Šta je novo?

LG Nexus 4

Mislim da radi na osnovu GPS-a (zbog preciznosti), ali to ćeš morati da se informišeš ili na xda ili preko Google-a.

jel moguce recimo u prvi post da se stave linkovi ka kernelima, toolkitovima, firmwire... Najbitnijim i osnovnim stvarima, da ne moram svaki put da cesljam po 100 strana da bih nasao nesto (kao sto su sale i djilkos uradili na temi za s2)?

Mozes i da pitas ovde.. Sigurno ces dobiti odgovor u roku od pola h

Moze li neko da mi kaze kako da se najlakse sredi imenik. Posto nemam opciju da markiram vise kontakta odjednom, vec moram da brisem jedan po jedan. Svaki se pojavljuje 3x a iskljucio sam da mi prikazuje kontakte sa mailova. Vec samo sa telefona.

Mozda da probas preko kompa da se logujes na gmail i odatle brises ?

Problem:
Posle par dana, hells + cataclysm, hteo da promenim kernel, zakacim telefon na komp ... nista.
USB device not recognized.
Reinstaliram drajvere, rucno promenim PTP -> MTP, nista. Samo se puni i nista vise.

Any ideas?

Pogledaj drajvere ponovo, meni je tako zabadao zbog njih. Imas neke tutorijale kako se to pravilno radi, a mislim da moze i preko onih toolkitova, al msm da prvo mora da se uradi uninstall.

Nisam se dobro izrazio, telefon ne registruje povezivanje... To je ono sto me buni

aha, pa i to mi se desavalo, al to je bilo zato sto mi nije bilo cekirano ni ptp ni mtp. :d

Ne ponudi mi izbor... Zato sam ruccno menjao PTP / MTP ali nista.
Pade mi na pamet da sam tricksterom mozda namestio fast charge, ali nisam...

Šta inace koristite, PTP ili MTP? Ima li razlike u brzini i pouzdanosti? Meni je to novo jer mi se SGS spajao kao USB mass storage. Koliko sam shvatio ovde smijem da iščupam USB, nema ono "unmount".

Za ova dva dana mnogo mi se svidja Nexus 4, posebno brzina ali i veličina displeja (ali bi manje dimenzije uz još veći displej bile još bolje a to najavljuju za N5). Nedostaju mi neke stvari koje sam imao u custom ROM-u ali ostaću na stocku zasad a nedostatke ću pokušati pokriti programima. Mogu li se na lock screen na onaj ring postaviti prečice za aplikacije ovako na stocku? Ako ne mogu Google bi trebao to da napravi, nema veze što kopiraju nekoga sa custom ROM-a, takve stvari su dobre, osim ako baš ne smiju kopirati. Gore u Quick Settings nemam GPS ni Silent a to baš dobro dođe pa sam skinuo Power Toggles i sa tim dobijam tako nešto jedino što me GPS ikonica vodi na Settings za GPS umjesto da odmah uključi/isključi GPS. Ne mogu sam podesiti šta ću imati u Quick Settings? Šteta ako ne može, Google bi mogao i trebao napraviti da se više toga može podešavati, kao na custom ROM-ovima, ne znam šta ih sprečava.

Inače danas sam malo probao GPS i izgleda da radi puno bolje nego na SGS gdje me GPS dosta zezao, ali još treba da testiram.

jao, već vidim još jednog stjepana. stavi custom rom odmah, ionako ćeš ga staviti kad-tad, samo gubiš vreme i živce u međuvremenu :D

konvertuj power toggles u sistemsku aplikaciju i paliće/gasiće GPS direktno na klik

jao, već vidim još jednog stjepana. stavi custom rom odmah, ionako ćeš ga staviti kad-tad, samo gubiš vreme i živce u međuvremenu :D

konvertuj power toggles u sistemsku aplikaciju i paliće/gasiće GPS direktno na klik

:D:D U pravu si. Jer uvijek ti treba, stavi ovo, stavi ono, izmjeni ovo,ono, i na kraju skontas najbolje je odmah custom rom staviti i vozdra. :) Barem na nexusu to nije problematicno.

Hahahahah Google bi trebalo ovo, Google bi trebalo ono...:d Poslusaj cika Vojkana, rokni mu custom rom odmah, nacekaces se ako od Googla ocekujes sve opcije koje CR nude. :)

Koliko se lako/teško sa custom ROM/kernela vraća na stock ROM/kernel? Radi li Android update na custom ROM/kernel-u ili se sve mora revert-ovati na stock?

