Posle dva dana korišćenja da dam neki sud.
Posle sgs sam se preporodio. Tamo je 4.2.1 radio strašno sporo, neke stvari mi je bilo muka i da radim, npr. klik na link iz tapatalk-a, dok se sve to izotvara prođe me želja da vidim to. Ovde bukvalno leti, u kombinaciji sa brzim netom. Pa onda, kliknem da se update-uje 7-8 aplikacija, telefon potpuno normalno radi dok se sve to obavlja u pozadini. Probao sam i par igrica (da ga benchmark-ujem

) i sve leti! Nijednom mi se još nije desilo da štucne. Prebacio sam nešto flac muzike na njega i čini mi se da je zvuk nešto lošiji nego na sgs, mada ne mogu da tvrdim jer su mi loše slušalice. Možda je to i do toga što bi "teorijski" sgs trebalo da ima bolji zvuk. Istina da je da se dosta greje, mada meni nije smetalo nešto posebno. I sgs se prilično umeo zagrejati. Baterija čini mi se dosta dobra, ali ne mogu da potvrdim 100% jer ga nonstop akam ovih dana. Prebacivao sam 6 sati screen on ali je bio u međuvremenu povezivan na usb pa to nije realan rezultat. Inače u tih 6 sati veći deo je bilo igranje Real racing 3, nova 2, temple run 2 i sl. Kameru nisam isprobavao, ali to što ima blic je meni ogroman plus. Koliko mi je samo zatrebalo puta da osvetlim nešto u mraku a nisam to imao.
Primetio sam na ekranu, kada ga gledam pod određenim uglom i na nekim bojama samo, da se vidi neka kao mreža. Smara me to, hoću normalan displej, ali realno, kada se gleda pravo u displej, nema toga. Možda i nije mana, mada bi svakako bilo bolje bez toga.
Dakle, softverski, perfektan. Hardverski, skoro.
Izrada: Staklo napred i nazad je dobra fora, odlično leži u ruci i mnogo je bolje od plastike. Nervira me hromirani okvir jer pretpostavljam da će da strada kao i kod sgs. Malo se teže pritiska power dugme i baš ume da smara. Zbog stakla nazd (pretpostavljam da je zato) je klizav telefon, i već je sleteo sa stola prvi dan, ali srećom nepovređen. Telefon mi je P R E L E P! Nisam video lepši telefon, zaista. Spreda izgleda toliko dobro da je to neverovatno. Svi mu se oduševljavaju. Sviđa mi se i odsustvo hardverskog home dugmeta u odnosu na samsung. Malo se plašim da ga ne oštetim, ali mi ne pada na pamet da ga bilo čime upropaštavam. Jedino bih možda kupio neku kožnu futrolu dok je u džepu, da ne rikne u uzimanju/vraćanju.
Sve u svemu, ja sam prezadovoljan. Sledeće nedelje ću malo bolje moći da ocenim bateriju kada budem na poslu pa ga ne budem koristio previše, ali mi se čini da će sa mojom upotrebom lagano izdržavati 2 radna dana.
Elem, da li neko ima da mi pošalje Igo Primo aplikaciju? Našao sam nešto ali nije full screen, nego 720x1280 verzija? Imam problem sa Tapatalk-om, kada sam na 3g ne mogu da se ulogujem na Bench forum :trust:, kaže pogrešna šifra i zaključan nalog na 15 min. Na wifi skroz normalno radi. Ostali forumi normalno rade. Ima li neko ideju o čemu se radi?