Šta je novo?

LG Nexus 4

I bilo je ocekivano, s' obzirom da je i Galaxy Nexus stao kod proslog update-a.

Haha time and effort, prosečan klinac sa xda zbudži rom za pola dana a njima treba vreme i napor

Haha time and effort, prosečan klinac sa xda zbudži rom za pola dana a njima treba vreme i napor
Serendaju. Izbacice CM13 prvi funkcionalan Nightly mislim za najdalje mjesec dana posle AOSP codea. Ne racunam one prve ROMove koji ce se pojaviti na XDA posle par dana, to je puno bagova, ko kad zure da sto prije izbace.

Mislim da ce custom biti OK, Qualcomm je chipset nije sljamsung.

Poslednja izmena:
Bez brige, ljudi, neko će portovati Android 6 za Nexus 4, mislim da to neće biti težak posao. :) Nadam se odličnom portu posle 5.10.

A taj port nikada ne moze da bude kao original, ili gresim?

Znaci nema veze sto nece izaci official u neku ruku.
Dajte neki predlog za kernel, malo kao da mi secka skrolovanje u Tapatalku, mada to je mozda i to krljave aplikacije.

Sjecka i meni, to je do aplikacije. Koji rom imas?

Sto se kernela tice od mene samo Semaphore nista drugo. Mada sam se ja oladio od tih kernela nesto mi postalo nebitno.

Chroma poslednja ja mislim. Ja sam se skoro vratio na Nexus, ispao sam iz stosa skroz. Ranije sam furao sve zivo, ali hells mi je najbolji bio.
Kakav je Semaphore? Koristio sam i njega.

Telefon poceo da baguje, radi normalno dan, onda mi izbaci da moram ponovo pin da ukucam, ukucam, pa kaze sim operation failed, i probam 3-4 puta nece, onda se telefon ugasi, upalim ponovo, prodje pin pa se telefon ugasi, na kraju moram da izvadim karticu i da vratim da bi normalno radio, zna li neko sta je razlog, do telefona ili do kartice? Hvala unapred

Nisam vrstan stručnjak, ali sumnjam na karticu. Probaj da očistiš kontakte na kartici. Ili drugu karticu.

Bedak za M.

Nego. Interesantna stvar koju sam primetio. Totalno slucajno, jureci komarca u krevetu izvalim da kada upalim led diodu cuje se kamera kako fokusira!! Upalite diodu, priblizite je i okrenite ka uvetu na par cm, i onda malo odaljis pa ono fokusira, malo priblizis fokusira, itd...
Mora samo da bude jako tiho kad to radite.

Jel se desava nekome da se telefon restartuje iz cista mira i posle toga pise optimizing apps i mora da se ceka da se to zavrsi, video sam da je po netu to cest problem, pojavio se od 5.1.1, stavio bio neki custom (samo da mi normalno radi, da ne moram svaki dan da mislim kad ce da se reastartuje, koji mi preporucujete) ali nikad to nisam radio, tako da mi trebao neki dobar tutorijal?

Meni je to juče napisao, ali je restartovan namerno, nakon instalacije Greenify. Imam SlimKat.

Prešao sam na CM 12.1 iako sam oduvek koristio isključivo stock romove. :D Prezadovoljan sam. Jedino što me je wi-fi zezao na jučerašnjem build-u, nije hteo da se poveže na moju kućnu mrežu sa WPA 2 only zaštitom, hteo je na WPA/WPA2 modu. Današnji build je rešio taj problem.

Inače, uz CM 12.1 koristim Open Gapps, micro varijantu.

Jedva čekam CM 13. :)

Prešao sam na CM 12.1 iako sam oduvek koristio isključivo stock romove. :D Prezadovoljan sam. Jedino što me je wi-fi zezao na jučerašnjem build-u, nije hteo da se poveže na moju kućnu mrežu sa WPA 2 only zaštitom, hteo je na WPA/WPA2 modu. Današnji build je rešio taj problem.

Inače, uz CM 12.1 koristim Open Gapps, micro varijantu.

Jedva čekam CM 13. :)

Kakva je kamera na cm12.1? Baterija koliko traje?

Kakva je kamera na cm12.1? Baterija koliko traje?

Što se tiče kamere, ima isti bug kao i Google Camera, blic ne funkcioniše kako treba kad je totalni mrak, slike ispadaju skroz crne... Što se tiče baterije, deluje da se malo sporije prazni nego na stock romu.

Što se tiče kamere, ima isti bug kao i Google Camera, blic ne funkcioniše kako treba kad je totalni mrak, slike ispadaju skroz crne... Što se tiče baterije, deluje da se malo sporije prazni nego na stock romu.

Ok, hvala. Kako resavate problem kamere, koju aplikaciju koristite umesto stock kamere?
Ja se vec ne secam na kojem buildu je radila kamera bez problema.

Poslednja izmena:
I na CM 12.1 postoji bug gde se povremeno gubi meni za gašenje telefona. Jedino rešenje je duže držanje power dugmeta da se telefon restartuje. Imam utisak da ovaj bug stvara neka od chat aplikacija (viber, whatsapp), ali ne smem da tvrdim.

Jel postoji neki rom gde je ovaj bug ispravljen? Mislim da ovaj bug potiče još od Androida 4.4....

Poslednja izmena:
jel se jos nekom desava da youtube aplikacija baguje ko nenormalna, ceo telefon zabode na 30sek ne reaguje nista, sve fabricki 5.1.1

Da. Meni.
A sto se crnih slika u mraku tice, ja resavam to tako sto prvo pipnem ekran, blic zasvetli i fokusira, pa onda opalim sliku. Ako se odma opali slika onda bude crna.

I na CM 12.1 postoji bug gde se povremeno gubi meni za gašenje telefona. Jedino rešenje je duže držanje power dugmeta da se telefon restartuje. Imam utisak da ovaj bug stvara neka od chat aplikacija (viber, whatsapp), ali ne smem da tvrdim.

Jel postoji neki rom gde je ovaj bug ispravljen? Mislim da ovaj bug potiče još od Androida 4.4....
Kako jedino, zar ne radi neki rebooter? Imaš ih kao posebne aplikacije ili u sklopu nekih drugih. Npr kernel adiutor.

Moze neki predlog za bumper? Ali da ne poruzni telefon bas mnogo :D

Vrh Dno