Šta je novo?

LG Nexus 4

U dnu telefona se culo skripanje i krckanje kao da poklopac nije bio lepo namesten (nije "prisao" do kraja na bateriju), odmah sam to primetio cim sam otvorio kutiju (tel sa oglasa iz telenora)...
Telesmor je odlican da nema polu-pismenih (tehnicki) sluzbenika koji imaju naredjenje da nas sto vise odbiju i nateraju da pomislimo da je sve nasa greska i kako smo nestrucno rukovali aparatom.
Prvo izgovor je bio da telefon nisam JA kupio jer nemam ugovor u telenoru na svoje ime i da nemam broj u telenoru (sto je i tacno jer sam u MT:S), pa da se garancija ne vodi na moje ime, pa da je telefon kupljen u Novom Sadu, ma svasta su mi napricali...
Naravno...nisu imali iskustva sa mnom do sada :D, trazio sam i telefon na koriscenje (pise u ugovoru) i tu su mi pravili probleme jer su njihovi telefoni kodirani na telenor, sto nije tacno jer ima onih koji nisu kodirani (kao nex npr.) pa nemaju aparat za "malu karticu" :D sve su probali..
Ja sam se samo drzao clanova iz ugovora i fiskalnog racuna kao i fotokopije licne karte prodavca tj. pravog vlasnika telefona.
Nisam zeleo da se telefon popravlja jer je star 7 dana i zahtevao sam novi na tu moju konstataciju oni su se smejali :smash: i rekli da to zaboravim i da je telefon ispravan i funkcionise kako treba i da mi se samo "cini" da je nesto pokvareno...kakav bezobrazluk...
Trazio sa glavnog u poslovnici ,ali je on izasao na dorucak u 13 h (siroma' ne moze da stigne od posla), sacekao sam ga (zvali ga na mob.) i objasnio o cemu se radi, uzeo je podatke dao mi je drugi telefon i sim adapter na koriscenje i za 8 dana su me pozvali da pruzmem nov aparat u zatvorenoj kutiji i napisali novu garanciju na 24 meseca NA MOJE IME :D i dali mi obrazac da popunim kako sam zadovoljan sa uslugom....
Samo sam im rekao da su me podsetili zasto nikada necu doci u telesmor iako imam 6 brojeva na svoje ime i mesecno placam minimum 12 000 din za racune...:sceptic:

Da li ti je bila apsolutno neophodna fotokopija licne karte pravog vlasnika? Iskreno nisam razmisljao o tome.

ja sam je trazio za svaki slucaj i uvek je trazim

^^^Svaka cast, divim se ljudima kao sti si ti. Treba ih uvek tako cimati maksimalno, jer su namazani i bezobrazni. Ja bih posle 2-3 izgovora odustao :S:

Posto sam ja budala koja je htela da drzi folije dok ne stugne zastita. Desilo se sledece:

Juce sam slucajno u dzepu zakacijo foliju na ledjima i odlepila se do pola pa reko aj bole me nece nista da mu bude. Skinem ja foliju kad ono ispod folije izgreban.
Idem sutra da se druzim sa njima pa javljam rezultat.

Telefon star 2 nedelje. Valjda imam i dalje pravo da mi zamene zadnji deo.

Od toga se pozdravi, kako oni da znaju da ga ti nisi ogrebao, pa opet nalepio foliju? :)

Mislim to ces jaaaako tesko dokazati, zelim ti srecu.

062 8669199 ... Cena kako rece 390 uz 2 god garancije.. Meni nudjeno ali ne mogu navatam kes na vreme.. Kome se svidi nek proveri da li je istina ja sam se kuckao samo preko smsa..

Da ne pretrazujem sad celu temu... jel moguce sa nasom karticom (intezina Visa internet) poruciti telefon sa Play-a, da se isporuci u USA, pa da ga ondak dopremim ovamo?

Od juce sam i ja ponosni vlasnik N4 :). Za par dana cu sabrati utiske, ali za ovih par sati koriscenja mogu reci samo :Klanjanje :Klanjanje :Klanjanje

U dnu telefona se culo skripanje i krckanje kao da poklopac nije bio lepo namesten (nije "prisao" do kraja na bateriju), odmah sam to primetio cim sam otvorio kutiju (tel sa oglasa iz telenora)...
Telesmor je odlican da nema polu-pismenih (tehnicki) sluzbenika koji imaju naredjenje da nas sto vise odbiju i nateraju da pomislimo da je sve nasa greska i kako smo nestrucno rukovali aparatom.
Prvo izgovor je bio da telefon nisam JA kupio jer nemam ugovor u telenoru na svoje ime i da nemam broj u telenoru (sto je i tacno jer sam u MT:S), pa da se garancija ne vodi na moje ime, pa da je telefon kupljen u Novom Sadu, ma svasta su mi napricali...
Naravno...nisu imali iskustva sa mnom do sada :D, trazio sam i telefon na koriscenje (pise u ugovoru) i tu su mi pravili probleme jer su njihovi telefoni kodirani na telenor, sto nije tacno jer ima onih koji nisu kodirani (kao nex npr.) pa nemaju aparat za "malu karticu" :D sve su probali..
Ja sam se samo drzao clanova iz ugovora i fiskalnog racuna kao i fotokopije licne karte prodavca tj. pravog vlasnika telefona.
Nisam zeleo da se telefon popravlja jer je star 7 dana i zahtevao sam novi na tu moju konstataciju oni su se smejali :smash: i rekli da to zaboravim i da je telefon ispravan i funkcionise kako treba i da mi se samo "cini" da je nesto pokvareno...kakav bezobrazluk...
Trazio sa glavnog u poslovnici ,ali je on izasao na dorucak u 13 h (siroma' ne moze da stigne od posla), sacekao sam ga (zvali ga na mob.) i objasnio o cemu se radi, uzeo je podatke dao mi je drugi telefon i sim adapter na koriscenje i za 8 dana su me pozvali da pruzmem nov aparat u zatvorenoj kutiji i napisali novu garanciju na 24 meseca NA MOJE IME :D i dali mi obrazac da popunim kako sam zadovoljan sa uslugom....
Samo sam im rekao da su me podsetili zasto nikada necu doci u telesmor iako imam 6 brojeva na svoje ime i mesecno placam minimum 12 000 din za racune...:sceptic:

