne puni samo sporije što bi trebalo da bude jedina posledica tog punjača, manje jačine struje, već mi se fon i znatno brže prazni, ma koliko ga ostavljao da bude na njemu.

Poslednja izmena:
Nema na cemu :)
Inace, ja ga uvek punim s tim punjacem osim ponekad kad ga stavim na ono bezicno cudo.

Jel ima neko resenje za "ghost touches" osim menjanja digitajzera i ekrana pošto mi je telefon neupotrebljiv. Telefon mi je nekoliko puta pao, poslednji put pre nedelju dana sa meter ipo visine ali je radio dobro do jutros kada je potpuno poludeo. Ukljucio sam u developers options da pokazuje dodire i vidi se na sredini ekrana po nekoliko dodira u sekundi. Pokusao sam i da menjam Rom ali sam jedva i to uradio pošto i u recovery-u sam bira opcije pa mislim da nije do softvera vec do hardvera problem.

Nema drugo resenje. I meni je poceo digitizer da brljavi sa ghost touches posle kupanja telefona u jezercetu. Prvi dan nakon susenja je sve radilo, pa je onda deo ekrana na sredini umro ali je telefon bio upotrebljiv bez obzira. Onda je posle mesec dana poceo da brljavi sa ghost touches i tada sam narucio novi displej. Mogu samo da ti kazem da kada sam otkacio stari digitizer&displej i zakacio novi pa onda vratio stari, ghost touches su prestali na neko vreme samo ali su se ubrzo posle vratili tako da sam definitivno otpisao stari i stavio novi.

"Android 5.0 Lollipop, which comes on Nexus 6, Nexus 9 and Nexus Player, will also be available on Nexus 5, 7, 10 and Google Play edition devices in the coming weeks."

o ***...

Da li je moguće da će preskočiti Nexus 4... Bio sam siguran da će 5.0 izaći i za N4.

Baš će ispasti klošari ako N4 ne dobije update...

koliko znam nexus 10 je izasao pre nexus 4 ? smradovi

sto je najgore i moto g ce ga dobiti ..

Poslednja izmena:
Vrh Dno