Šta je novo?

LG Nexus 4

Ma da odmah predjemo na firefox os... :)

Još 5 dana do izlaska UbuntuTouch... :)

I to će se instalirati kako? Kao bilo koji ROM iz Recovery? Baš me zanima kako će raditi i izgledati. Valjda će i ovde neko probati pa da javi :)

Nemoj zaboraviti i undervoltovati malo (-100mV). Meni stabilno radi nikakvih rebootovanja niti bilo cega. Cak mislim da je i po defaultu malo UV. Ima da radi kao zmaj, usteda vrhunska.

Kako da to odradim? Jel svakoj frekvenciji ponaosob da skinem po 100mV? Inace koristim cataclysm + hells core... Oborio sam one frekvenicje kao sto si objasnio, sve to odradio u trikster mod-u...

Poslednja izmena:
Kako da to odradim? Jel svakoj frekvenciji ponaosob da skinem po 100mV? Inace koristim cataclysm + hells core... Oborio sam one frekvenicje kao sto si objasnio, sve to odradio u trikster mod-u...

Globalno, imas gore +/- Obavezno ukljuci grejs period, i nemoj stavljati set on boot ako zayebes nesto tj. previse skines..

Vec duze vremena me zayebava Android OS proces. S vremena na vrijeme se pojavi i drzi telefon non stop budnim. Jedino restart pomaze do nekog sledeceg pojavljivanja. Na XDA sam gledao zale se ljudi ali niko resenje nije nasao. To se desava na 4.3. Uprkos sto tel nije skoro nikako isao u deep sleep, od sinoc, baterija je opet odradila svoje :D
Nadamo se da ce to ispraviti i 4.4 kojo je veoma blizu...

Poslednja izmena:
Globalno, imas gore +/- Obavezno ukljuci grejs period, i nemoj stavljati set on boot ako zayebes nesto tj. previse skines..

Gde da nadjem taj "grejs period" ?
Smanjio sam za 100mV, mob se restartuje i opet vrati na prvobitna podesavanja... :S

edit: aham, naso sam... koliko da stavim?

Poslednja izmena:
Zato sto nije svaki telefon isti i ne moze svaki da podrzi odredjen undervolt, ali to Scepa ne zna da napomene, pa kad njegov moze, konta da svi mogu :)

Smanjuj postepeno do te granice da se ne restartuje....kod mene za najvecu freq (1512mhz) voltaza je 1V i to mi je granica.

Poslednja izmena:
Kad nesto experimentises koristi grejs period. Stavi na 10 minuta, i dok traje tih 10 minuta, ako se restartuje slucajno, prethodna podesavanja koja si uradio se brisu, cak i ako je set on boot namjesteno. Ako prodje 10 minuta a ne restartuje se pretpostavlja se da si prilicno siguran.

bolje je da se stavi delay za set on boot pa ako se restartuje bilo kad (a može itekako i nakon 10 minuta) imaš lufta da uđeš u trickster i promeniš nešto i onda neće odraditi set on boot.

bolje je da se stavi delay za set on boot pa ako se restartuje bilo kad (a može itekako i nakon 10 minuta) imaš lufta da uđeš u trickster i promeniš nešto i onda neće odraditi set on boot.

Nije mu namjena takva, i nije bas prakticno. Grejs period se koristi i kao prevencija od "bootloopa" i kod gubitka podataka u slucaju nedovoljnog napajanja. Moze se desiti ako se bas mnogo snizi voltaza posle restarta da pobudali telefon i bude u nekom stanju sasvim drugacijem (to se meni jednom desilo, nisam bio aktivirao grejs period, htio sam da vidim do koje krajnje granice mogu ici). Takav reboot se desava skoro odmah. Za te "sitne" reboote o kojima pricas, koji se nekad desi i prakticno su bezopasni, ne treba nikakva zastita, jer ces uvijek moci da promjenis :)

@rema, je l' ti piratska verzija trickstera? :D

Poslednja izmena:
Jel moze preporuka za neku aplikaciju za pojacavanje tona notifikacija? Probao sam onaj Viper FX ali on nece da mi instalira ne drajvere koje trazi, kaze da nemam root, sto naravno nije tacno. Jel ima neka druga aplikacija? Posto jedva cujem poruku kad telefon stoji pored mene na stolu, a kamoli kad sam malo dalje od njega.

Imaš onaj nexus louder, nije app nego se flešuje

Da

na galaxy nexusu toliko pojača da dobiješ distorziju :) na n4 nisam probao ali je ultra popularan i za njega, pa verujem da da. probaj, ne košta te ništa, imaš da skineš i revert koji flešuješ ako ti se ne svidi da vratiš na prethodno stanje.

Kod mene nema distorzija, samo je malo glasniji zvuk...
Ili mi je skršen zvučnik... :D

Sta bi se desilo sa telefonom kad bi ga undervoltovali i sacuvali ta podesavanja a telefon nije stabilan i ugasi se i onda ne moze da se upali, sta raditi u tom slucaju? kako ga povratiti?

Full flash. Možda bi "prošao" ako flashujesh i samo kernel.

ne može da se ne upali... ta podešavanja primeni neka aplikacija, a dok do nje dođe imaš milion opcija da se izvučeš

Sta bi se desilo sa telefonom kad bi ga undervoltovali i sacuvali ta podesavanja a telefon nije stabilan i ugasi se i onda ne moze da se upali, sta raditi u tom slucaju? kako ga povratiti?

Mora se moci upaliti, jer on prihvata podesavanja tek kad se butuje. Ako nista mozes uci urecovery mod i izbrisati skripte u init.d :)

Sto se tice zvuka i nabukodonosora, sta ti fali Fauxovom patchu, ima ga na vecini kernela. Osjetno pojacava zvuk.

Poslednja izmena:
Jel moze preporuka za neku aplikaciju za pojacavanje tona notifikacija? Probao sam onaj Viper FX ali on nece da mi instalira ne drajvere koje trazi, kaze da nemam root, sto naravno nije tacno. Jel ima neka druga aplikacija? Posto jedva cujem poruku kad telefon stoji pored mene na stolu, a kamoli kad sam malo dalje od njega.

Vjerovatno imas onu bezveznu (kosher ili kako ga zovu) super user inegrisanu u settingsima.
Pravi probleme kod mnogih aplikacija.
Iskljuci to njesra i flashuj stand alone super su app.

jeste, piratska... :)
Reci mi, koji je po tebi kernel bolji, hells core ili semaphore?

Teska odluka brate. To su mi dva "najbolja" kernela. Ne znam ni sam za koji bih se odlucio. Hells Core ima dobrih podesavanja, mada je Semaphore ko malo upeglaniji, stabilniji, jer nema mnogo opcija i podesavanja. :)

Blokiraj Trickster sa Firewallom da ne iskace ono obavjestenje o malware, mene je nerviralo :D OdoK gledati CZV :beer:

Vrh Dno