Šta je novo?

LG Nexus 4

Mislim da smo svi doziveli i preziveli sve stjepanove faze sazrevanja u android okruzenju. Prvo je stock bio keva, zna google sta treba, nece meni tamo neki dev da brlja drlja i ostalo. Pa je onda bilo aj da probam to rootovanje i taj custom rom, pa kako je dobro, mnogo do jaja, vidi sta sve moze (CM x.x je keva nad kevama). Onda su dosli na red custom kerneli, uv i ostala cuda. E sad je xposed najbolja stvar ikada. :D
Sta li je sledece?
Mozda iPhone, ****s ovaj android, nije to stabilno. :d

Patriče nisi u toku, Stjepan voli jabuku, samo što mu se ne sviđa cena :d

Prvo je stock bio keva, zna google sta treba, nece meni tamo neki dev da brlja drlja i ostalo. Pa je onda bilo aj da probam to rootovanje i taj custom rom, pa kako je dobro, mnogo do jaja, vidi sta sve moze (CM x.x je keva nad kevama). Onda su dosli na red custom kerneli, uv i ostala cuda. E sad je xposed najbolja stvar ikada. :D
Sta li je sledece?

Sta sam ja ovde nerazumno rekao. Zar nije logicno da je Stock+Xposed bolje resenje od Custom ROMova koji ne nude vise od ovoga sto dobijas u prvom slucaju. Da flesujes neki Custom koji nudi nesto sto ne dobijas je druga stvar. Nemoj izvrtati i siriti pricu, nisam ja rekao da su Custom ROMovi losi ili nesto slicno.

Mislim da smo svi doziveli i preziveli sve stjepanove faze sazrevanja u android okruzenju. Prvo je stock bio keva, zna google sta treba, nece meni tamo neki dev da brlja drlja i ostalo. Pa je onda bilo aj da probam to rootovanje i taj custom rom, pa kako je dobro, mnogo do jaja, vidi sta sve moze (CM x.x je keva nad kevama). Onda su dosli na red custom kerneli, uv i ostala cuda. E sad je xposed najbolja stvar ikada. :D
Sta li je sledece?

Ahahahahah kralju!!! :D:D

Pozz svima. Danas sampostao vlasnik ovog tel. Kad udjem u podesavanja vidim da je na njega instaliran Kit KEt 4.4.2 ali primijetio sam da mi je u gornjem desnom uglu sat i ikonica za domet obojena plavom bojom, zar ne bi trebalo bijelom ? I cim sam se prikljucio na wifi izbacio mi da treba da uploudujem sistem da nadogradim nesto..Sadje na punjacu jer sam ga iscijedio i jednom rijecju jednom NExus uvjek nexus def ovo leti stv.. Imam jos jedno pitanje jer se u ovo bas ne razumijem, kad azuriram to sto mi je tel izbacio da li treba da ugasim tel i upalim ili ipak treba nesto drugo ?

Mala sprdnjica Stjepane, mojne se ljutiš, ne kažem da nisi u pravu.

Pozz svima. Danas sampostao vlasnik ovog tel. Kad udjem u podesavanja vidim da je na njega instaliran Kit KEt 4.4.2 ali primijetio sam da mi je u gornjem desnom uglu sat i ikonica za domet obojena plavom bojom, zar ne bi trebalo bijelom ? I cim sam se prikljucio na wifi izbacio mi da treba da uploudujem sistem da nadogradim nesto..Sadje na punjacu jer sam ga iscijedio i jednom rijecju jednom NExus uvjek nexus def ovo leti stv.. Imam jos jedno pitanje jer se u ovo bas ne razumijem, kad azuriram to sto mi je tel izbacio da li treba da ugasim tel i upalim ili ipak treba nesto drugo ?

Sam će da se restartuje i odradi update kad ga skine

Sto se baterije tice, Semaphore ili Hells?

Ma za bateriju samo UV i UC.
-175mV i 1.3GHz max freq, ondemand, SIO, min online cpu 1, auto osvjetljenje, ukljucen syncuploadfromtaptalk1391289402102.jpguploadfromtaptalk1391289410952.jpguploadfromtaptalk1391289419292.jpg

Imao sam jos skoro pola sata SoT ali se statistika ponistila nesto posle restarta. Ja zadovoljan, ne moze bolje, opusteno (DT2W ukljucen) sad sam ga iskljucio, TouchWake mi je nesto bolji. Semaphore.

Poslednja izmena:
UV nema nikakav uticaj na bateriju.

Kako nema ? Napaja se sa manjim naponom /strujom/. I te kako se osjeti razlika. To je najbitniji faktor.

I obavezno 2-3 jezgra da ugasi

4 jezgra aktivna naravno. (Max online cpu 4). Stratosk je nesto tweakovao Ondemand Governor, pocesto koristi 4 jezgra na malim freq. Izgleda da je bolje tako, nego npr 2 na max. Stalno se mijenja redosled koriscenja jezgri ( dinamicki hotplug). Mozda je i to ok. :D

Poslednja izmena:
Ne, nije, to je još jedan placebo :) UV ima uticaja samo na zagrevanje uređaja, ima mali (ili nikakav) uticaj na bateriju. Ti imaš takav rezultat jer si ga underclockovao i pogasio sve živo...

