Šta je novo?

LG Nexus 4

Mozes, aktiviraj airplane mode. Udji u settings/applications/all Nadji google services framevork. Obrisi data i stinsi force stop. Iskljuci airplane mode i udji u settings/about/System updates.
Ako je telefon proverio updates i prijavio trenutno vreme (stoji neki levi datum tipa 1700 ako nije jos proverio), onda probaj sve ponovo. Nekom momentalno prijavi update, a neko mora da prodje postupak nekoliko puta.
I da moras biti na WiFI mrezi.

Nije 1700 nego 01.01.1970 :D

Sta ste mi sad uradili sa ovim mrljama. Pocele su da mi se prividjijaju svuda sad na ekranu, nemam nista.

I meni update-ovao, sad je na 4.2.2. Trebao bih ocekivati malo bolju bateriju, jel?

Poslednja izmena:
Mozes, aktiviraj airplane mode. Udji u settings/applications/all Nadji google services framevork. Obrisi data i stinsi force stop. Iskljuci airplane mode i udji u settings/about/System updates.
Ako je telefon proverio updates i prijavio trenutno vreme (stoji neki levi datum tipa 1700 ako nije jos proverio), onda probaj sve ponovo. Nekom momentalno prijavi update, a neko mora da prodje postupak nekoliko puta.
I da moras biti na WiFI mrezi.

Zasto palis airplane mod? Ne kapiram kakve veze to ima sa services framework?

Zato sto se provera update radi prilikom paljenja data konekcija. Simply... Moze i rucno check, ali iz ranijih iskustava, ovako je najdelotvornije.

Skinite Stability Test sa Play Store-a i pokrenite Classic Stability Test, pustite da radi npr 2minuta pa postavite ovde ss ili napisite koju je temperaturu dostigao posle 2min..

Poslednja izmena:
Evo ja sam radio stability test, 6 minuta, temperatura na 38,2 C°. Poprilicno vruc otpozadi, mislim na dodir! Nisam bas odusevljen telefonom, bar ne sa stock romom! Nocas sam stavio cm 10.1(poslednju stabilnu verziju), pa cu videti par dana kako se ponasa. Ali mislim da ce ubrzo na oglase...

Moj savet ti je da probas Paranoidandroid 3+

Nebojsa da li si imao mali lag u app drawer-u prilikom koriscenja cm10? To me je uzasno nerviralo pa se vratih na stock do sledece stable verzije cm10...

Baterija me najvise razocarala, a nije se mnogo popravila ni sa 4.2.2. Evo od jutros, citao sam 10-15 minuta vesti sa b92 i blic-a(preko wifi-ja), poslao jednu poruku, i skinuo onaj stabiliti test sa play stora(odradio 6 minuta) i baterija na 74%. Sve ugaseno, telefon preostalo vreme u standby-u. Ne znam, meni se cini poprilicno lose!

Imao sam mali lag u appdraweru sa stock verzijom, a na cm 10.1 danas sam imao par puta trebuchet fc. Ne znam, jednostavno mi nije to to.

Imao sam od androida skotro sve premium telefone, pocevsi od sgs-a (prvi android telefon, pre toga iphone), sgs2 (prvi dan kad je izasao), pa lg o2x, pa lg 3d optimus(treci dan ga prodao) galaxy nexus (po meni najbolji android smartfon), sgs3(uopste nisam bio zadovoljan), htc one x (sutradan ga prodao). Posle one x-a ponovo uzeo iphone, nosio sam ga 3 meseca i evo pre nedelju dana uzeo n4.

GNex jeste odlican, ali ja sam zaista prijatno iznenadjen baterijom na N4. Daleko je izdrzljivija od GNexa. N4 mi sa mojim koriscenjem gura 5 sati display time-a obrni okreni. Aktivan mi je exchange nalog, google (ne koristim google now i g+), talk uvek aktivan, tapatalk provera foruma na svakih 30 minuta i weather bug refresh 1 sat, posttracker refresh 1 sat.
Da napomenem da su N4 i GNex identicni po pitanju setovanja, aplikacija itd... imam svoj setup koji koristim.

