Šta je novo?

LG Nexus 4

GPS mi je konstantno ukljucen na svim telefonima vec godinama i nikad nisam iskusio to sto si napisao. Verovatno koristis neku aplikaciju koja ti pravi taj problem sa GPS-om.

Možda je onda do My Tracks, to je inače Google aplikacija, ovo se i dešavalo kad nju koristim, i na SGS i na N4, ali ne desi se uvijek, nekad se GPS uredno isključi.

Pa vjerovatno je MyTracks.... Inace to sto je Google-ova app ne znaci nista. Maps aplikacija je imala zestok bug u nekoj od ranijih verzija.

Sto se nlp-a tice, jesi odradio ono sto sam ti napisao nekoliko strana unazad? Kakvi su rezultati?

Ja na mts-u kada obrišem proxy i port u apn-u za internet, neće da pošalje a ni da primi mms.

Pa vjerovatno je MyTracks.... Inace to sto je Google-ova app ne znaci nista. Maps aplikacija je imala zestok bug u nekoj od ranijih verzija.
Kontao sam da bi ipak bolje odradili testiranje kako im se aplikacija ponaša :), ali da, ne mora to ništa da znači, nekad je meni njihov Latitude u kombinaciji sa Maps još na Gingerbreadu trošio bateriju u pozadini i kada ga ne koristim, kad sam deaktivirao Latitude sve se sredilo. Zato me sad strah kako im radi ovaj novi Maps (još ga nisam aktivirao) ali neko ovde mi je rekao da nema battery drain na njemu.

Sto se nlp-a tice, jesi odradio ono sto sam ti napisao nekoliko strana unazad? Kakvi su rezultati?

Nisam još, juče sam instalirao Wakelock Detector, uradiću to ali onaj tadašnji problem kad mi je tu jednu noć potrošio 18% se više nije ponavljao. Sad mi taj Wakelock Detector pokazuje da je Messaging alipkacija ubjedljivo na vrhu, kad kliknem tu na nju on izbaci da "MMS Connectivity" traje 1h 23m. Vjerovatno zato mi je u statistikama za bateriju danas Android OS ubjedljivo na prvom mjestu, piše Keep awake 1h 43m.

Taj MMS drain sada mogu riješiti ili da obrišem taj konkretni MMS ili da nađem način da MMS kod mene po prvi put proradi na nekom android telefonu.

Inače ti si rekao ovo, mogao bih i to odraditi ovih dana:
Instaliraj wakelock detector, ugasi skype, napuni tel do 100% (ostavi ga jedno pola sata na punjacu kad dostigne 100%) i kad potrosis bateriju do nekih 5% daj screen shot onoga sto ti pokaze wakelock.

Ja na mts-u kada obrišem proxy i port u apn-u za internet, neće da pošalje a ni da primi mms.
Nexus 4 je nekako sam ubacio postavke za mtelmms APN, ima popunjeno i pod Proxy (192.168.61.11) i pod MMS port (8080). Popunjen je i onaj MMSC, MCC, MNC, APN type.

Nemam pojma onda, znam da mi je na vipu radio mms (dva puta sam ga poslao za tri godine), a da sada kada sam probao na mts-u nije hteo.

Ni meni nije radio mms na go sms-u, to je problem do programa ne do telefona i verzije programa.

Ista stvar je i u stock Messaging aplikaciji, stoji "downloading" na tom MMS-u, ništa se ne dešava, za taj MMS piše još "expire Oct 22".

To za gps je Android bug. Nemoj da ga gasiš dok gore levo stoji ikonica da ima lock i biće ok. Znači prvo zatvori program koji ga koristi, pa ga onda isključi.

E baš ću testirati, moglo bi biti, nekad prvo ugasim jedno a nekad drugo. Sad me baš zanima kako će ispasti :). Ali baš je čudan bug ako se pokaže da je tako, a opet dobro je kad znaš jer ga možeš zaobići.

Probaj... Na cataclysmu je rešeno tako što ne možeš da ugasiš gps preko togglea dok je u upotrebi.

Ljudi uzeo sam tel nexus 4 pre par dana i danas ga nosio na reklamaciju jer je displaj bio mnogo bled i igrice su kocile,jel neko moze da mi kaze dal je na svim nexus 4 tako ili mi je zapao los model.s3 ima mnogo mnogo bolje boje?Pozdrav

Ljudi uzeo sam tel nexus 4 pre par dana i danas ga nosio na reklamaciju jer je displaj bio mnogo bled i igrice su kocile,jel neko moze da mi kaze dal je na svim nexus 4 tako ili mi je zapao los model.s3 ima mnogo mnogo bolje boje?Pozdrav

Ekran je crap u odnosu na AMOLED, a ko zna što su ti kočile igre. Taj Subway Surfers zbog kog cmizdriš radi odlično.

Da, svi su takvi :) dok sam ne popraviš boje.

poslato sa opasnog telefona

Nije njemu ekran blijed nego si navikao na super amoled ekran i prezasicene boje. Boje su realne u tome je razlika samo :)

Rutuješ telefon, ubaciš drugi kernel i onda pomoću neke aplikacije npr Trickster mod namestiš boje onako kako tebi odgovaraju.

Ko bi rekao da će najveća mana amoled tehnologije, dobrom delu korisnika nedostajati. Dok jedni gledaju da boje budu što vernije, drugi bi da im slika bude fluorescentna ako može.

Zanimljivo, ja sam sa amoleda (SGS) prešao na N4 i displej mi se baš sviđa, ne osjećam potrebu da čačkam oko boja.

Meni su lcd ekrani prihvatljivi tek od kada su poceli da ih budze poslednjih godina, pre toga su bili :S:

Ni ja nisam budzio boje na svom nexus 4, uopste mi se nisu svidjale prenaglasene boje na note 2 pre nexusa

Pa dobro ne znaju svi da otvore settings i nameste.

Evo i Djilketa ulazaca u srz sistema i svega ostalog :D Ohani malo i pusti ljude da komentarisu, ne moras uvijek upadati ko padobranac kad ti se ne svidja :) Djilketu svaki drugi post vrijedjanje, pa nikom nista. Mora da ima stelu sa administracijom :)

Vrh Dno