Šta je novo?

LG Nexus 4

Po tome kako si objasnio, touch ti se pokvario. Mora da se zameni. A kod ovog telefona touch i displej idu zajedno.

U bre valjda nije to?

Da, ponašanje je svakako čudno. Pokušaću još malo da se igram pre no što odlučim da odem u servis i čekam da mi ispostave račun za ekran. Fascinantno mi je to što telefon nije pao, nijednom..niti je udaren a eto touch pravi problem. Možda u servisu budu uvažili garanciju. I takva čuda se dešavaju.

Brlja mu touch u svim situacijama, čak i u recovery-ju. Nema veze sistem sa time, touch je otišao. Eto pravog testa garancije u takvim prodavnicama.

Koristim trenutno tri. Android (Cataclysm) + UbuntuTouch i FirefoxOS
Potrebni su mi za projekat.

A kako ti djeluje i kako radi UbuntuTouch?

UbuntuTouch ima dobar koncept i ima zanimljive ideje. Ali je i on još uvek "zelen" za aktivno korišćenje. Dešavalo mi se da aplikacija zakuca, a neke osnovne stvari, poput sinhronizacija kontakata sa Google naloga, moraju se raditi preko komandi iz terminala.
Ali svakako je zanimljiv OS koji ima puno potencijala. Mislim da će se dopasti ljubiteljima linux-a.

Dajte neki predlog za aplikaciju za prebacivanje sa 2g na 3g?

Power toggles ako si na stock romu

pogledaj u podešavanjima za quick settings (one pločice u notification draweru), skoro svi AOSP romovi imaju tile za to.

pogledaj u podešavanjima za quick settings (one pločice u notification draweru), skoro svi AOSP romovi imaju tile za to.

Nasao sam,hvala! Au ala sam te izdriblao ovih dana, moracu na pice da te vodim, stvarno nema smisla :D

Pozdrav ljudi, da se upisem i ja u temu! ;)

I odmah imam pitanje: pratio sam dosta ovu temu, ali sam malo izgubio tempo, posebno poslednjih dana kad nisam ni imao telefon, pa ako moze da mi da preporuku za neki ROM slican RasJellyBean-u, kakav je bio za Gnex - on mi je odgovarao potpuno (a posto nemam vremena za mnogo isprobavanja, zbog posla), zasnovan na stocku, sa ponekim modifikacijama i vecim brojem opcija (voleo bih notification settings, transparent bar, bla bla). Hvala unapred! :)

Takodje, neki kit za unlock i root..?

ROM - Mislim da će ti SlimBean odgovarati.

Toolkit - Wug Toolkit

Hvala lepo. :)

Jos nesto - je l' kao i kod Gnexa unlock BL-a brise sve na fonu, ukljucujuci internu memoriju..?

Tako je. Unlock formatira memoriju.

Jel zna neko mozda zasto ne mogu kada je extended desktop u pie-u da namestim opciju da mi jedan od tastera bude notification bar? Tj. moze da se namesti,ali ne desava se nista kada kliknem na to. Dok kada nije extended desktop radi bez problema.

Imas na cataclysm ROMu opciju da se pojavljuje status bar u full screenu, onda kada zelis. :)

Imas na cataclysm ROMu opciju da se pojavljuje status bar u full screenu, onda kada zelis. :)

E to je dobra stvar. Kakav je taj rom? Mrzi me da menjam,ovaj psx mi bas fino radi, sve sto mi treba ima. Mislim nije mi neophodno ovo,ali kada bi to moglo,verovatno bih stalno koristio pie.

Jel ti treba da spustiš ceo notification shade ili samo da iskoči status bar gore?
Ako je ovo prvo polurešenje može da bude launcher (npr apex) i u njemu swipe down gesture za tu akciju.

A ako je ovo drugo, ima to i u drugim romovima osim u cataclysmu (koji btw nema pie nego moraš da ga naknadno instaliraš). Slim bean npr, carbon isto čini mi se mada nisam siguran, itd...

E to je dobra stvar. Kakav je taj rom? Mrzi me da menjam,ovaj psx mi bas fino radi, sve sto mi treba ima. Mislim nije mi neophodno ovo,ali kada bi to moglo,verovatno bih stalno koristio pie.

Uradis backup u recoveryu trenutnog systema (ROMa), pa izmjenjas sve redom ostale ako hoces. Lako je vratiti, i nastavis tacno gdje si stao :) Nema gubljenja vremena oko podesavanja i sl.

Pa treba mi da mogu da spustim ceo notification shade, pa da biram opcije koje su mi tu. Videcu da probam jos koji rom kada me ne bude mrzelo. Hvala :wave:

onda možeš da probaš samo drugi launcher u međuvremenu, mana je što taj gesture radi samo u launcheru (na desktopu i u app draweru)

Aplikacija za unlock bootloadera bez brisanja interne memorije:

BootUnlocker

Podržava Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 5, i Nexus 10.

Vrh Dno