Šta je novo?

LG Nexus 4

Mozda ga ljudi u USA prodaju za toliko polovnog ili starog par dana jer cekaju n5.. Nema ga odavno tamo na ps

Svremena na vreme mi se prikazuje neka glupa mala siva tačkica u notifikacijama koja nestane čim povučem nitifikacije. O čem se radi? Pisalo se o tome pre 4 iljade strana, al ko ce to da nadje....

Nisam to primjetio nikad. Mozda ti riknjava displej :)

Stjepane ne baksuziraj :p

Da to nije neka reklama?

Ljudi, napraviste čoveku zabunu. Loznica je bio na dobrom putu sa "Timely" predlogom. Bilo je o tome reči.

U suštini, u pitanju je Google Now. Uradi disable za Google Search i neće ti se više to javljati.

nema veze to sa gnow. ako imaš neku ikonicu koja ti stalno čuči u notifikacijama, navij alarm za minut i vidi u šta se pretvori dok zvoni alarm.

nije:/ ja sam disejblovao, pojavi mi se ponekad.
imam timely. mozda je i light flow?

Moguće da i nije Google Now. Meni se ta notifikacija javila 2-3 puta, još pre par meseci, ubrzo nakon kupovine telefona. Nakon toga više nije. Najviše je vezuju za Timely. Ali ja koristim Timely od kako se pojavio i nije mi se to javljalo.

sada sam gledao moj googl acc i video da je tamo jos gore po pitanju dupliranih tel. Zar nije moguce ubaciti neki drugi imenik program?

pa svaki "imenik program" mora da čita kontakte odnekud zar ne?
uzmi ispravi to jednom zauvek i miran si posle.

Znam da nije tema ali da pitam nesto, kako da uklonim stari uredjaj (Galaxy Ace) sa liste mojih uredjaja sa Google naloga?

možeš da ga sakriješ u podešavanjima

Je*em mu zeca, kako funkcioniše struktura fajlova na Nexusu? Na S2 sam imao sdcard0 kao internu memoriju i extsdcard kao memorijsku karticu.

Sad sam izbrisao preko Windows explorera neki folder, mislim da se zvao internal storage, koji je bio prazan i nestali su mi svi fajlovi sa interne. Bukvalno sve. Dafaq.

Vidim sad da postoji storage/emulated pa u njemu 0 i Legacy folderi.

U potpunom sam rebusu.

In other news, koju foliju preporučujete? :D

Sad sam izgubio konekciju totalno :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1381344538148.jpg
    uploadfromtaptalk1381344538148.jpg
    36.6 KB · Pregleda: 167
E to sam i ja cuo, jos samo da Gizmo sa nama podeli gde je nasao u usa i aktiviram ortaka;)

Ipak nisam pažljivo čitao, "We are out of inventory. Please check back soon.". Ja mislio da imaju pozamašnu zalihu i da nastave da prodaju po ovoj ceni, prodali bi milione.

Rasprodano je to sve kad su spustili cijenu. Prave prostor za Nexus 5.

Need help...
Veceras sam kopao po netu trazeci nacin da ga povezem sa kompom. Mrka kapa.
Sve sam pokusao, i uvek je unrecognized od strane win.
Na kraju sam posumnjao na kabl, ali S3 radi preko tog istog kabla, provereno.
Pokusao sam svasta, palio/gasio debugging, mtp/ptp, reinstalirao drajvere vise puta. Nista.
Posto mi je postalo logicno da je do telefona, wipeovao sam dalvik i cache - nista, uradio factory reset, opet nista, onda sam uradio full wipe i sad imam recovery i to je to.

nemam ideju kako da ga nateram da se dogovori sa win.
Sta da mu radim?

P.S. misilim da su hells i trickster napravili karambol...

Poslednja izmena:
Moguće da i nije Google Now. Meni se ta notifikacija javila 2-3 puta, još pre par meseci, ubrzo nakon kupovine telefona. Nakon toga više nije. Najviše je vezuju za Timely. Ali ja koristim Timely od kako se pojavio i nije mi se to javljalo.

Ugasen mi je google now, al imam light flow... Da ga ****m..

Need help...
Veceras sam kopao po netu trazeci nacin da ga povezem sa kompom. Mrka kapa.
Sve sam pokusao, i uvek je unrecognized od strane win.
Na kraju sam posumnjao na kabl, ali S3 radi preko tog istog kabla, provereno.
Pokusao sam svasta, palio/gasio debugging, mtp/ptp, reinstalirao drajvere vise puta. Nista.
Posto mi je postalo logicno da je do telefona, wipeovao sam dalvik i cache - nista, uradio factory reset, opet nista, onda sam uradio full wipe i sad imam recovery i to je to.

nemam ideju kako da ga nateram da se dogovori sa win.
Sta da mu radim?

P.S. misilim da su hells i trickster napravili karambol...

Koje si drajvere instralirao? Nema to veze sa trickestrom i kernelom i telefonom.