Inače sam na SGS custom ROM-ove stavljao najviše zbog novih verzija Androida a i to sam radio možda jednom godišnje, sve ostalo je bio samo zgodan bonus ali ne i razlog da ih stavljam :)

Stock je sasvim dobar ali ima te neke sitne nedostatke. A još kad vidim koliko se cimate sa custom ROM-ovima, te ovaj ROM, te ovaj kernel, te ovo radi a ovo ne radi pa probaj nešto drugo pa sad to radi ali nešto drugo ne radi, nikad kraja :). Custom ROM-ovi na SGS su isto bili super ali su uvijek imali neke bugove. Nije to loše ako neko voli da se igra sa tim, a baš to i jeste glavni razlog za to sve, igra sa tim, jer i kad nekome sve dobro radi opet ga uskoro "grize" da proba neki drugi ROM/kernel, uvijek ima ona sumnja "možda će raditi bolje", pa se igra nastavlja :). Ja sa druge strane volim imati zadovoljavajući sistem i da sam miran duže vrijeme, a nemam ni previše vremena da često čačkam, mada to zna biti zabavno.

Za ovo treba root?

Koliko se lako/teško sa custom ROM/kernela vraća na stock ROM/kernel? Radi li Android update na custom ROM/kernel-u ili se sve mora revert-ovati na stock?

Inače sam na SGS custom ROM-ove stavljao najviše zbog novih verzija Androida a i to sam radio možda jednom godišnje, sve ostalo je bio samo zgodan bonus ali ne i razlog da ih stavljam :)

Stock je sasvim dobar ali ima te neke sitne nedostatke. A još kad vidim koliko se cimate sa custom ROM-ovima, te ovaj ROM, te ovaj kernel, te ovo radi a ovo ne radi pa probaj nešto drugo pa sad to radi ali nešto drugo ne radi, nikad kraja :). Custom ROM-ovi na SGS su isto bili super ali su uvijek imali neke bugove. Nije to loše ako neko voli da se igra sa tim, a baš to i jeste glavni razlog za to sve, igra sa tim, jer i kad nekome sve dobro radi opet ga uskoro "grize" da proba neki drugi ROM/kernel, uvijek ima ona sumnja "možda će raditi bolje", pa se igra nastavlja :). Ja sa druge strane volim imati zadovoljavajući sistem i da sam miran duže vrijeme, a nemam ni previše vremena da često čačkam, mada to zna biti zabavno.
lako se vraća, duže ti traje download stock roma nego kasnije procedura vraćanja
ne radi update ali šta će ti, flešovaćeš opet i 4.4 kad izađe :)

evo stavi cataclysm i reci kako si zadovoljan. kernel ostavi njegov.

Za ovo treba root?
treba

Lako se vratiti na Stock, 5 minuta posla sa downloadom :D Ne radiupdate naravno na kastomizaciji. Joj Vader ti si izgleda vecina tezina od covjeka od mene :D:D

Pa ja baš gledajući tebe kontam da je bolje da ostanem na stocku :)

Pa ja baš gledajući tebe kontam da je bolje da ostanem na stocku :)

Definitivno najbolje radi sve stock, tu nema price. Ali i kastomizacija radi skoro isto, a dobijas dobrih fora. Nemam ja bas nikakvih problema, koje ne bih i na stocku imao :) CAk sta vise telefon radi odlicno, nemam razloga da se pozalim :) Cataclysm ROM+ Semaphore Kernel.

Probaj, nece ti kruna sa glave pasti. Rutuj ga odradi backup u recovery, pa ti je lako vratiti.

Poslednja izmena:
Nexus 4 8GB po ceni od 199 dolara (~147 evra) iz Amerike da se pošalje najobičnijom poštom + koliko ga zakači carina. Isplativo ili ne?

Nexus 4 8GB po ceni od 199 dolara (~147 evra) iz Amerike da se pošalje najobičnijom poštom + koliko ga zakači carina. Isplativo ili ne?

I ja sam to razmisljao da uradim ali 16Gb model i odustao sam - kao i sve sa nasom carinom i ovde ce ti presudan biti faktor srece. Moze da te izadje vrlo jeftino ili MNOGO skupo ;)

I ja sam to razmisljao da uradim ali 16Gb model i odustao sam - kao i sve sa nasom carinom i ovde ce ti presudan biti faktor srece. Moze da te izadje vrlo jeftino ili MNOGO skupo ;)

Cek,cek....koliko je verzija od 16gb, mozda ubedim ortaka da mi donese. I gde ste nasli po tim cenama. Hvala

videh juče na onom mobilnomshopu al sad kažu rasprodat... čudno :)

Rasprodat je nexus 4 i u usa i u Nemačkoj, pretpostavljam da je u ostalim zemljama isto, mada nisam proveravao.

Nazad
Vrh Dno