Šta je novo?

LG Nexus 4

Neko je pominjao da ima problema sa konekcijom. Možda je ovo razlog. Prva slika je kakav je originalni N4 kabal(4 pina), druga standardni sa 5 pinova. Kažu da ovaj sa 5 pinova ume da pravi problema sa konekcijom.

6VZJ4QQ.jpg

rBgTTkZ.jpg

Poslednja izmena:
Da nije kod Gocea sa cdm-a? Ako je kod njega, ta je cijena vec nekoliko mjeseci za n4 a momak je vrlo korektan.

Nije nego Zoki mobile u BD ali stv je bezobrazno skupo, razmisljam se kako da nabavim neki iz SRB. Inace nije se promijenila politika nista u CG sve je isto ka prije sto se tice tender oglasa i prvih strana.

@stjepane kako da eneblujem google play service. ukucao sam kod i pise disabled. Probam connect/disconect i dalje je disabled?

Neko je pominjao da ima problema sa konekcijom. Možda je ovo razlog. Prva slika je kakav je originalni N4 kabal(4 pina), druga standardni sa 5 pinova. Kažu da ovaj sa 5 pinova ume da pravi problema sa konekcijom.

Pogledajte prilog 125193

Pogledajte prilog 125194

Da da, i ja sam primetio tu razliku, ali nije nista pomoglo...
Skoncao je u servisu.
Sinoc sam ga otvorio i otkacio bateriju, nadajuci se da cu nesto postici, ali nista...

Jesam na cataclysmu, ali nisam na hellsu, na semaphoreu sam. :)

I ja sumnjam da je do kernela. Mozda je ubacio neke nove drajvere nemam pojma. A i verzija Linux kernela je najnovija. Taj na Hellsu nije updateovo 100 godina, ustvari nije nikako. :D

Poslednja izmena:
Nije nego Zoki mobile u BD ali stv je bezobrazno skupo, razmisljam se kako da nabavim neki iz SRB. Inace nije se promijenila politika nista u CG sve je isto ka prije sto se tice tender oglasa i prvih strana.

Pf, lik koji je prodao desetine iPhone-a po Budvi sa istim iTunes nalogom pa *****avao narod....

Anyway, kod njega je Nexus 8gb bio 340e ljetos.... Ne znam sad.

Evo nova verzija Hellsa upravo izasla b39 :D Izgleda da je pofin dio posla uradjen :)

Poslednja izmena:
Disable-uj za sada samo Use Wireless Networks pod Location Service.

Instaliraj sa play store-a Disable Services aplikaciju, i u njoh disable-uj sledece
Hvala na savjetu. Koliko vidim za ovo treba root pa ću malo sačekati, zasad sam probao ovo:

Google Settings -> Location -> Access Location

Deštikliraj, ugasi telefon, pa uključi. Rešiće ti problem.

S tim da mi je Access Location inače isključen, palim ga kad mi treba GPS.

Noćas je prošlo mnogo bolje, za 8 sati je skinuo 6-7% baterije, radio je WiFi, Skype, weather se refreshuje svakih pola sata, stiglo par mailova i u jutro zvonio budilnik. Takva noćna potrošnja do 1%/sat je sasvim prihvatljiva, tako je bilo i na SGS mada je i tamo znalo da varira, nekad ga nešto totalno pojede preko noći (mada rijetko) a nekad skida 0.5%/sat.

Kad smo kod ovih podešavanja u Location access, tu ima GPS i ima Wi-Fi mobile network location. Šta vi od toga držite uključeno stalno, ili palite samo po potrebi, kad vam baš treba GPS? Koliko ta prva opcija za GPS troši bateriju ako je GPS stalno uključen? Isplati li se to držati uključeno stalno? Svakako je tako praktičnije, ne moram ga ručno paliti, sve fotografije mi geotaguje, ali ne znam koliko troši kada stalno radi GPS. Baš me to zanima. Bilo bi sjajno da mogu držati GPS stalno uključen.
A ova druga opcija "Wi-Fi mobile network location", čemu ona tačno služi, da li dosta troši, isplati li se to držati uključeno? Ako se ne varam ona pokušava da skonta moju lokaciju na osnovu WiFi mreža. Šta to tačno znači, da li onda program za vremensku prognozu može da skonta da sam otputovao u drugi grad i da mi daje prognozu za taj grad ako je ta opcija uključena? Kad nju uključim pita me "Allow Google's location service to collect anonymous location data...Collect may occur even when no apps are running". Koliko ta opcija troši s obzirom na ovo zadnje što piše?
Rado bih ja bar GPS držao uključen a i ovo drugo ako to ne troši puno bateriju, zato i pitam da li se to isplati stalno držati uključeno. Ne znam da li taj GPS može da bude optimizovaniji i štedljiviji na nekom ovako novijem modelu nego na starom.