Sa ovim programom uninstall sve sto ima veze sa Googleom i Nexusom, Takodje i u Device Manageru uninstaliraj (cekiraj i delete) uredjaj ako sta prijavljuje dok je povezan

http://download.cnet.com/USBDeview/3000-2094_4-10614190.html

Poslednja izmena:
Mislim da u tom slinom namestanju mora da restartuje komp kada pobrise sve drajvere pa kada se podigne sistem onda sve ispocetka.. Makar tako neki ljudi savetuju :)

Usb deview koristim sigurno vec 2 godine, ali ovaj put sam ispostovao sve procedure, bez uspeha.
Probao sam sve drajvere iz WugFresh toolkita, reinstalirao ADB, ma sve sto mi je palo na pamet, sa sve restartima racunara, ali nista.

Nema mu pomoci, sutra u servis.
Rekao bih da problem o nije sw prirode, vec hw.
Nasao sam temu na xda gde se nekolicini desilo isto. Telefon se normalno puni, ali ne moze da se zakaci na racunar.
Niko nije prijavio da je popravljao to, svi su nastavili da koriste bez usb konekcije sa racunar.

a da ga prikopčaš na drugi komp? I meni se to isto desilo par puta install uninstall restart kompa restart fona i tome slično.
Pitanje: misliš li nositi fon sa custom romom u servis?

Mislis bez roma, samo sa recoveryjem :)
Nemam nameru da ga nosim u ovlasceni svakako, sa garancijom sam se oprostio odavno...
Probao sam na 2 racunara, ista prica na oba...

Definitivno HW. Kako ti se to najednom desi. Jesi li koristio opciju mozda fast charge :)

Jedno glupo pitanje, da li si probao da promenes usb konektor, npr ako koristis ove prednje na kompu , da stavis u neki od onih pozadi, ili ako je pozadi da stavis u neki sledeci pored. Ovi prednji znaju ponekad da prave problem, ili ako koristis neki usb hub, i to zna da bude problem

Edit
Sad sam vidio da si probao na dva razlicita racunara

Poslednja izmena:
Igleda da je ovo u pitanju 20 post...

Problem je sto nema leka... Bar ga do sad nisu nasli, osim evenutalno zamene ploce...

Poslednja izmena:
Nadam se da će neko imati nešto korisno reći za ovo, imam N4 tek par dana i još ću testirati ali koliko čitam sad na netu ovo je poznat i čest problem, ima mnogo na google pretrazi o ovome i baš mnogi se žale a radi se o ovome: noćas mi je telefon trošio oko 2.5% na sat vremena samo sa WiFi uključenim (na SGS je to bilo oko 1%, nekad i manje). Doduše instalirao sam sinoć i Skype pa je i on bio aktivan. Statistika baterije pokazuje da je ubjedljivo najveći potrošag Google Services. Kao što rekoh net je pun žalbi oko ovoga i mnogi kažu da im se ovo dešava nakon upgrade na Android 4.3, baterija im od tada osjetno manje traje a to mi je još ranije rekao i kolega iz firme koji ima N4. Neki kažu da im ode 30% baterije preko noći, i da im screen ne troši puno više od Google Services. Neki kažu da je do Google Now ali neki kažu da nije, kod mene je on isključen. Mnogi kažu da je do Google Maps ali ja kad ga pokrenem daje mi onaj prvi screen sa "Accept and Continue" tako da valjda nije to jer valjda ta aplikacija još nije aktivna, ili jeste? Znam da je nekad davno Latitude dosta trošio i trebalo ga je isključiti, sličnu stvar sad kažu za Maps, treba u njemu isključiti servise za praćenje lokacije. Postoje razni savjeti šta isključiti ali svi se slažu da je ovo neki Google bug (najvjerovatnije u verziji 4.3), tim prije što kažu da se dešava random, nekim danima je OK a onda poludi i mnogo troši bateriju sa istim podešavanjima i servisima. Ljudi su se zbog ovoga vraćali na 4.2.2 i stvar se sredila, kažu da im nekad potroši samo oko 5% preko noći.

Sinoć kad sam pošao spavati baterija je bila na 95% a već sada je na 67%.

Da li ste imali ovih problema i znate li koje servise treba isključiti i šta treba podesiti da se ovo sredi?

Recimo nekima je dosta pomoglo da isključe Settings > Location access > Wi-Fi & mobile network location, ali je kod mene to već bilo isključeno. Neki kažu da u onoj aplikaciju Google Settings treba isključiti Android Device Manager (šta taj servis uopšte radi?) pa sam ga isključio odnosno isključio sam tu u Google Settings onaj Access location a on je isključio taj Android Device Manager.

Probaću večeras resetovati telefon prije spavanja da vidim da li će to šta pomoći. Nije valjda do Skype kojeg sam sinoć instalirao.

Nadam se da će Google riješiti (već riješio) ovaj problem u 4.4 verziji.

Nazad
Vrh Dno