Pa baš underclock od 200MHz ne može imati veći uticaj nego smanjenje napona...

Ne, nije, to je još jedan placebo :) UV ima uticaja samo na zagrevanje uređaja, ima mali (ili nikakav) uticaj na bateriju. Ti imaš takav rezultat jer si ga underclockovao i pogasio sve živo...

Kakav placebo. Pa normalno da ima uticaja i na zagrijavanje, ako je manja struja naravno da ce se manje grijati CPU. Pa napajanje je glavno *** za potrosnju. UC neznatan 1.3ghz, nema velikog uticaja, a i ne znam sta sam pogasio sve zivo. Sta treba da upalim, skype, viber, whatsup, 3 igre odjednom, chrome, tapatalk. Hehe pa ne mogu stici.

Mene bas cudi da radi sa -175mV, nije to malo ipak. Ali sve sam testirao i kameru koja je najosjetljivija na nedostatak dovoljnog napajanja, i sve u dure.

Cak mislim da ovaj UC nema skoro nikakvog efekta. Mozda bi bila razlika 15ak min u SoTu, ali *** ne osjwti se razlika u performansama.

PS. Znam kako je bilo na stock kernelu, jedva da sam 3.5h izvlacio.

Poslednja izmena:
Utiče uv na bateriju ali ne nešto drastično. Što kaže Luka više utiče na grejanje i ređe throtlovanje nego na bateriju. Naravno pričam o default cpu, ove Stjepanove fore sa uc kad skineš pola volta ne računam, tad i može dosta da se uštedi, ko voli tako da drži cpu, ja ne, makar iz principa :)
Stvar je u tome da na stock frekvencijama ne može da se odradi tako drastičan uv da bi baterija to osetila.

Zato ja moj gnex kloknem na 1.3 ionako ga punim 2 puta dnevno :d

Ne vrijedi objasnjavati vise i dalje, kad obicni omov zakon neko ne shvata. :)

UV znatno smanjuje potrosnju CPU-a, Omov zakon se ne moze osporiti, sto kaze Stjepan, problem je samo sto CPU nije najveci potrosac, vec je to displej....

Ja ti kažem kako jeste, ti veruj u šta god hoćeš :) diskutovano je o tome na xda, pročešljaj i naći ćeš isti odgovor. Stock kernel koristi mpdecision, a stratosk svoj hotplug sistem, zato si imao lošiju bateriju na stocku. Sa takvim UV-om možeš samo nestabilnost telefona da imaš, pogotovo što se ni "faster" chipovi ne undervoltuju toliko.

UV znatno smanjuje potrosnju CPU-a, Omov zakon se ne moze osporiti, sto kaze Stjepan, problem je samo sto CPU nije najveci potrosac, vec je to displej....
pa niko to i ne spori, samo stvar je u tome što si rekao, štedi se na stavci koja ne vuče preterano, lupam štediš 20% na potrošaču koji vuče 20% -> 4% manja potrošnja :)

Ja ti kažem kako jeste, ti veruj u šta god hoćeš :) diskutovano je o tome na xda, pročešljaj i naći ćeš isti odgovor. Stock kernel koristi mpdecision, a stratosk svoj hotplug sistem, zato si imao lošiju bateriju na stocku. Sa takvim UV-om možeš samo nestabilnost telefona da imaš, pogotovo što se ni "faster" chipovi ne undervoltuju toliko.
ma spustio je klok, zato i može da udari toliki UV

Po prvi put kako ga imam, N4 mi se malo usporio... Primetim to, i reko' "Majke mu ga spalim, sta li mu je?" ali uocim jos nesto, i pomislim da garant ima veze s tim... :)

zepyhemu.jpg

22.5 dana nisi ni zbog cega ni reboot odradio haha :D
Dobar taj Nexus, majku mu :)

A kao, valja necemu... ;)

A sad bih mogao i o restartu da porazmislim. :D

Uradi soft reboot, da ne narusavas statistiku :D

Nego dobra ti ta ikonica power na navbaru. Je l' neka opcija u ROMu. Ima i Gravitybox tu opciju, ali be moze se mijenjati ikonica. :mad:

Azurirao softwere sinoc 3x, tel je bio na 4.2.2 a sad je na 4.4.2...Baterija je izdrzala oko 14h mada nocas je tel odmarao jer ga ne pustam iz ruku..Screen on oko 4.30h (samo 2g i citavi dan wifi, ugasene lokacije) i to nije lose s obzirom da sam ga samo jednom punio, jos ni baterija nije dosla na svoje. Opucio sam se sinoc ali nisam mogao da nadjem kako da ugasim zvono tj da stavim silent? I pored hangoutsa imam i obicnu sms aplikaciju koja mi se vise svidja koja je dosla fabricki uz 4.4.2, pa me interesuje mogu li da obrisem hangouts? I ako neko ima neku preporku za sms aplikaciju, probao sam sms go pro i pise nije podrzana za moju zemlju ? o_O

Poslednja izmena:
Držiš dugme za smanjivanje

Možeš da brišeš HO

Nazad
Vrh Dno