Šta je novo?

LG Nexus 4

Zasto se melodija zvona smanjuje dok je telefon na punjacu? Jel to neka nova fora? :/

Svaka čast za preko 6h za ekran. Mislim da sam do sada najviše izvukao oko 4.5h, doduše, nisam se nešto doduše ni trudio. Realno, meni je punjenje svako drugo veče sasvim ok i više nego što sam očekivao.
Telefon je inače bootloader unlocked, rooted, update - ovan ručno na 4.2.2, Stock ROM, Franco poslednji test kernel.
Toplo preporučujem da se odradi kalibracija ekrana, bićete iznenađeni razlikom.

Moraću i ja da stavim neki custom kernel, nema druge.

Meni je danas izvukao 3,5h ekrana i skoro 16h ovako. Namerno sam ga jutros u 7h skinuo sa punjaca i nastavio da kuntam i jako se dobro drzao, dok nisam otisao na posao gde imam los signal i gde mi je na Wifi-u CHrome radio 1.5 sati na Auto Brightnes na beloj pozadini (bio je i na 3G-u neko vreme). Sto se mene tice prezadovoljan baterijom. Videcu kolik oce sutra drzati kada ga ne budem arcio CHromom i belom pozadinom.

pa nemaš amoled da boja pozadine utiče na potrošnju

Meni uz malo normalniju upotrebu sad traje 4, 4ipo sata screen time. Sve je ukljuceno. Prilicno sam zadovoljan baterijom generalno

Molim sve koje ne mrzi da mi malo pomognu. Do sada misam imao iskustva sa stock androidom, pa imam par pitanja.

1. Koji dialer koristite. Stock mi je jako nezgodan i spor, trenutno sam na GO dialer EX koji je OK- ima li šta bolje?
2. Ne prepoznaje mi brojeve (poruke i pozivi) koji su sačuvani bez +381..., nije valjda da moram da menjam ceo imenik.
3. Ima li mogucnosti predikcije srpskog (latinica), mislim da je negde pominjano, ali ne mogu da nađem gde.

A sad i HW pitanje.
Kada se udari tel., npr spustanje na sto, sa vrha se cuje tihi zveket, kao da nesto nije dobro pričvršćeno unutra ima li ko sličan "efekat" i šta to moze biti. Spolja je jako dobro sklopljen, nikakvih pomeranja, krckanja kad se stisne itd...

To zveckanje ti je verovatno kamera cuje se na mnogim telefonina.

2. Exportuj kontakte sa Gmaila i otvori ih u Excelu pa ih edituj sa find & replace opcijom. 3min posla.

Hvala na odgovorima.

2. Exportuj kontakte sa Gmaila i otvori ih u Excelu pa ih edituj sa find & replace opcijom. 3min posla.

Znao sam da mora neko cimanje. Srecom nije komplikovano. Hvala

Za ubrzavanje launcher probaj da u developers options smanjis na 0.5x Window Animation Scale i Transition Animation Scale.

Zanimljiva stvar... Elem, nikakav problem nemam sa telefonom, medjutim bese mi dosadno danas pre podne i resim da se malo zanimam. Stalno postoje price kako OTA nije dobar, bolje je instalirati factory image, bla bla... E sad, posto mi bese dosadno, uradim to. Napunim telefon i posle jedno sat vremena standby telefona pogledam bateriju a ona na 99%. U medjuvremenu stigne i SMS. Elem, nakon ukupno 1:40 minuta, ja pogledam status baterije, a ono pise CHARGED. Udjem u pregled i lepo se vidi kako je grafikon nakon nesto vise od sat vremena blago skocio sa 99 ili mozda 98% na 100%.

To je normalno da se desava po flesovanju bilo cega.

Molio bih vlasnike ovog telefona da mi kazu kako najbolje da ga zastim,tj. kojom futrolom?
Moze i na PM.

Onu koju nadjes ako gledas da kupis kod nas posto ih skoro nigde nema, a ako gledas online da kupis onda neki terracell defender.

Jel postoji neka aplikacija da se dodele funkcije volume dugmicima, npr hteo bi da stavim tu shater za kameru?
ps. nije mi rutovan telefon

Stize mi ovo cudo za 15 ak dana iz UK... trunutni vlasnici, recite mi samo, jel sam se zeznuo sto sam narucio..ili..?? :)

I da, trazio sam neke bumpere... svi su skupio kao djavo...najjeftiniji kad se prebaci u dinare skoro 1000.
a za drugaricu sam preko eBay-a za iPhone 5 narucio 10 bumpera u paketu za 11eura :/
zasto je tako skupo, pa to je android...nije jabukica.

Ijaooo :) Da li misliš da ti bumperi vrede nešto? Mislim na te od po 1€:D Za pošten bumper nije mnogo 1000 din

mislim da vrede.
jer eto, stavili smo bumper i predobar je :) i lepo izgleda... i ne grebe metal na rubu telefona...
uostalom, to je sve kina.

pitam se kako za iPhone5 ima jeftino (a tu bas i ne treba da je jeftino) a za popularni android takodje, NEMA. :/

Molio bih vlasnike ovog telefona da mi kazu kako najbolje da ga zastim,tj. kojom futrolom?
Moze i na PM.

Posto na ovakav telefon ne bih mogao da stavim te bumpere i razne case-ove, odlucio sam se za screen protector + futrola. Pa evo tebi, a i ostalima preporuka:

http://www.xtremeguard.com/
Odlican screen protector, dosta ga hvale na xda a uz to je bas jeftin za razliku od ostalih izvikanih proizvodjaca. Trenunto imate akciju 77% off za 2 narucena, sinoc sam narucio dve fullbody zastite i izasle su me s postarinom 5.50$ :).

Za futrolu sam iskopao ovako nesto: Bugatti Skinny
http://www.bugatti-mobilecases.de/index.php?page=suche&myaction=modell&referer=robot&g_modelle=6951&lang=DE
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2062260
Kozna, nije kinez, nije toliko skupa, bugatti!:D Univerzalna za vise modela al kao da je pravljena za N4, odlicno lezi u njoj i ima otvor na vrhu, taman za led!

Poslednja izmena:
Niei se zaebo. Ja presao sa o2x -x i prezadovoljan sam. :)

Za bumper searchuj dx.com ja sam tu narucio.

Ima li free varijanta otključavanja ako je zaključan na neku od naših mreža?

Ne znam da li je, pitam za svaki slučaj ako uzmem i pogodi me da je zaključan (mislim konkretno sa telenora)?

Nazad
Vrh Dno