Šta je novo?

LG Nexus 4

da li ima ikakvih naznaka da ce vip i mts da dobiju ovaj telefon.. ? sve cekam da mu cena padne na oko 350e a ono corak :D nacekacu se jos fazon 3 meseca minimum..

Telekom ako dobije biće najskuplji to je sigurno. Tako je bilo i sa prethodnim nexusom.

U lelekomu je 9250 jos uvek 60 000

410-420 je trenutno na oglasima, znaci kes pare :) Jos malo da ode dole da sidje ispod 400, kad bi ga dovukli mts i vip to bi jos ubrzalo stvar :d

pa da..to i ja cekam :D ali kako vidim ima da se nacekamo :D

Нећете се баш пуно начекати, чим motorola нешто објави за нови nexus овоме пада цена...:d

Ako tako cekate, onda nikad necete kupiti telefon jer ce uvek biti u najavi nesto bolje.

Ко је рекао да неће да купе?:)

Au kako loš trip mi se desio danas, umalo srcka da me strefi.
Kupio sam ovaj mob pre 2, 3 dana i kad sam ga ispraznio stsvim ga na punjač, stajao je celu noć, danas pokušavam da ga upalim kad ono neće, pokazuje samo sliku baterije na ekranu.
Pigledam na netu zašto se ovo dešava, piše da se drži power i volume + i ono stvarno proradi, upali se.
Mislio sam već da je riknuo.

Au kako loš trip mi se desio danas, umalo srcka da me strefi.
Kupio sam ovaj mob pre 2, 3 dana i kad sam ga ispraznio stsvim ga na punjač, stajao je celu noć, danas pokušavam da ga upalim kad ono neće, pokazuje samo sliku baterije na ekranu.
Pigledam na netu zašto se ovo dešava, piše da se drži power i volume + i ono stvarno proradi, upali se.
Mislio sam već da je riknuo.
da li je još neko imao ovakvo iskustvo sa telefonom?

^ Desilo se i meni, nije do telefona, "problem" je u OS-u, kada se isprazni na 0% ode u "deep sleep".

Istina.. Mnogi i savetuju po raznim forumima da se izbegava praznjenje do 0.. Kao unistava se baterija itd...

Posle dva dana korišćenja da dam neki sud.

Posle sgs sam se preporodio. Tamo je 4.2.1 radio strašno sporo, neke stvari mi je bilo muka i da radim, npr. klik na link iz tapatalk-a, dok se sve to izotvara prođe me želja da vidim to. Ovde bukvalno leti, u kombinaciji sa brzim netom. Pa onda, kliknem da se update-uje 7-8 aplikacija, telefon potpuno normalno radi dok se sve to obavlja u pozadini. Probao sam i par igrica (da ga benchmark-ujem :D) i sve leti! Nijednom mi se još nije desilo da štucne. Prebacio sam nešto flac muzike na njega i čini mi se da je zvuk nešto lošiji nego na sgs, mada ne mogu da tvrdim jer su mi loše slušalice. Možda je to i do toga što bi "teorijski" sgs trebalo da ima bolji zvuk. Istina da je da se dosta greje, mada meni nije smetalo nešto posebno. I sgs se prilično umeo zagrejati. Baterija čini mi se dosta dobra, ali ne mogu da potvrdim 100% jer ga nonstop akam ovih dana. Prebacivao sam 6 sati screen on ali je bio u međuvremenu povezivan na usb pa to nije realan rezultat. Inače u tih 6 sati veći deo je bilo igranje Real racing 3, nova 2, temple run 2 i sl. Kameru nisam isprobavao, ali to što ima blic je meni ogroman plus. Koliko mi je samo zatrebalo puta da osvetlim nešto u mraku a nisam to imao.

Primetio sam na ekranu, kada ga gledam pod određenim uglom i na nekim bojama samo, da se vidi neka kao mreža. Smara me to, hoću normalan displej, ali realno, kada se gleda pravo u displej, nema toga. Možda i nije mana, mada bi svakako bilo bolje bez toga.

Dakle, softverski, perfektan. Hardverski, skoro.

Izrada: Staklo napred i nazad je dobra fora, odlično leži u ruci i mnogo je bolje od plastike. Nervira me hromirani okvir jer pretpostavljam da će da strada kao i kod sgs. Malo se teže pritiska power dugme i baš ume da smara. Zbog stakla nazd (pretpostavljam da je zato) je klizav telefon, i već je sleteo sa stola prvi dan, ali srećom nepovređen. Telefon mi je P R E L E P! Nisam video lepši telefon, zaista. Spreda izgleda toliko dobro da je to neverovatno. Svi mu se oduševljavaju. Sviđa mi se i odsustvo hardverskog home dugmeta u odnosu na samsung. Malo se plašim da ga ne oštetim, ali mi ne pada na pamet da ga bilo čime upropaštavam. Jedino bih možda kupio neku kožnu futrolu dok je u džepu, da ne rikne u uzimanju/vraćanju.

Sve u svemu, ja sam prezadovoljan. Sledeće nedelje ću malo bolje moći da ocenim bateriju kada budem na poslu pa ga ne budem koristio previše, ali mi se čini da će sa mojom upotrebom lagano izdržavati 2 radna dana.

Elem, da li neko ima da mi pošalje Igo Primo aplikaciju? Našao sam nešto ali nije full screen, nego 720x1280 verzija? Imam problem sa Tapatalk-om, kada sam na 3g ne mogu da se ulogujem na Bench forum :trust:, kaže pogrešna šifra i zaključan nalog na 15 min. Na wifi skroz normalno radi. Ostali forumi normalno rade. Ima li neko ideju o čemu se radi?

I meni treba iGO sa celom Evropom, bio bi veoma zahvalan za link na PM. :)

Ne pratis daxyco na casu :) bila je cela halabuka oko toga 3G+bench na tapatalku na temi o forumu. Inace otidji u APN podesavanja i obrisi proxy i sacuvaj.

Nisam imao tih problema na sgs (mada sam tamo koristio stari tapatalk) a i tamo su mi obrisana ta podešavanja od ko zna kad. Jutros se setih i obrisah proxy i port, ali nisam bio probao do sad. Radi :D

Da ne reklamiram, ali pojavio se na KP za 365e, poslah poruku da vidim o cemu se tu radi :)

Edit - Tek sam posle skontao i procitao 8gb modeli, njah :d

Poslednja izmena:
Imam pitanje u vezi za dialerom. Ne znam dal sam lud. Otvorim dialer i krenem da kucam neki broj, ne dobijam nikakav auto sugestion, ni po imenu ni po broju! O chem se radi?

Shhhhhhhhhok!

Kako bre moze da nema. Pa to je osnovna stvar!
Bumer!
Al si me spustio :(

Pa lepo, nema. Probaj neki dialer sa Play Store.

Pa tera te da koristis play store ili potrosis pare ako ocesnesto bolje. :)

Nikada na playstoreu nisam nasao aplikaciju koja je bolja od neke defaultne aplikacije. Mozda ima to sto ti fali ali nema neke druge stvari koje defaultna app ima. Uvek na kraju ispadne vece ******.

Ali recimo nemaju photosphere, stock launcher, brzinu čistog androida...

Zamenili mi nexus za novi zbog krckanja, posle natezanja naravno.

u telenoru.. ? ako je u telenoru svaka cast ako si uspeo da ih nateras.. i ako je moguce objasni kako :D

Nazad
Vrh Dno