Šta je novo?

LG Nexus 4

Ti si na stable Kitkatu?
Koristio sam neko vreme SlimLP ali mi vise leze Cataclysm i Chroma. Trenutno sam na Chroma romu i ne verujem da cu da menjam do M-a.
da da, poslednji stable slimkat i lepo radi mada je malo usporio tokom svih ovih meseci a i krenuli su učestaliji SoD-evi (kojih nekim čudom na 5.0.0 stocku koji sam kratko držao nisam imao)

najviše me brine baterija, imao sam utisak da na LP traje bar za trećinu kraće a ni ovako ne može da izgura dan sa upaljenim netom :D

Ala baguje najstrasnije CMod zadnjih par nightya, lagovi i soft rebootovi tacno ga moram bataliti. Chroma munze konza izgleda.[emoji108] [emoji12] [emoji4]

Preporuka za Chrom+Franco kernel, ta kombinacija mi daje najbolje trajanje baterije.

To sto pise da je snapshot ne mora da znaci da je stable :)

Jel ima neki rom na kojem postoji ono double tap zakljucavanje i otkljucavanje,kao sto je kod g2,g3..?

Za zakljucavanje imas app na play storeu i ako koristis nova launcher stavis na double tap da ti se pokrene ta aplikacija mislim da se zove screen off. A za otkljucavanje mora kernel da podrzava

Poslednja izmena:
Dosao ponovo n4 u moje ruke nakon sto sam prosli izgubio. Zaboravih koliko je brz ***.

Elem, pproblemcina: Telefon je imao RLoD par puta u proslosti, zamenjena je baterija, radio neko vreme i onda crko (opet rlod). Danas sam ga uzeo i na kraju uspeo da ga upalim.
Medjutim, kad ga utaknem u struju, preko bilo kog adaptera, pokazuje kao da se puni preko usb-a i uzasno sporo ide. Ampere pokazuje <100 mA 99% vremena, sa povremenim skokovima do
4,5A. Ako koristim telefon pocne naravno da se prazni. Kad ga utaknem u laptop, onda mi je prosek oko 100mA. Je l' moguce da je softverski problem?

Je l' ima neko preporuku neke stabilne ROM + kernel kombinacije?

@stane37
Meni isto fabrički punjač jako sporo počeo da puni i izgleda da je do usb kabla. Za rom kernel, probaj chroma+Franco.

Ma do kabla je, ja ga zamjenio i sad puni po 840 mA i to konstantno, a do tada nije prelazio 400-500 mA sa brojnim variranjem, a punjac hladan. Sad se i ugrije punjac sto znaci da vuce struju.

Nije do kabla :(
Komp ga uopste ne prepoznaje kad ga prikacim. Nijedan komp, na razlicitim portovima sa razlicitim kablovima.
Sad sam vec prilicno siguran da je ploca/usb port, ali i dalje gajim nade da bi fles nekog kernela i roma ispravio
problem. Fora je sto ne mogu bez kompa to da uradim :D Je l' ima za lolipop neki alat kao sto je bio towelroot?

Jel imao tko problema s touchscreenom?

Konkretno mislim na navigacijske tipke, taj dio toucha ne radi, ali ima i neki manji pojas, isto debljine kao navi tipke po sredini zaslona.. ne prihvaća touch nikako?
Čitao sam i guglao na sve strane al nikako neko rješenje da nađem..

^ Rešenje je zamena ekrana i digitajzera tj. celog prednjeg panela.

Jel imao tko problema s touchscreenom?

Konkretno mislim na navigacijske tipke, taj dio toucha ne radi, ali ima i neki manji pojas, isto debljine kao navi tipke po sredini zaslona.. ne prihvaća touch nikako?
Čitao sam i guglao na sve strane al nikako neko rješenje da nađem..
Čest problem kod Nexus 4. Kakav je ovo fix pominjan je na XDA
https://github.com/gkraynov/nexus-4-navfix
Možda pomogne.

Otisao ti je digtizer, ali se on sam jako tesko menja. Moras da zamenis ceo prednji deo, ekran+digitizer+frame

LG%20E960%20Assembly%20+%20Frame.jpg

Probao sam taj navfix al ne radi mi.. tj. ostanem bez tipki uopće, i statusbara, a sve ostalo i dalje ne radi.. tako da ne znam.. možda kad izda novu inačicu navfixa probam..
U međuvremenu sam pregledao zamijenu samog digitizera, i jbm komplicirano je..
Sad ko ga šljivi, probat ćemo samo njega zamjenit jer on je 6$ na ebayu, a zaslon cijeli je nekih 40-ak.. Tako da ću rađe probat samo s njim pa kud puklo..
Ako nebude mogo ić digitizer od zaslona dole, onda ćemo mijenat sve i šta sad.. ježi ga, ovako je praktički neupotrebljiv...

^
Na kojoj verziji androida si probao navfix, tamo nešto pominju da radi samo na 5.0.1, 5.1.0

^
Evo baterije od pre nekoliko dana, brightness na otp 50%, uglavnom na netu wifi i mobilni net, poruke, malo pozivi, i još me je zezao mobile radio active bug, vidis po blicu.
uploadfromtaptalk1441736194584.pnguploadfromtaptalk1441736209436.pnguploadfromtaptalk1441736222059.png

Vrh Dno