Šta je novo?

LG Nexus 4

Google Settings -> Location -> Access Location

Deštikliraj, ugasi telefon, pa uključi. Rešiće ti problem.

Ne bi trebalo da je Skype problem, sem ukoliko citavu noc nisi primao poruke. U tom slucaju vrlo vjerovatno da je on.

Instaliraj wakelock detector, ugasi skype, napuni tel do 100% (ostavi ga jedno pola sata na punjacu kad dostigne 100%) i kad potrosis bateriju do nekih 5% daj screen shot onoga sto ti pokaze wakelock.

Android Device Manager ti sigurno ne pravi problem, kao ni mape s obzirom d a ih nisi palio

Kad sam ja pisao da mi se telefon gasi zbog google servisa niko mi nije verovao :) nista ne resava taj problem, nikakva iskljucenja lokacija itd. Jedino resenje je preko noci iskljuciti wifi, data transver, sinhronizaciju i gps ( ja ga iskljucim zbog lokacije ).

Kod mene se desavalo i sa 4.2.2 a i sad, cak sam i koristio minimal gapps one osnovne za rad androida, i opet isto

Poslednja izmena:
Tebi onda nesto do hw-a nije u redu ako ti se ugasi telefon. Sw moze jedino bateriju da pojede.

Moguce je, ali moguce je i da se na taj nacin optereti sistem i onda se on sam ugasi, obicno kad ga upalim ono baterija na 20% od pune pre gasenja. Ponekad i skroz prazna

Kad sam ja pisao da mi se telefon gasi zbog google servisa niko mi nije verovao :)

Naravno da se ne može ugasiti telefon zbog Google servisa. Tebi nešto nije u redu sa telefonom.

Ovo što sam gore napisao rešava problem koji je opisao Vader. Kod nekih se dešava, a kod nekih ne. Kod mene je sve uključeno (uključujući te lokacijske servise) i na WiFi-ju mi u toku noći skine 2%.

Google Settings -> Location -> Access Location

Deštikliraj, ugasi telefon, pa uključi. Rešiće ti problem.
Već je bilo isključeno pa sam sad ugasio i upalio telefon, pa ćemo vidjeti.

Ne bi trebalo da je Skype problem
I ja mislim, za njega mi pokazuje da je malo potrošio, mnogo manje nego Google Services.

Za ovaj Wakelock sam jutros čitao dok sam googlao o ovom problemu, evo šta je neko napisao za ovaj probolem i taj program:

It showed that my Nexus 4 didn't went to Deep Sleep at all. In advanced mode I saw that in my case it was NlpCollectorWakeLock which was on 100% of the time. When you google this you will get some more tips but still it looks like there is no solution that always help. Things like disabling Google Now, Google Location Reporting or any synchronization services didn't help at all in my case. And a lot of people report that downgrading also doesn't help.
What did help for me was to delete/disable Google Maps (you cannot completely delete it as it is a built in system app so it will still show up in the Play Store as "disabled"). I reactivated all other services and still had my old battery life with NlpCollectorWakeLock < 5 min and on average usage 20% Awake and 80% Deep Sleep. After two battery cycles I tried re-installing the current version of Google Maps and till now (4 days so far) the problem did not come back also NlpCollectorWakeLock now has about 40 minutes in a full battery cycle - but this of course is no problem and nothing compared to 100%.

@Vader

I ja sam znao imati slicnih problema, gdje google service cucla bateriju,bude drugi po redu u bat.stat odmah iza screen potrosnje.

Kod mene je bio problem sa google backup servisom.
Tako mi pokazao u bbs-u.
Rijesenje je da izbrises nalog i ponovo napravis nalog,ili da iskljucis google backup opciju u postavkama.

Gdje je Google backup u opcijama? Šta on bekapuje?

A za ove brojne Google sinhonizacije, šta mu je sinhronizacija za App Data? Ne sjećam se da je toga bilo na starijim androidima.
I šta mu je sinhronizacija za "People details"? Ima sinhronizaciju za Contacts ali šta je sad People details? Google Currents sam isključio u sinhronizaciji, kao i Phoptos, Keep, My Tracks, Chrome.