Meni je sve to upaljeno. Bilo je upaljeno i dok sam imao gnex. Gasio sam povremeno u zadnje vrijeme dok nisam rijesio problem nlp-a.

Dakle, gps ko gps iako je toggle na on, ne radi ukoliko neka aplikacija ne zahtijeva lokaciju kada je pokrenes. Odmah nakon toga se gasi. U tome pomaze wifi/3g lociranje, kad pokrenes gnow, weather aplikaciju nakon promjene mjesta itd itd. U principu, isto ne utice na bateriju nesto posebno. E sad, servisi su problem kad zaglupe pa non stop traze lokaciju preko wifi ili 3g ili gps-a i te opcije tek u tom slucaju pocinju da budu problem.

Vidis, i ja i ti (a i mnogi drugi) smo imali problem sa tim nlp-om. Moguce da je on povezan sa onim Android Device Manager-om....

Uključi mobilnu ugasi gps. Gps radi samo napolju a mobilna svuda. I ako imaš 4.3 ostavi skeniranje u wifi podešavanjima uključeno.
Imaćeš i tagovanje fotki :)

Čitam sad o toj opciji pa sam našao:

Google wants you to leave your Wi-Fi on, or at least partially on, all the time. Now I know you might immediately scream "MY BATTERY LIFES!!" but this will probably save battery. Google wants you to leave Wi-Fi on so that apps can get your location, but consider that the other option for location is firing up the GPS chip, which is a battery's worst enemy.

ma kakav gps? gde ti to čitaš? :D

lokacija se dobija preko onoga što si dozvolio. ako odštikliraš GPS, neće ga koristiti.

Poslednja izmena:
Znam ali ovaj je valjda pisao u slučaju da sve radi :)

Znači uključiti mobilne mreže i WiFi skeniranje a isključiti GPS i radiće lociranje svega i geotagovanje, osim navigacije (iGO, Osmand).

Od kada postoji taj sajt, kupio sam 4 ili 5 telefona preko njih. Svi i dan danas rade kao sat.

Super, hvala, samo ima problem nemaju vise u ponudi Nexus 4 sa 16gb. Inace ima li neko mjesto u BG gdje ima da se kupi za normalnu cijenu verzija sa 16gb naravno crni pa cu moje probat da zaduzim ili ujaka da ga kupe ?

Uključi mobilnu ugasi gps. Gps radi samo napolju a mobilna svuda. I ako imaš 4.3 ostavi skeniranje u wifi podešavanjima uključeno.
Imaćeš i tagovanje fotki :)
Probao sad na pauzi i ne radi mi geotagovanje kada je GPS off uz uključeno WiFi skeniranje i mobile network location. Uz GPS radi perfektno.

u stock kameri? možda nije uhvatio lokaciju ali mora da radi, samo nije precizno u metar. taguje da se nalaziš tamo gde te i google mape i ostali programi lociraju.

Ok, pogledaću još oko toga.

Može li se N4 puniti preko USB 3.0 i koliko to ide brzo? Ima li USB 3.0 kablova sa kojim bi se mogao puniti? Zasad na eBay nisam našao odgovarajući priključak kao na klasičnom USB 2.0

USB 2 je do 500 mA a USB 3.0 je do 900 mA. Punjač u utičnicu je valjda isto oko 900 mA, viđao sam i 1000 mA.

Mozda sam ja malo ogluveo od slusalica, ali meni je u malo bucnijem prostoru ovaj telefon beskoristan, nista ne cujem. Imate li neki predlog da se malo pojaca taj volume? :)

Hvale fauxov sound control( koliko realno pomaze ,ne znam.. ) Ali nikako da ga kupim jer cekam da vidim za koliko vremena cu moci da nabavim n5 :) ( stakam svaki $ )

Vrh Dno