Pa verovatno koristis vise aplikacija koje su aktivne na netu u pozadini. Takodje, stvar koju po defaultu iskljucujem je hot word u voice setovanjima. Nema razloga da telefon stalno osluskuje da li cu reci GOOGLE kako bi aktivirao search.
Isto tako, iskljucena mi je opcija u mapama da telefon stalno prijavljuje svoju lokaciju jer ne koristim latitude servis.
Evo sad gledam na XDA, nisam jedini, dosta ljudi hvali bateriju i ima 5 i vise sati display time-a.

Poslednja izmena:
Nebojsa iz ovoga se jedino moze zakljuciti da je za tebe iPhone. Posto trenutno kod nas nema bolje od N4 sto se tice androida.

Jedino sto moras da znas je da IP4/s imaju 3.5" i da IP5 ima 4", a da N4 skoro ima 5" odnosno 4.7" sto trosi nenormalno bateriju pogotovo kada je osvetljenje vece od 50%.

Poslednja izmena:
Koliko sada traje ostalima baterija, da li je jos neko ovde osim @error974 uspeo da izvlaci 5 sati?

Drugari, jedan mini offtopic :) Kakva je baterija u odnosu na S3? 4.2.2 vs neat rom?:)
Imam ponudu za novog N4 za 280e i novog S3 skupljeg za 50-60ak e. Za šta se odlučiti?:) Jedino što mi ne miriše je što nema SD kartice kod N4.

Koristim Tt, chrome i muzika do posla i od posla. Pozivi oko sat vremena, gmail sync i to je to. Aplikacije generalno ne konzumiram. ^^

Jel se trosi vise baterije ako je brightness na automatic?

Poslednja izmena:
Jest da ga imam tek nedelju dana pa nije jos realna procena, al ne predje mi 3h screen time nikad. Doduse ja mu dusu vadim... surfujem, igram igrice, gledam kllipove, slikam... Inace, da li live wallpapers trose dosta baterije?

Par pitanja: Kako da promenim one gadne zelene smajlije u porukama? I kako ne mogu u listi poziva da brisem kontakte?

Poslednja izmena:
Auto brightness ne trosi bateriju vise nego obicno, narocito ako telefon koristis u zatvorenom prostoru. Ako se ne koristi (a retko ko koristi) nije lose iskljuciti NFC, iskljuciti hot word detection u voice setovanjima, iskljuciti google now i location history ako se ne koristi.
Takodje ako vam je slab signal, to moze biti uzrok problema. Meni je signal i na poslu i kod kuce full, a pritom sam konstatno na WiFi mrezi koja manje trosi od 3G.

Poslednja izmena:
Drugari, jedan mini offtopic :) Kakva je baterija u odnosu na S3? 4.2.2 vs neat rom?:)
Imam ponudu za novog N4 za 280e i novog S3 skupljeg za 50-60ak e. Za šta se odlučiti?:) Jedino što mi ne miriše je što nema SD kartice kod N4.
Kupuj za 280, pa prodaj za 400 :D
Jel se trosi vise baterije ako je brightness na automatic?
Bolje sam odredi koliko ce da ti bude brightness, jer ovako on ima skaliranja(low,mid,high) cesto ne bude mid i bude uvek high.
Inace, da li live wallpapers trose dosta baterije?
Par pitanja: Kako da promenim one gadne zelene smajlije u porukama?

Da live wallpaperi trose dosta i ne mozes da promenis smajlije, jedino da flesujes neki cm10.1 i skines neku temu koja ce raditi sa theme choserom i onda menjati sve boje npr. skines temu od lika koji se zove kroz i tema se zove HUE na xda.

Pitah šta se više isplati :) Vredi li malo više platiti za S3?:O

Ne mogu oba, imam ponudu samo za jedan :/

Nazad
Vrh Dno