Naravno da se ne može ugasiti telefon zbog Google servisa. Tebi nešto nije u redu sa telefonom.

Ovo što sam gore napisao rešava problem koji je opisao Vader. Kod nekih se dešava, a kod nekih ne. Kod mene je sve uključeno (uključujući te lokacijske servise) i na WiFi-ju mi u toku noći skine 2%.

Ok, ali kad god se ugasi uvek je prilikom updejta google servisa

@Vader

Disable-uj za sada samo Use Wireless Networks pod Location Service.

Instaliraj sa play store-a Disable Services aplikaciju, i u njoh disable-uj sledece:

avytarag.jpg

Google Play Service ces naci pod System app.
Restartuj telefon i provjeri da li su i dalje disableovani.

Koristi ga dan - dva i upali Use Wireless Networks pod Location Services. To je to. Rijesen problem cuvenog nlp-a koji je meni licno znao da pojede po 40% baterije na note 2 preko noci.

Bre ljudi fokusirajte se! Imam problem sa krugom u notifikacijama za koji ne znam sta je , a vi se tu bavite nekim glupostima... Te potrosi mi se pola baterije preko noci, te gasi mi se telefon. Misim...stvarno...
:D

Da ti taj krug možda nije burn-in?

Nego,kad pomenuste konekciju i usb vezu, primetio sam da na usb kablu koji sam dobio uz telefon fali jedan pin(ima 4 a treba da ima 5). To je na onom kraju koji ide u telefon. Na istom kablu od drugog proizvođača imam 5 pinova.Da li je tako kod još nekoga?

Inače, kabal radi normalno, i punjenje i konekcija sa kompom...

Poslednja izmena:
Vader, poseti moju temu u potpisu.

Bre ljudi fokusirajte se! Imam problem sa krugom u notifikacijama za koji ne znam sta je , a vi se tu bavite nekim glupostima... Te potrosi mi se pola baterije preko noci, te gasi mi se telefon. Misim...stvarno...
:D

Daj spisak app u spoileru da ne zauzme pola strane, imao sam i ja to, vise nemam, pa da vidimo sta moze da bude.

Javlja se to i meni, posle slikanja, a location mi je ukljucen. Nista strasno, nesto kao zaostala notifikacija. :)

Ma sprdam se ja. Naravno da je nista strasno, nego me cisto iz radoznalosti zanima sta je

Nasao sam u CG jedino mjesto izgleda gdje ima da se kupi Nexus 4 i kosta nevjerovatnih 340e za 16gb verziju. Koliko se krecu kod vas cijene bas me interesuje ?

270e u ovim divljim radnjama ali novi.. Moze da se nadje i sa telenora za mali kes

Ovdje svako fura Galaxy S3 ili S4. Katastrofa sto rade sa cijenama sto je previse previse je. Toliko nije kostao ni prije tri mjeseca ili pola god.

Novi GTALK Service Monitor:

*#*#GCM#*#*

GCM- Google Cloud Messaging
Nema vise problema sa Push notifikacija, izgleda da je sredjen problem :D

Objasni malo detaljnije.. ?

Promjenili su nesto oko GCM-a tj.Push notifikacija. Dabi vidio stanje kucaj u dialer *#*#426#*#*...

Nego da pitam ove nexusovce, htio bih malo da se poigram sa LCD Density, ima li neka app da to pojednostavi, da ne prckam po build-u, i ima li nekih problema mozda (npr. da ne mogu skinuti neke app, nekompatibilnost sa nekim app i sl.)?

Ja nisam imao problema ni sa jednom aplikacijom.

Skini sa marketa build editor i promeni dpi.

Pa mogao bih onda rucno da ne skidam taj program. Mescin da se samo jedan red izmjeni ro.sf.lcd_density=320 je l' tako? Da li snima backup automatski, ukoliko promjenis build.prop, mislim da je ranije tako bilo?Preko Root Explorera naravno.

Poslednja izmena:
da, taj red. ovaj program pravi backup, ručno kad menjaš moraš sam valjda, ne znam šta RE radi. mada ako menjaš samo to preživećeš i bez backupa.

Nazad
Vrh Dno