Da, Telesmor, a MTS odma zameni telefon i jos ti vrati pare.

Ako imate problem sa neprepoznavanjem brojeva bez 381, probajte da obrisete google nalog pa da ga ponovo dodate. Meni je uspelo! Chudno mi je jedino sto me bas u tom trenutku gmail na desku pitao da potvrdim zemlju za country code.
Probajte..
Neko se zalio vec..

Ako imate problem sa neprepoznavanjem brojeva bez 381, probajte da obrisete google nalog pa da ga ponovo dodate. Meni je uspelo! Chudno mi je jedino sto me bas u tom trenutku gmail na desku pitao da potvrdim zemlju za country code.
Probajte..
Neko se zalio vec..

Kralju!

Ja sam se žalio. Izgleda sada radi.
Bas kao sto si rekao, obrisao nalog i ponovo dodao. Logovao se sa desk-a i Gmail me pitao da potvrdim da su brojevi po default-u Srbija i to je to.

Hvala

Jel uspeo neko da nadje igo primo za ovaj telefon? Sve rezolicije sam nasao samo za nas link je svuda mrtav. :/

Nisam našao nigde u temi, kako da dobijem Serbian tastaturu, ali sa latinicom? Na SGS2 sam to imao sa JB NEAT ROM-om i radi odlično, posebno je spellchecker dobar, na šta sam se baš navikao. Ne znam da li je Sale to posebno ubacivao u NEAT or what?

^ ima samo ћирилица. Latinica nema ;)
Koristi hrvatsku tastaturu :p

Ubaci SwiftKey tastaturu i resio si sve.

Poslednja izmena:
Znam da ima ćirilica, to mi nije rešenje.

Znam i da ima hrvatski, ali mi baš ne ide da mi mailovi i poruke idu pisani ijekavicom, posle spellchecka.

Na nexusu 4 radi ista navigacija koja radi i na Gnex. Rezolucije se setuju u configuracionom fajlu. Naziv onoga sto treba pojuriti po netu je: iGO_Primo_thin-v1.1_JellyBean.apk

nickname^ pa nemas resenja osim da ubacis drugu tastaturu. Moja preporuka je SwiftKey 4, imas i mogucnost swype/flow pisanja u njoj ako ti treba.

Tetra sta bi sa onim sto ti bio izgreban telefon? Jesi dobio novi?

*** meni i sa Franco kernelom ne može da izgura ceo dan, uopšte ne znam šta da mu radim.

Jel može ako neko koristi iGo da podeli sa ostalima izmene za cfg fajl?

[device]
type="android"

[interface]
extra_settings=1
show_bugreport=0
capture_to_jpeg=1
skin="ui_android"

[tmc]
source="gnse"
internal_tmc_name="gnse"
port="/dev/gnstmc,0"

[tts]
automatic_direction_conversion=1
announce_exit_directions=1
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=1
tts_buffer=131072
tts_logics=3
priority="HIGH"
tts_speedcam_sounddelay0=90
tts_speedcam_sounddelay1=140
tts_speedcam_sounddelay2=140
tts_speedcam_sounddelay3=140
tts_speedcam_sounddelay11=90
tts_speedcam_sounddelay17=140

[feature]
;prepaidcode=1
back_button=1

[debug]
screenshotfilename="\captures\ffscreen_%05d.jpg"
screenshotsavecameraini=0
experimental_features=1
imei=000000000000000
adjust_pen_position=0
vetorender=0
show_oneway=1
show_oneway_3d=1
show_speed_limit=1
show_lane_info=1
skip_eula=1
enable_roadshadow=1
show_arrows_on_route=1
speedcam_enabled=1
supress_highway_enter=1
supress_trivial_left=1
supress_trivial_right=1
double_pixel_mode=2
render_without_focus=1

[android]
;logcat_file_delay=50
;logcat_file = "\logcat.log"
;logcat_level = 7
;logcat_oslevel = 7

[modules]
ITMC_STATION_SELECTOR="TMC_STATION_SELECTOR_NULL"
IFM_STATION_CACHE="DUMMY_TMC_STATION_CACHE"

[gps]
location_net=1
location_gps=1
accuracy_workaround=1
background_navigation=1

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="auto"
screen_x=1176
screen_y=720
screen_x2=720
screen_y2=1176
screen_xy="1176_720:1176x720/720x1176:fullscreen"
highres=0
double_screen=0
show_cursor=0
combine_dirty=0

[sound]
csv_voice_enabled=1

[loading]
show_statustext=0

[3d]
usepolyfarroads=0

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/emmc/iGO"
has_secondary_root=0

[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=1

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.c

Ovako izgleda

Prilozi

• uploadfromtaptalk1362742587711.jpg
    uploadfromtaptalk1362742587711.jpg
    98.5 KB · Pregleda: 207