Šta je novo?

LG Nexus 4

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da li ovo znaci da nexus root toolkit moze da odradi root na n4 sa 4.4. nije moj telefon ne bih da trosim vise vremena na trazenje...
Screenshot_4.png

kasne mi push notifikacije od whatsappa po sat vremena, sta raditi?

Poslednja izmena:
Rootovao sam ga i ja🙂 sad i whatsapp radi naravno sa fiksom, sad je sve perfect! 😀

Jel moze neko da ostavi link za taj fix za whatsapp? Nisam video da je bilo u temi

Cataclysm KitKat release Nov 21, 2013

Changelog:

Nov 21, 2013: Cataclysm is now ART compatible.
Nov 21, 2013: Fix Force menu showing on lockscreen.
Nov 21, 2013: Added Immersive mode toggle.
Nov 21, 2013: Lockscreen options: disable powermenu if secure.
Nov 21, 2013: Misc: disable fullscreen keyboard on landscape.
Nov 21, 2013: Fixed issue with clock getting truncated when too many system icons.
Nov 21, 2013: Batteries revamp, some icons replacement/fix.
Nov 21, 2013: Sources updated to KRT16S.

Vidim da ga hvalite i da ga redovno odrzavaju pa sam mislio da probam...

Meni je stigao update,ali nece sistem da se podigne,vrti ona cetri,sarena kruzica u nedogled.
U cemu je probelm?

Custom,i dalje vrti....

Edit: Nece,odustao sam,i ostao,za sada,bez telefona.

Poslednja izmena:
nesto je zabrljavio.. nadam se da si sa dosta baterije krenuo instal,mozda ces morati da flesnes opet ceo img fajl.. mada sacekaj da se neko upuceniji javi 🙂

a jel ti ga video do sad? jel možeš da uđeš u fastboot? (držiš volume up, down i power)

Pa ne znam,nisam dugo petljao sa telefonom.
Mogu u fastboot.
On je meni uredno skinuo update.
Bilo bi dobro kada bih znao gde se nalazi taj fajl,pa da probam da ga rucno instaliram.

Poslednja izmena:
to je bitno.. sada sacekaj profesionalce da te upute do detalja 😀

edit" to ces morati preko adb komandi i kompa. mada mozda moze i preko onih silnih toolkitova ali se u to ne razumem.. gde su sada znalci kada trebaju da pomognu 😀

Poslednja izmena:
ok instaliraj drajvere, možeš iz toolkita. kažu ljudi da im ona opcija 2 radi (PDAnet drajveri) mada meni je fastboot radio bez problema i sa opcijom jedan (universal). ako si nekad pre instalirao drajvere onda ih prvo lepo očisti, lepo je objašnjeno u toolkitu pa da ne kucam bez veze, ako te nešto buni reci pa ću ispisati...

skini factory image sa google sajta
izvuci iz njega system.img i boot.img (ja sam to total commanderom otpakivao) i stavi ih u folder gde se nalazi fastboot.exe (imaš ga u toolkitu). nisam video koji OTA ti je stigao, da li sa 4.3 na 4.4 ili ovaj mali za 4.4. ako je ovaj prvi onda izvuci još i bootloader i radio .img (možeš i da im promeniš ime u ovako prosto da ne kucaš celu onu kobasicu)
ako ti je mator recovery skini poslednji (sa CWM ili TWRP sajta, šta više voliš)

start / run / cmd
prebaci se u folder gde su ti fastboot i img fajlovi
ako si uspešno instalirao drajvere, kad povežeš telefon sa kompom i u fastboot modu je, komanda "fastboot devices" u cmdu bi trebalo da vrati neku liniju gde piše SN tvog tel (ako se ne varam SN je u pitanju, nije ni bitno)
nakon toga samo isflešuješ ove fajlove
jedna za drugom komande
fastboot flash bootloader bootloader.img (ime fajla kucaš, ovo je ako si sa 4.3 prelazio)
fastboot reboot-bootloader
fastboot flash radio radio.img (opet isto kao gore)
fastboot reboot-bootloader
fastboot flash system system.img
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash recovery twrp.img (ako si skidao ovo...)

onda uđi u recovery, obriši dalvik i cache, ako si došao sa 4.3 moraćeš i wipe data i ostati bez aplikacija, poruka, kontakata ako su ti bili na telefonu a ne na guglu itd... ako u tom slučaju imaš nešto mnogo bitno možeš da probaš da skineš image za 4.3 pa da njegove fajlove flešneš (system i boot samo u tom slučaju) i trebalo bi da radi bez wipe data..

kad oživi tel skini supersu 1.69 i flešni ga iz recoveryja za root.

a ovaj loznica se pravi blesav, mrzi ga da piše pa kao "sad će neko da napiše..." 😀

a možeš i pre svega ovoga da probaš wipe keša i dalvika iz recoveryja, pa i data ako možeš, možda samo to pomogne 🙂

Poslednja izmena:
factory img ekstraktujes u taj folder gde ti je fastboot exe. pise ti gore. preporucuju da se koristi using 7-zip ,ne znam zasto. u sustini sve ovo znaci da fajlove prebacujes i instaliras na mob direktno preko kompa sa komandama u command promptu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno